To κρυφό διαμάντι της Τρίτης 13/04/21

Σαφώς ένα από τα πιο αγαπητά είδη παιχνιδιών- και όχι αδίκως- είναι τα platformers. Για τον λόγο αυτό αυτή την εβδομάδα σας φέρνουμε ένα ιδιαίτερο platformer, με άρωμα 90’s το οποίο αξίζει σίγουρα την προσοχή σας. Ο τίτλος του; “Horace“…Τι κάνει μοναδικό αυτό το παιχνίδι;

Horace

The story behind the story

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε μόνο από δύο άτομα, τον Paul Helman και τον Sean Scaplehorn. Σκοπός τους ήταν να δώσουν φόρο τιμής στην χρυσή εποχή των 2D παιχνιδιών. Με τα 2D pixelated γραφικά του, τα οποία μιμούνται εκείνα των 90’s και με ένα gameplay το οποίο σέβεται και κουβαλάει στις πλάτες του όλη την κουλτούρα εκείνης της εποχής, σίγουρα τον πετυχαίνει.

Καταφέρνει να συνδυάσει και να αποδώσει εξαιρετικά την ποπ κουλτούρα με το βρετανικό χιούμορ και όλα αυτά με λακωνικά γραφικά και μία catchy ιστορία.

Horace – Gameplay

Υπόθεση

 Αν και η ιστορία δεν θα συνταράξει τον κόσμο σας, σίγουρα θα σας μαγνητίσει. Ο Horace είναι ένα ρομπότ το οποίο είναι σχεδιασμένο να μαθαίνει να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ήρθε στην ζωή από τα χέρια κάποιου, τον οποίο γνωρίζουμε εμείς ως The Old Man.

Horace Screenshot

Ο Horace απολαμβάνει την ζωή του σε μία τεράστια έπαυλη η οποία είναι γεμάτη από πολλούς, διαφορετικούς και εκκεντρικούς χαρακτήρες. Κάτω από την «πατρική ομπρέλα» του The Old Man, ο Horace σιγά σιγά καταλαβαίνει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και μαθαίνει το νόημα της ζωής….

Horace – Gameplay

Ο Horace, εναρμονισμένα πάντα με την ιστορία, αποκτάει δυνάμεις που του επιτρέπουν να κινείται με ποικίλους τρόπους. Σε εμάς τους gamers είναι γνωστοί ως jump, run και dash jump. Όσο εξελίσσεται το παιχνίδι φυσικά θα έχει στην κατοχή του και μία πληθώρα αντικειμένων που θα κάνουν την ρομποτική ζωή του πιο εύκολη. Όπως μπότες που δεν υπακούν στους νόμους της βαρύτητας και του επιτρέπουν να περπατάει στο ταβάνι, γάντια που μαγνητίζουν αντικείμενα κ.τ.λ.

Horace – Level

Φυσικά όλα αυτά είναι άκρως διασκεδαστικά  και σε συνδυασμό με τις πίστες, τα puzzles και τις μάχες με τα boss κάνουν το παιχνίδι αξιολάτρευτο. Το παιχνίδι αν και ακούγεται χαλαρό…δεν είναι. Έχει τα δικά του κόλπα και τις δικές του απαιτήσεις. Mάλιστα θα σας βάλει πολλές φορές να σκεφτείτε αρκετά και ιδιαίτερα σχετικά με τον νόμο της βαρύτητας.

A naïve point of view

Το Horace είναι ένα από εκείνα τα παιχνίδια που είτε θα λατρέψετε είτε θα παρατήσετε τα πρώτα 5 λεπτά. Έχει πολύ έξυπνο και πρωτότυπο level design και φαίνεται η τεράστια προσπάθεια των δημιουργών να  εκπληρώσουν πρωτοποριακές ιδέες. Ιδέες που σκοπό έχουν να μας ενθουσιάσουν, να μην μας κάνουν να βαρεθούμε το παιχνίδι και φυσικά να εξασκήσουν τις ικανότητές μας – νοητικές και μη. Όλο το παιχνίδι το «ζούμε» από την αγαθή και αθώα οπτική γωνία του Horace. Ιδιαίτερες πινελιές είναι οι retrο αναφορές και τα αστεία. Το παιχνίδι όχι μόνο εκπροσωπεί τέλεια το είδος του αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ύμνο προς μία περασμένη εποχή που πολλοί αγαπήσαμε και ζήσαμε. Είναι ένα must buy και σίγουρα αξίζει μία ευκαιρία.

Τι λατρέψαμε στο Horace:

Υπέροχο ρετρό κλίμα

Κουλτούρα και μουσική των 90’s

Πολύ έξυπνα mechanics

Αστεία “αστεία”

Δυνατή ιστορία

Πρωτότυπα puzzle

Το παιχνίδι θα το βρείτε στο Nintendo e -shop στα 14,99 Ευρώ. Απολαύστε το trailer:

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 4700 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Credits: Πηγή 1

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *