Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice -Switch Review

Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice

Larry Laffer: ένα όνομα… μια ιστορία!

Ο Lawrence “Larry” Laffer είναι ένας χαρακτήρας και πρωταγωνιστής στη σειρά παιχνιδιών adventure Leisure Suit Larry. Που δημιουργήθηκε από τους Al Lowe και Mark Crowe. Tο Land of the Lounge Lizards ήταν το πρώτο παιχνίδι Larry που κυκλοφόρησε το 1987.

Ο Larry είναι ένας άντρας που πλησιάζει τη μέση ηλικία. Ένας φαλακρός “nerd” που μετά από μια δια βίου παρθενιά, ξαφνικά έχει εμμονή με το σεξ. Tώρα ζει μια νέα ζωή, προσπαθώντας αδέξια και συνήθως αποτυγχάνει να αποπλανήσει ελκυστικές γυναίκες. Λόγω της δημοτικότητας, της σειράς, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, κυκλοφόρησαν πολλοί επιτυχημένοι τίτλοι. Μία ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας αποτελεί μέχρι και σήμερα το Love For Sail! του 1997.

Ο Larry στην εποχή της τεχνολογίας!

Πάμε όμως στην εποχή μας όπου και διαδραματίζεται η συνέχεια της ιστορίας του Wet Dreams Don’t Dry, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018. Ναι σωστά διαβάσατε. Το Wet Dreams Dry Twice είναι η συνέχεια της ιστορίας. Αυτό υποθέτει ότι έχετε ήδη παίξει το προηγούμενο. Συνεπώς αφήνει τους νεοεισερχόμενους να προσπαθούν να συνδυάσουν τα γεγονότα του προηγούμενου παιχνιδιού αντί να επικεντρωθούν στην τρέχουσα εμπειρία.

Room 69

Υπόθεση

Ξεκινώντας ακριβώς από εκεί που τελείωσε το Wet Dreams Don’t Dry. Με τον Larry Laffer να ετοιμάζεται να παντρευτεί την πιο όμορφη γυναίκα στο χωριό Cancum του Μεξικό. Ωστόσο, όταν ο Larry μαθαίνει ότι η αγαπημένη του Faith Less είναι ακόμα ζωντανή και χαμένη στη θάλασσα, αρχίζει να ψάχνει στην Καραϊβική για την χαμένη αγάπη του.

Caribbean

Δυστυχώς, υπάρχουν κακές δυνάμεις που κυνηγούν την Faith για τους άθλιους σκοπούς τους. Και ο Larry σύντομα βρίσκεται σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο με τη μοίρα του κόσμου στα χέρια του. Φυσικά ο Larry είναι Larry. Προσπαθώντας κλασικά να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ”ευκαιρία” του παρουσιαστεί μπροστά του και να πάρει ό,τι μπορεί.

Gameplay

Το Wet Dreams Dry Twice είναι ένα κλασικό old school point and click adventure παιχνίδι. Στο οποίο καλείσαι να μαζέψεις ό,τι τραβιέται και να συνδυάσεις αντικείμενα που θα σε βοηθήσουν στην πρόοδο του παιχνιδιού. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω για τον χειρισμό ότι είναι άρτια προσαρμοσμένος στην κονσόλα και πιο άμεσος και γρήγορος σε σχέση με το Wet Dreams Don’t Dry. Η απουσία του mouse δεν θα λείψει καθόλου στους παίκτες του PC.

To Do list

Το Wet Dreams Dry Twice εισάγει δύο μηχανισμούς που βοηθούν τους αρχάριους παίκτες και τους καθοδηγούν σε ό,τι πρέπει να αναζητήσουν. Ο πρώτος είναι μια εφαρμογή λίστας υποχρεώσεων στο smartphone του Larry. Η οποία παρακολουθεί τους τρέχοντες στόχους του παίκτη. Ο δεύτερος είναι μια εφαρμογή blueprint, η οποία επιτρέπει στο πρόγραμμα αναπαραγωγής να διαχειρίζεται πιο περίπλοκες κατασκευές που απαιτούν πολλαπλά αντικείμενα αποθέματος.

Larry in action

Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι κάνει λίγα για να κρατήσει από το χέρι τον παίκτη ή να διευκολύνει την επίλυση των πολλών παζλ του παιχνιδιού. Ευτυχώς, ενώ μερικά από τα παζλ είναι δύσκολα και χτισμένα γύρω από τη μοναδική λογική που διέπει τα adventure games είναι όλα δίκαια. Και δεν υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε χωρίς κάποιο ζωτικό στοιχείο που θα χρειαστεί αργότερα.

Where am i?

Το Wet Dreams Dry Twice διαθέτει το ίδιο σατιρικό πλεονέκτημα με τον προκάτοχό του συνεχίζοντας να χλευάζει αδίστακτα τη σύγχρονη κοινωνία και τον διαδικτυακό πολιτισμό. Υπάρχουν επίσης, όπως θα περίμεναν οι οπαδοί του Larry, μια σειρά από ακατέργαστα σχόλια, υπονοούμενα και βρώμικα αστεία. Τέλος, συναντάμε και κάποιους γνωστούς χαρακτήρες από το Wet Dreams Don’t Dry.

Γραφικά και ήχος

Τα παιχνίδια Larry ποτέ δεν εστίαζαν στα γραφικά. Παρ όλα αυτά υπάρχουν πλούσια χρώματα και κινούμενα σχέδια που γεμίζουν την οθόνη του Switch και θα σας βάλουν αμέσως στο κλίμα και το ύφος της σειράς. Για τον ήχο τι να πούμε. Και μόνο που ακούς κάθε φορά τον Larry να συστήνεται με το όνομά του γελάς με την καρδιά σου.

Strange flower

Σύνοψη

Το Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice είναι ένα σπάνιο κόσμημα. Είναι μια συνέχεια που βασίζεται στον προκάτοχό του και ένα παιχνίδι που μπορεί να προσελκύσει νέους παίκτες τόσο εύκολα όσο και να εντυπωσιάσει τους καθιερωμένους θαυμαστές του franchise. Για όσους παίκτες δεν έχουν παίξει το πρώτο μέρος της ιστορίας υπάρχει στην αρχή του παιχνιδιού ένας διάλογος όπου μαθαίνεις τα γεγονότα του περιληπτικά. Ωστόσο για μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία σας προτείνουμε να παίξετε το Wet Dreams Don’t Dry προηγουμένως, το οποίο συχνά μπαίνει και σε προσφορά στο Nintendo eShop.

Hotel

Εν κατακλείδι το Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice είναι ένα κλασικό adventure από τα ελάχιστα που συνεχίζουν να κυκλοφορούν πλέον στην βιομηχανία του gaming. Το οποίο θα σας κάνει να γελάσετε αλλά και να νοσταλγήσετε την χρυσή εποχή των adventures της δεκαετίας του 90′. Τότε που χαρακτήρες σαν τον Larry Laffer ήταν γραφικά δημοφιλείς.

Gameplay Trailer

Θετικά

 • Κλασικό point and click old school adventure παιχνίδι.
 • Ξεκαρδιστικά αστεία.
 • Μερικά πολύ καλά σχεδιασμένα παζλ.
 • Ωραία φωνητικά και καυστικοί διάλογοι.
 • Εύκολο μενού με γρήγορο και άμεσο χειρισμό.

Αρνητικά

 • Είναι συνέχεια της ιστορίας του Wet Dreams Don’t Dry με αποτέλεσμα να αποξενώνει ως ένα βαθμό τους νέους παίκτες.
 • Τα χειριστήρια δρομέα είναι απίστευτα ευαίσθητα και γρήγορα, χωρίς δυνατότητα τροποποίησης.
9/10

Ευχαριστούμε την Assemble Entertainment για την παραχώρηση του τίτλου.

 • Release date: May 18, 2021
 • Players: 1 player
 • Genre: Adventure, Puzzle
 • Publisher: Assemble Entertainment
 • Developer: CrazyBunch
 • Game file size: 4.5 GB
 • PEGI Rating: 16

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 5000 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Διαβάστε: Mario Golf: Super Rush – Switch Review

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *