Eastward – Nintendo Switch Review

Το Nintendo Switch έχει καταφέρει, μετά από παραπάνω από 5 χρόνια κυκλοφορίας, να αποτελεί μία από τις βασικές πλατφόρμες που τόσο μεγάλα στούντιο όσο και μικρότερες indie ομάδες στοχεύουν για να κυκλοφορήσουν τους νέους τους τίτλους. Παράλληλα, καθώς προσφέρει το mobility αποτελεί το βασικό του πλεονέκτημα, πολλοί νέοι τίτλοι ξεκινούν την πορεία τους από το Nintendo Switch για να εκμεταλλευθούν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Το παιχνίδι που θα δούμε παρακάτω, αποτελεί το ντεμπούτο μιας μικρής development team, με έδρα την Σανγκάη της Κίνας. Το Eastward είναι ένα action adventure rpg τοποθετημένο σε ένα δυστοπικό μέλλον. Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2021 στο Steam, MacOs και Nintendo Switch.

ΥΠΟΘΕΣΗ

To Eastward ξεκινά στην υπόγεια πόλη του Potrock Isle, του οποίου οι κάτοικοι ζουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή καθώς μαθαίνουν να φοβούνται την επιφάνεια του πλανήτη. Η επιφάνεια είναι πλέον ακατοίκητη και δεκάδες φήμες κυκλοφορούν στο Potrock Isle για τα μυθικά τέρατα που τη λυμαίνονται και τους κινδύνους που κρύβει.

Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του παιχνιδιού, ο σιωπηλός μεταλλωρύχος John βρίσκει σε μία από τις εκατοντάδες σήραγγες και τούνελ που υπάρχουν κάτω από το Potrock Isle, τη Sam, ένα μικρό κορίτσι με λευκά μαλλιά που έχει χάσει τους γονείς της. Ο John θα υιοθετήσει την ορφανή Sam και μαζί θα ξεκινήσουν μια, φαινομενικά, βαρετή ζωή στην υπόγεια πόλη.

Το ελεύθερο πνεύμα της Sam την μπλέκει συνεχώς σε μπελάδες, από τους οποίους την σώζει σχεδόν πάντα ο John, μέχρι που κάποια οράματα του μικρού κοριτσιού θα οδηγήσουν πατέρα και κόρη σε μια μακριά και επικίνδυνη αναζήτηση. Μαζί θα εγκαταλείψουν την ασφάλεια της υπόγειας πόλης τους και θα ταξιδέψουν ανατολικά, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του παιχνιδιού.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ο χαρακτηρισμός ως action adventure rpg ταιριάζει απόλυτα στο Eastward. Αν έχετε παίξει κάποιο από τα 2D Zelda, τότε ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε. Το Eastward είναι εμπνευσμένο από τις αγαπημένες μας περιπέτειες του Link αλλά και από την cult σειρά RPG Mother ή Earthbound όπως είναι γνωστά στη δύση. Οι επιρροές του είναι ξεκάθαρες και το παιχνίδι δεν τις κρύβει. Ακόμα και οι ήχοι όταν λύνεται ένα puzzle σε κάποιο dungeon και ανοίγετε μια κλειδωμένη πόρτα θα σας θυμίσουν απόλυτα τα Zelda.

Η ιστορία που παιχνιδιού ξεδιπλώνεται αργά, μέσω sections που θα σας εξοικειώσουν και με τον, κατά τα άλλα απλό, χειρισμό του παιχνιδιού αλλά και το σύστημα μάχης. Εδώ η επιρροή από το Earthbound είναι επίσης προφανής καθώς το βασικό όπλο του John είναι ένα τηγάνι που «εξολοθρεύει τους εχθρούς και κάνει και καταπληκτικό stir-fry”. Παράλληλα, υπάρχει ένα crafting & cooking σύστημα που βοηθά τους χαρακτήρες σας ενώ η δράση εναλλάσσεται ανάμεσα στον John με το τηγάνι του και στην Sam με τις psionic (!) δυνάμεις της.

Φυσικά, σαν κάθε action adventure rpg που σέβεται τον εαυτό του, υπάρχουν δεκάδες μικρά και μεγάλα dungeons στα οποία θα αντιμετωπίσετε ευφάνταστα bosses και θα λύσετε δεκάδες γρίφους. Ενδιαφέρον στοιχείο, είναι επίσης το ότι υπάρχει και άλλο ένα παιχνίδι, ένα καθαρό old school rpg φτιαγμένο στα πρότυπα των πρώτων Dragon Quest, το οποίο μπορείτε να παίξετε σε συγκεκριμένα τερματικά μέσα στο παιχνίδι. Το Earth Born, όπως λέγεται, έχει τη δική του ιστορία και χαρακτήρες που μπορείτε να απολαύσετε είτε από την αρχή του βασικού παιχνιδιού είτε όποια στιγμής εσείς θέλετε.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι βασισμένα στην pixel art λογική. Ευτυχώς, όμως, όλα τα visuals του παιχνιδιού είναι polished ξεφεύγοντας από την, πλέον βαρετή και τετριμμένη, λογική του heavy pixilation. Tα animation των χαρακτήρων και των τεράτων είναι εξαιρετικά και λεπτομερή, χωρίς να κουράζουν ενώ θα βρείτε και πολλά εντυπωσιακά ειδικά εφέ που βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τη συνολική εμπειρία του παιχνιδιού.

.Το αρνητικό εδώ για εμένα, είναι τα συχνά cutscenes που πρακτικά κόβουν τον ρυθμό και τη ροή του παιχνιδιού. Πραγματικά, καθώς τα συγκεκριμένα cutscenes χρησιμοποιούν την ingame μηχανή του παιχνιδιού δε καταλαβαίνω γιατί έχουν αυτή τη μορφή και δεν εξελίσσονται με τη μορφή διαλόγων των χαρακτήρων μέσα στη ροή του Eastward.

Στην αρχική έκδοση του παιχνιδιού, ειδικά στο Switch παρατηρούνταν αρκετά crashes, αλλά τα περισσότερα προβλήματα έχουν πλέον διορθωθεί. Δεν παρατηρούνται frame drops τόσο σε handheld όσο και docked mode.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το Eastward, από την αρχή του, δεν προσπαθεί να κρύψει αυτό που είναι, ένα homage σε αγαπημένα franchises όπως τα Zelda και Earthbound. Αντιθέτως, παίρνει περήφανα την έμπνευση από αυτά και τη μεταφέρει σε ένα εξαιρετικά εθιστικό παιχνίδι του σήμερα.

Αν αγαπάτε το είδος και θέλετε ένα σύγχρονο τίτλο ο οποίος, παράλληλα, μοιάζει και τόσο νοσταλγικός, τότε παραβλέψετε τον αργό ρυθμό και τα cutscenes, γιατί το Eastward θα σας ανταμείψει με την εξαιρετική του ιστορία και τον μοναδικό του κόσμο.

8 / 10 - eight out of ten
8/10

+ Ενδιαφέρουσα ιστορία και χαρακτήρες

+ Εξαιρετικός σχεδιασμός με Pixel art που δεν κουράζει

+ Εύκολος χειρισμός

Αργός ρυθμός

Τα cutscenes κόβουν τη ροή του παιχνιδιού

Ευχαριστούμε την CDMedia για τη παραχώρηση του τίτλου

Game Site

Release date

16/09/2021

Age rating

PEGI 12

Compatible controllers

Nintendo Switch Pro Controller

Languages

English, French, Japanese, Chinese

Download size

1773.00 MB

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5900 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.