To κρυφό διαμάντι της Τρίτης – 9/2/21

Θέλετε roguelike; Check. Θέλετε card-game; Check. Θέλετε ένα απολαυστικό challenge; Πάλι check. Το διαμαντάκι αυτής της εβδομάδας τα έχει όλα και το όνομα αυτού…”Nowhere Prophet“…Ίσως να έχετε ακούσει τον τίτλο αλλά να το προσπεράσατε…Κακώς λοιπόν…Πάμε να δούμε γιατί αξίζει την προσοχή σας…

The wasteland

Αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός αρχηγού μιας ομάδας με σκοπό την εύρεση της μυστικής Κρύπτης. Αν και σε πρώτη ανάγνωση η περιγραφή θυμίζει Indiana Jones, η εικόνα αποκλίνει πολύ. Γιατί ; Γιατί βρισκόμαστε σε μία ερημική περιοχή, όπου όλα έχουν καταστραφεί. Αυτό που έχει απομείνει έιναι εχθροί, τέρατα και μία αφιλόξενη γη…Μέσα από αποστολές και μάχες θα καταφέρετε να εκπληρώσετε τον στόχο σας; Και με τι κόστος;

Gameplay

Οι περισσότεροι από εσάς σίγουρα είστε εξοικειωμένοι με παιχνίδια όπως το Hearthstone. To Νowhere Prophet ήρθε για να προσθέσει νέα ενδιαφέροντα στοιχεία στο gameplay και να μας καθηλώσει. Ποια είναι αυτά; Πρώτο και καλύτερο το resource management, με απλά λόγια η διαχείριση υλικών αλλά και άυλων αγαθών. Όταν προετοιμάζετε την ομάδα σας για το επόμενό σας ταξίδι, οι επιλογές σας έχουν σημασία καθώς αυτό μπορεί να σας κοστίσει φαγητό, ψυχικό σθένος κ.α. Στην ουσία το παιχνίδι πατάει πάνω στο στοιχείο της έκπληξης, του “απρόσμενου” και των επιλογών.

Το deck

Ο καλύτερός σας σύμμαχος σε αυτό το παιχνίδι είναι...οι κάρτες. Στο Nowhere Prophet θα χρησιμοποιείτε 2 decks. Το ένα είναι οι followers σας και το άλλο είναι οι δυνάμεις τις οποίες μπορείτε να αξιοποιείτε. Σε κάθε γύρο θα χρησιμοποιείται τα energy points με τα οποία θα τοποθετείτε τους ακολούθους σας στο πεδίο της μάχης, το οποίο θα διαφέρει από πίστα σε πίστα. Σκοπός σας φυσικά είναι να εξαλείψετε τον αντίπαλο. Το twist της υπόθεσης; Οποιοδήποτε damage μεταφέρεται από μάχη σε μάχη και εαν κάποιος follower σας “πέσει” σε δυο συνεχόμενες μάχες τότε εγκαταλείπει το παιχνίδι. Όχι δεν μιλάμε μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά. Η κάρτα αφαιρείται μόνιμα από το deck σας. Για αυτό θέλει προσοχή.

Σίγουρα μέσα στο deck θα βρείτε πολλές γνώριμες ορολογίες όπως Stealth και Taunt. Αυτό που “συγκλονίζει” στο παιχνίδι είναι το στρατόπεδο. Όχι μόνο είναι η ίδια η ιδέα πολύ έξυπνη και πρωτότυπη, αλλά λειτουργεί και εξαιρετικά. Τι εννοούμε. Μπορεί κάποιοι χαρακτήρες να πρέπει να βρίσκονται πίσω από βράχους για να μπορέσουν να βαρέσουν ενώ άλλοι μπορεί να πρέπει να βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον αντίπαλο. Επομένως θα χρειαστεί να βάλετε το μυαλό σας σε “σκακιστική” λειτουργεία.

Τι λατρέψαμε στο Nowhere Prophet:

  • Στρατηγική, στρατηγική και πάλι στρατηγική.
  • Πανέμορφο art με post-apocalyptic επίγευση που σίγουρα θα κερδίσει και τους πιο δύσκολους κριτές.
  • Replayability. Στο Nowhere Prophet οι χάρτες εμφανίζονται τυχαία και με τυχαία χαρακτηριστικά -αν προσθέσουμε και την πιθανότητα να βρείτε πάνω από 300 διαφορετικές κάρτες – τότε καταλαβαίνετε πως κάθε run έχει έναν εντελώς δικό του χαρακτήρα.
  • Challenge. Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Αυτό φυσικά δεν σας το λέμε για να σας αποθαρρύνουμε, το κάθε άλλο. Πρόκειται για έναν τίτλο που υπόσχεται να σας κρατήσει το ενδιαφέρον πολλές ώρες, να σας ταλαιπωρήσει γλυκά και να σας κάνει να ξεπεράσετε τα όριά σας.
  • Ατμοσφαιρική μουσική. Η σύνθεση γι αυατό το παιχνίδι είναι μαγευτική, και σίγουρα θα σας ταξιδέψει στο σκληρό και αφιλόξενο περιβάλλον που προσπαθεί να προβάλλει.

Αυτό που μας ενθουσίασε λιγάκι παραπάνω είναι πως αυτή την περίοδο το παιχνίδι θα το βρείτε στο store με έκπτωση 50% και τιμή μόνο 10,84€ μέχρι 2 Μαρτίου. Για να δείτε ακόμα περισσότερες προσφορές σε παιχνίδια πατήστε εδώ.

Ένα trailer μένει μόνο για να σας πείσει για αυτό το ιδιαίτερο διαμαντάκι :

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 4300 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Credits: Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *