Friday, April 19, 2024
Reviews

Jurassic Park Evolution: Complete Edition-Switch Review

Τα λόγια είναι περιττά, τα καμπανάκια της νοσταλγίας χτυπάνε δυνατά μέσα μας και με την βοήθεια της Frontier είμαστε σε θέση να απολαύσουμε το απόλυτο παιχνίδι δεινοσαύρων. Το Jurassic Park Evolution : Complete Edition είναι εδώ. Επομένως ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και για έναν παράδεισο δεινοσαύρων….ή μήπως όχι; Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί…

Jurassic focus

Jurassic Park Prologue

Το Jurassic Park Evolution : Complete Edition είναι ένα business simulation game. Δηλαδή; Δηλαδή χτίζετε το δικό σας πάρκο δεινοσαύρων με όποιον τρόπο θέλετε. Φυσικά οι επιλογές σας έχουν αντίκτυπο τόσο στους οικονομικούς σας πόρους όσο και στους ίδιους τους δεινόσαυρους. Το Jurassic Park Evolution ήρθε στo λατρεμένο μας Nintendo Switch όχι μόνο του αλλά με όλα τα DLC. Τα DLC, τα οποία κυκλοφόρησαν κατά καιρούς, περιλαμβάνουν : το Secrets of Dr. Wu, Claire’s Sanctuary και το Return to Jurassic Park.THE DINOS of Jurassic Park

THE DINOS


Πλέον θα έχετε στην διάθεσή σας 68 είδη δεινοσαύρων τα οποία μπορείτε να “φτιάξετε”, σε αντίθεση με τα 42 που είχε το αρχικό παιχνίδι. Επί της ουσίας, τώρα έχετε ακόμα περισσότερες πιθανότητες, κάτι ή όλα να πάνε στραβά και το διασκεδαστικό σας πάρκο που με τόσο κόπο και χρήμα δημιουργήσατε να βρεθεί στο έλεος των δεινοσαύρων. Ο πλέον κλασικός και πολυαγαπημένος T-Rex, σας περιμένει λιμάροντας τα δόντια του μαζί με πολλά άλλα νέα και παλιά σαρκοφάγα είδη.

T-Rex

Υπο την σκιά αυτών βρίσκονται και τα γλυκύτατα χορτοφάγα είδη τα οποία μην σας ξεγελούν. Μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν σε στυγνούς δολοφόνους και αρκεί ένα απλό κρύωμα για να σπείρουν τον πανικό….αλλά αυτά θα τα αναλύσουμε παρακάτω. Αξίζει να αναφέρουμε πως μπορείτε να φτιάξετε και τα δικά σας είδη, κάνοντας ένα mix DNA, από τα απολιθώματα που θα ανακαλύψετε.
Οι δεινόσαυροι είναι εξαιρετικά λεπτομερείς στην εμφάνισή τους και εντυπωσιάζει η επιμέλεια και η μελέτη που χρειάστηκε για να φαίνεται τόσο όμορφο το παιχνίδι στο Switch.The PARK


Πάμε τώρα στα διαδικαστικά του παιχνιδιού. Πώς χτίζουμε ένα πάρκο δεινοσαύρων; Αρχικά να τονίσουμε ότι ξεκινάτε με αρκετά χρήματα, τα οποία στα πρώτα 10 λεπτά θα έχουν γίνει καπνός, εάν δεν είστε προσεκτικοί και δεν τα επενδύσετε σωστά.


Χτίσιμο

Jurassic Park


Στο πρώτο σας νησί λοιπόν, το Isla Matanceros, θα ξεκινήσετε να χτίζετε την Ιουρασική αυτοκρατορία σας. Ξεκινάτε πάντα με τα πιο λειτουργικά και σημαντικά κτίρια και έπειτα περνάτε στα κτίρια που σχετίζονται με τον τουρισμό και την διασκέδαση. Μην ξεχνάτε να συνδέεται με δρόμους τα κτίσματά σας διαφορετικά δεν θα είναι προσβάσιμα από τον κόσμο. Επιπλέον σημαντικό είναι να υπάρχει πάντοτε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργούν. Αυτό γίνεται εύκολα με το να χτίζεται πυλώνες μεγαλύτερης ή μικρότερης παροχής ρεύματος. Το πότε ή που θα χτίσετε είναι καθαρά δική σας επιλογή, αρκεί το κτίσμα να βρίσκετε μέσα στα πλαίσια του νησιού, στις πράσινες περιοχές.


DNA and incubation

Genome


Τί γίνεται όμως με την δημιουργία δεινοσαύρων; Αρχικά να αναφέρουμε ότι είναι μία αρκετά ακριβή διαδικασία, ωστόσο και αρκετά εύκολη. Αρκεί να στείλετε μία ομάδα σε αναζήτηση απολιθωμάτων για DNA, και με το που επιστρέψουν μελετάτε το υλικό. ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ο δεινόσαυρος σας είναι έτοιμος για να τον ελευθερώσετε στην φύση. Φυσικά η πιθανότητα επιβίωσης δεν αγγίζει πάντα το 100%, οπότε να είστε προετοιμασμένοι και για αποτυχίες.

Μην ξεχνάτε όσα απολιθώματα- fossils-, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, μπορείτε να τα πουλήσετε. Προσοχή: έπειτα από ατύχημα και απερισκεψία δικιά μας, το πάθημα έγινε μάθημα. Μην βάλετε ποτέ στον ίδιο χώρο τα φυτοφάγα και τα σαρκοφάγα. Η εμπειρία είναι οδυνηρή, αιματηρή και καθόλου διασκεδαστική για το κοινό.

Health management

Jurassic Park Health


Επιπρόσθετα πρέπει να φροντίζετε και για την υγεία των δεινοσαύρων σας. Οφείλεται να τα ταΐζετε και να τα ελέγχετε. Όπως προαναφέραμε υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι δεινόσαυροι σας να αρρωστήσουν. Αυτό θα συμβολίζεται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη σας. Υπάρχει δυνατότητα να τους θεραπεύσετε και οφείλετε να το κάνετε άμεσα. Διότι οι ασθένειες είναι κολλητικές. Άπαξ και ο ιός ξεφύγει από τον έλεγχό σας κινδυνεύουν τόσο τα ζώα σας, όσο και οι επισκέπτες.


Πέραν της σωματικής ευεξίας, υπάρχει και η πνευματική τους υγεία. Εαν ένας δεινόσαυρος μεγαλώσει υποσιτισμένος ή σε ένα περιβάλλον που δεν του αρμόζει, θα γίνει επιθετικός. Όταν αυτό συμβεί, η καταστροφή δεν θα αργήσει να επέλθει. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, καλό είναι να ελέγχετε και την πνευματική του κατάσταση. Όλα αυτά φαίνονται στην καρτέλα του κάθε δεινοσαύρου.


Contracts in Jurassic Park

Jurassic Park Contracts


Φυσικά σύμμαχοι σε αυτό το πάρκο είναι το προσωπικό και οι υπεύθυνοι, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν και να καταλάβετε πως ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα. Έτσι λοιπόν μέσω κάποιον συμβολαίων και αποστολών, και μεγαλώνει το πάρκο σας , και μαθαίνετε να το διαχειρίζεστε καλύτερα και παίρνετε και rewards. Αυτές οι αποστολές προέρχονται από τα 3 μεγάλα divisions, και δεν είναι άλλα από αυτό της επιστήμης, της ασφάλειας και της διασκέδασης. Καλό λοιπόν είναι να τα ολοκληρώνεται όσο πιο άμεσα και γρήγορα γίνεται.


Mother Nature…friend or foe

Mother Nature


Εννοείται πως στο πάρκο σας, η φύση πρέπει να είναι ο σύμμαχός σας. Όμως όπως μας έχουν δείξει και οι ταινίες και όπως μας δείχνει και το ίδιο το παιχνίδι, ποτέ κανένας άνθρωπος δεν θα μπορέσει να τιθασεύσει την μητέρα φύση. Ωστόσο μπορείτε ελαφρώς να εκμεταλλευτείτε την ομορφιά της προσθέτοντας στο πάρκο σας δέντρα, θάμνους και πολλών ειδών φυτά. Αυτό μάλιστα εκτός του ότι θα ομορφύνει το πάρκο, θα χαροποιήσει και τους δεινόσαυρους, ιδιαίτερα τους χορτοφάγους.

