Wednesday, June 19, 2024
Reviews

Kingdom Rush Origins – Nintendo Switch Review

Το Kingdom Rush είναι ένα Tower Defense IP σε μεσαιωνικό περιβάλλον από την Ironhide Game Studio. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως flash game το 2011 και την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε στις mobile συσκευές. Συνολικά, υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια ενώ το τρίτο της σειράς, το Kingdom Rush Origins κυκλοφόρησε το 2014. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα αναλύσουμε παρακάτω, καθώς στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 βρήκε το δρόμο του και για την υβριδική κονσόλα της Nintendo.

Kingdom Rush Origins

ΥΠΟΘΕΣΗ

Χρονικά, το Kingdom Rush Origins αν και τρίτο παιχνίδι κατά σειρά, θεωρείται prequel καθώς περιγράφει τα γεγονότα πριν την εμφάνιση του Vez’nan και την απόκτηση του Πετραδιού της Δύναμης. Συγκεκριμένα, τριάντα χρόνια πριν τα γεγονότα του πρώτου Kingdom Rush, το Elven Kingdom έρχεται αντιμέτωπο με την εισβολή μιας ορδής τεράτων που απειλούν την ειρήνη και την ίδια την ύπαρξη του βασιλείου. Εσείς καλείστε να διοικήσετε τις δυνάμεις των Ξωτικών και να αποτρέψετε την απειλή εξοντώνοντας κάθε τέρας που θα βρεθεί μπροστά σας.

Kingdom Rush Origins - tree

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το Kingdom Rush Origins προσφέρει τέσσερα επίπεδα δυσκολίας για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Υπάρχουν τα Casual, Normal, Veteran και το Impossible, το οποίο ξεκλειδώνει όταν ολοκληρώσετε το Campaign με μία από τις προηγούμενες επιλογές δυσκολίας.

Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε πίστες που αντιπροσωπεύουν μια διαφορετική περιοχή κάθε φορά του Elven Kingdom. Σε κάθε αποστολή συναντάτε το πεδίο της μάχης στο οποίο υπάρχουν διαδρομές πάνω στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε τις δυνάμεις και τις κατασκευές σας για να αποτρέψετε τα κύματα των τεράτων που θα επιτεθούν.

Kingdom Rush Origins - map

Έχετε στην κατοχή σας τέσσερα διαφορετικά είδη πύργων καθώς και αντίστοιχα στρατεύματα, τα Elf Archers, Mystic Mages, Stone Druids και Elven Infantry. Μαζί με δεκαέξι ήρωες που συναντάτε στην πορεία του παιχνιδιού και δεκαοχτώ διαφορετικά abilities θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε ορδές από Αράχνες, Gnolls, Dark Mages και δεκάδες άλλα είδη τεράτων. Αφού ολοκληρώσετε την τοποθέτηση και τα upgrades των μονάδων σας, με βάση τα διαθέσιμα χρήματα που έχετε σε κάθε αποστολή, ξεκινά η επίθεση των τεράτων σε κύματα, τα οποία θα πρέπει να αποτρέψετε από το να φτάσουν στη βάση σας.

Στο τέλος των Monster Waves, ανάλογα με το πως τα έχετε πάει θα λάβετε από ένα έως τρία αστέρια που αντιπροσωπεύουν το σκορ με το οποίο ολοκληρώσατε την αποστολή καθώς και το ανάλογο ποσό χρυσών νομισμάτων. Τα νομίσματα αυτά είναι χρήσιμα για την αναβάθμιση των ηρώων, των κτιρίων και των μονάδων σας.

Kingdom Rush Origins - village

Ο χειρισμός είναι ιδιαίτερα εύκολος και συνηθίζεται πολύ γρήγορα ενώ ευχάριστη προσθήκη αποτελεί η υποστήριξη του touch screen του Nintendo Switch, όταν παίζετε σε handheld mode. Το χαρακτηριστικό αυτό βοηθά ιδιαίτερα όταν χρειάζεται να κάνετε γρήγορες κινήσεις κατά τη διάρκεια ενός Monster Wave.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Ο οπτικός τομέας του Kingdom Rush Origins χαρακτηρίζεται από hand drawn πίστες και τοπία τα οποία είναι καλοσχεδιασμένα αλλά δείχνουν την ηλικία του παιχνιδιού καθώς δεν έχει γίνει καμιάς μορφής upgrade ή upscale από την αρχική, mobile, κυκλοφορία του παιχνιδιού το 2014. Ειδικά τα sprites των χαρακτήρων και των τεράτων είναι τόσο μικρά που στερούνται λεπτομέρειας ειδικά αν παίζετε σε handheld mode. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε τις δικές σας μονάδες από τους εχθρούς. Τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα, από πλευράς μεγέθους, σε docked mode αλλά εκεί φαίνεται ακόμα περισσότερο η παλαιότητα του τίτλου καθώς και τα ελλιπή animations.

Kingdom Rush Origins

Από πλευράς απόδοσης, το παιχνίδι τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα στο Nintendo Switch τόσο σε handheld όσο και σε docked mode. Κανένα frame drop ή κόλλημα δεν παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του review.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η σειρά του Kingdom Rush βρήκε νέα αγορά, πλέον, στο Nintendo Switch καθώς έχουν κυκλοφορήσει τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια του franchise. Το Kingdom Rush Origins δεν έχει κάτι καινούργιο ή πρωτοποριακό να προσφέρει, πέρα από μια ευχάριστη εμπειρία casual gaming με ένα όμορφο και καλοδουλεμένο σύστημα μάχης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, την ημέρα κυκλοφορίας του, το παιχνίδι κοστίζει 12,99€ αλλά έχουν αφαιρεθεί όλες οι microtransaction επιλογές της mobile έκδοσης και παίρνετε το πλήρες πακέτο του παιχνιδιού. Για τους φίλους των Tower Defense παιχνιδιών, το Kingdom Rush Origins είναι μια σίγουρη και δοκιμασμένη επιλογή που η Ironhide Game Studio μετέφερε σε ένα νέο οικοσύστημα αφαιρώντας cash grab λογικές. Μπορείτε να δείτε και gameplay video από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού στο Youtube κανάλι των Nintenders.

Ευχαριστούμε την Ironhide Game Studio, για την παραχώρηση του τίτλου ώστε να φτάσει αυτό το review στις οθόνες σας.

6 / 10 - six out of ten
6/10

Score: 6/10

+ Ποικιλία χαρακτήρων και τεράτων
+ Όμορφα σχεδιασμένες πίστες
– Μικρή διάρκεια
– Μικρά sprites και μέτρια animations

Tested on Nintendo Switch

Developer: Ironhide Game Studio

Available for: Nintendo Switch

Release date: 17-09-2020

Φώτης "Tholin" Μπέτσος

Η ενασχόληση μου με τα videogames ξεκίνησε το 1990 με το αριστουργηματικό adventure LOOM της Lucasarts. Στην πορεια ανακάλυψα τις κονσόλες της Nintendo και ξεκίνησα απο το SNES στο οποίο λάτρεψα τα JRPGs. Η αγάπη για τη Nintendo συνεχίστηκε με όλες τις επόμενες κονσόλες της και φτάνει μέχρι και σήμερα με το Switch. Όταν δεν παίζω RPGs, ερευνώ την ιστορία της Nintendo και των ανθρώπων και IPs που τη διαμόρφωσαν...

Αφήστε ένα σχόλιο!