Γενικότερα

Jurassic Park vegetarian

Πρέπει να δίνετε σημασία σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στο πάρκο σας. Ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία που θα αντιμετωπίσετε είναι τα χρήματα και ο χρόνος. Τα έσοδά σας δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να υλοποιήσετε όλες τις ιδέες σας ταυτόχρονα. Πρέπει να φροντίζετε να έχετε πολλές πύλες και “πόρτες” ασφαλείας, να εφοδιάζετε τις ταΐστρες των δεινοσαύρων συνεχώς, να μην κάνετε απερίσκεπτα έξοδα και να φροντίζετε τους επισκέπτες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να χτίσετε ξενοδοχεία, τουαλέτες, εστιατόρια και καταστήματα για να απολαμβάνουν την βόλτα τους στο πάρκο σας και να έχετε περισσότερα έσοδα.

Από την άλλη ο χρόνος είναι χρήμα. Τι σημαίνει αυτό; Να κάνετε σωστή κατανομή χρόνου. Ενδεχομένως να σας κουράσει λίγο η αναμονή είτε κατά το incubation, είτε κατά τις αποστολές για fossils. Όμως μην ξεχνάτε πως πάντα υπάρχει κάτι να κάνετε. Ποτέ δεν θα ξεμείνετε από υποχρεώσεις. Εξάλλου ας μην κοροϊδευόμαστε. Άμα…λέμε άμα…σας μείνει ελεύθερος χρόνος, υπάρχει καλύτερος τρόπος να τον ξοδέψετε από το να παρακολουθήτε τα δεινοσαυράκια να πίνουν νερό ή να τρέχουν;


Free Will

Jurassic Park Free


Το παιχνίδι γενικότερα, είτε επιλέξετε να παίξετε τα campaigns είτε επιλέξετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα ολόδικo σας πάρκο-good luck there-αφήνει τα πάντα στην κρίση σας. Θέλετε να κάνετε μία υπέρτατη προσπάθεια για να διαφυλάξετε τους δεινοσαύρους και να απολαμβάνει η ανθρώπινη φύση αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα; Μπορείτε. Θέλετε να δημιουργήσετε ένα πάρκο μόνο και μόνο για να ελευθερώσετε όλους τους Τ-Rex και να βλέπετε τα ανθρωπάκια να τρέχουν πανικόβλητα και να αποκεφαλίζονται ενώ εσείς γελάτε; Πάλι μπορείτε.

Αυτή είναι και η μαγεία του παιχνιδιού. Αν και δεν είναι hardcore sim, και όλα είναι ξεκάθαρα και κατανοητά, η ελευθερία είναι απόλυτα μαγική. Ελευθερία και δεινόσαυροι είναι ένας καυτός συνδυασμός που όμως ταίριαξε απόλυτα. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία περιπέτεια, ξαναζήστε σκηνές από τις ταινίες, ή φτιάξτε το δικό σας σενάριο και απολαύστε το.

Να τονίσουμε ότι στα campaign, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μία γενική γραμμή μέσω των αποστολών, ώστε να εξελιχθεί και η ιστορία, αλλά κανένας δεν σας επιβάλλει να το κάνετε.


Claire’s Sanctuary

Jurassic Park Claire


Το συγκεκριμένο DLC έρχεται για να προσθέσει ακόμα περισσότερο υλικό με μεγαλύτερο και σημαντικότερο την παλαιοβοτανολογία. Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον έτσι; Όχι ακούγεται μόνο αλλά είναι κιόλας. Πλέον θα πρέπει να σκέφτεστε τί φυτό αρμόζει να βάλετε κοντά σε κάθε δεινόσαυρο. Ορισμένα είδη επωφελούνται από συγκεκριμένα φυτά, ενώ άλλα κινδυνεύουν. Φυσικά εαν ήταν τόσος απλός ο διαχωρισμός , δεν θα γινόταν παιχνίδι σωστά; Θα υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες θα μετακινήσετε δεινόσαυρους μαζί είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών είτε λόγω χώρου είτε λόγω άγνοιας. Η παλιοβοτανολογία έρχεται να αναταράξει λοιπόν τα νερά και να σας βγάλει από την ζώνη ασφαλείας σας. Ετοιμαστείτε γιατί σας περιμένει πολλή μελέτη.


Ένα ακόμα νέο συστατικό είναι το Jurassic Tours. Πρόκειται για ένα αμάξι Safari, όπως ακριβώς και στο κανονικό παιχνίδι. Η διαφορά έγκειται στο ότι η βόλτα σας μπορεί να γίνει μονοκοπανιά, δηλαδή δεν χρειάζεται να φτιάξετε διαφορετικές υποδομές. Μπορούν απλά οι επισκέπτες σας να ανεβούν στο αμάξι και να απολαύσουν τους δεινόσαυρους μία και έξω. Όσον αφορά την ιστορία καλύπτει ουσιαστικά το πρώτο κομμάτι του Fallen Kingdom. Σκοπός σας δεν είναι τόσο το πάρκο, αλλά κυρίως να καταφέρετε να σώσετε τους δεινοσαύρους πριν εκραγεί το ηφαίστειο.


Blast from the past – Return to Jurassic Park

Jurassic Park from the past


Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα των DLC, είναι πως οι original ηθοποιοί χαρίζουν τις φωνές τους. Ιδιαίτερα για το Return to Jurassic Park η Laura Dern και ο Sam Neil επιστρέφουν ως Drs. Alan Grant and Ellie Sattler. Όσοι λάτρεψαν την κλασική ταινία Jurassic Park ( ας μην κρυβόμαστε δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει), σίγουρα θα ενθουσιαστούν με την συγκεκριμένη προσθήκη.

Ο τρόπος παιχνιδιού είναι ακριβώς ο ίδιος, αλλά έχετε την ευκαιρία να χτίσετε το Jurassic Park σύμφωνα με τους δικούς σας όρους και την δική σας φαντασία. Αυτό που εκπλήσσει είναι πως όλα τα κτίρια είναι βασισμένα στο Jurassic Park, και κρύβουν μία μεγάλη δόση νοσταλγίας μέσα τους. Αυτό είναι που κάνει το συγκεκριμένο DLC εθιστικό!

Jurrasic Switch

Jurrasic Switch


Σίγουρα θα περιμένατε, το Jurassic World Evolution να έχει κολλήματα ή θέματα όσον αφορά το πως τρέχει στο Nintendo Switch. Θα πέσετε έξω όμως. Εκπλαγήκαμε θετικά βλέποντας πόσο αρμονικά τρέχει το port docked και σε handheld. Δυστυχώς ωστόσο στο βωμό της λειτουργικότητας και της πρακτικότητας θυσιάστηκε η ανάλυση όσον αφορά το handheld. Η διαφορά σε σύγκριση με docked είναι πολύ μεγάλη. Όλα φαίνονται πολύ θολά, και υπάρχει δυσκολία στην αναγνώριση των δεινοσαύρων από μακριά. Παρόλα αυτά το απολαύσαμε και στο χέρι γιατί τρέχει άρτια, τα μενού είναι “καθαρά” και σαφέστατα και οι χρόνοι απόκρισης πολλοί καλοί.

Ένα πανέμορφο port

Kaiti

Συνοψίζοντας

Το Jurassic Park Evolution: Complete Edition είναι ένα must, γιατί είναι μοναδικό στο είδος του. Δεν πρέπει απλώς να φροντίζετε τα κτίρια σας και τους ανθρώπους, και τα τεράστια προϊστορικά πλάσματα. Δώστε του μία ευκαιρία γιατί την αξίζει.

Ευχαριστούμε την Ηeaven Media, για τη παραχώρηση του τίτλου.

+ Δεινόσαυροι!!!

+ Όλα λειτουργούν τέλεια και χωρίς προβλήματα

+ Ολοκληρωμένη έκδοση με όλα τα DLC

+ Υπέροχη εικόνα docked

+ Πολλές αποστολές και πολλές επιλογές

+ Είναι πολύ καλοφτιαγμένο και με πολλές λεπτομέρειες

– Μειωμένα γραφικά σε handheld

-Χρόνος αναμονής για κάποιες λειτουργίες εντός παιχνιδιού

8 / 10 - eight out of ten
8/10
  • Age rating: 16
  • Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud
  • Download size: 5,9GB

Αφήστε ένα σχόλιο!