Demetrios: The Big Cynical Adventure – Nintendo Switch Review

Τα Point-and-click adventure games είναι μια κατηγορία παιχνιδιών που μεσουρανούσαν κατά τα τέλη της δεκαετίας του 80 μέχρι και τα 90s, κυρίως στη σκηνή των προσωπικών υπολογιστών, με κορυφαίους developers εταιρείες όπως η Sierra On-Line και η LucasArts Games. Με την πάροδο των χρόνων η κατηγορία αυτή έχασε την επαφή της με το καταναλωτικό κοινό, περνώντας σταδιακά στη λήθη.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μικρή αναζωογόνηση του είδους, με κλασσικούς τίτλους να επανακυκλοφορούν αλλά και αρκετά νέα adventures που αναπτύσσονται από indie, κυρίως, developers. H επιτυχία του Nintendo Switch έχει οδηγήσει πολλούς από αυτούς τους τίτλους και στην υβριδική κονσόλα της Nintendo. Ένας από αυτούς είναι και το Demetrios: The Big Cynical Adventure της Γαλλικής CowCat.

Demetrios: The Big Cynical Adventure

ΥΠΟΘΕΣΗ

Βασικός πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Bjorn, ένας εργένης τεμπελάκος που εμπορεύεται αντίκες. Ο Bjorn αποκτά τυχαία ένα ασυνήθιστο έργο τέχνης που θυμίζει τοτέμ με μια πέτρινη πλάκα που πάνω της υπάρχουν χαραγμένα κάποια περίεργα σύμβολα. Kαθώς επιστρέφει μεθυσμένος στο σπίτι του ένα βράδυ, πέφτει θύμα επίθεσης και όταν ξυπνά το πρωί ανακαλύπτει ότι έχουν κλαπεί προσωπικά του αντικείμενα αλλά και η πέτρινη πλάκα.

Bjorn

Ο Bjorn θα ξεκινήσει την αναζήτηση του ανθρώπου που του επιτέθηκε αλλά και της πέτρινης πλάκας, με τη βοήθεια της γειτόνισσάς του Sandra και της κόρης της Caroline. Στην περιπέτεια του αυτή θα ταξιδέψει σε πολλές τοποθεσίες ενώ θα γνωρίσει πολλούς παράξενους χαρακτήρες μέχρι να λύσει το μυστήριο της πλάκας και να ανακαλύψει τα μυστικά που κρύβει.

Sandra

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το Demetrios The Big Cynical Adventure εξελίσσεται με τον κλασσικό τρόπο των παραδοσιακών Point and click adventure games. Ο παίκτης ελέγχει τον Bjorn ενώ εξερευνά τις διαφορετικές τοποθεσίες, μαζεύει αντικείμενα και λύνει γρίφους για να προχωρήσει και να ξεδιπλώσει την υπόθεση του παιχνιδιού. Σε διάφορα σημεία, μπορείτε να βρείτε κρυμμένα μπισκοτάκια, τα οποία κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε, λαμβάνετε και από ένα hint για να προχωρήσετε ή να λύσετε κάποιον γρίφο. Παράλληλα, μεγάλο μέρος του παιχνιδιού αποτελείται από διαλόγους με τους υπόλοιπους χαρακτήρες για να μάθετε στοιχεία και να λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση ή μεμονωμένους γρίφους.

Inventory

Παραδοσιακά, τέτοιου τύπου παιχνίδια είχαν μεγάλη επιτυχία σε προσωπικούς υπολογιστές κυρίως λόγω της ύπαρξης του mouse που διευκόλυνε το Interaction με το περιβάλλον του παιχνιδιού, τα αντικείμενα που συλλέγετε, το Inventory σας αλλά και τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Στο Switch, ο χειρισμός είναι εξίσου εύκολος καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τα Joy-Cons είτε το touchscreen της κονσόλας σε handheld mode.

Talk about

Φυσικά, δε λείπουν και κάποια mini games μέσα στο παιχνίδι όπου πρέπει να ολοκληρώσετε, για παράδειγμα, να ξεκλειδώσετε κάτι ή να θέσετε σε λειτουργία ένα μηχανισμό. Η γενικότερη ατμόσφαιρα του Demetrios είναι ιδιαίτερα χιουμοριστική, κυρίως με ένα loser – black humor στυλ που ταιριάζει με το συνολικότερο ύφος του πρωταγωνιστή.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Το οπτικό μέρος του Demetrios The Big Cynical Adventure βασίζεται σε hand drawn γραφικά με όμορφα και καλοσχεδιασμένα backgrounds. Οι χαρακτήρες και το animation είναι επίσης hand drawn, απλά ο σχεδιασμός τους είναι κατώτερος των περιστάσεων. O λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει αναπτυχθεί πρακτικά από ένα μόνο άτομο οπότε ο οπτικός τομέας χάνει καθώς θυμίζει σε κάποιες περιπτώσεις παιδικά σχέδια.

Hole

To παιχνίδι αποδίδει χωρίς κανένα θέμα τόσο σε docked όσο και handheld mode, χωρίς framedrops ή κολλήματα. O ήχος είναι επίσης ευχάριστος, με όμορφα jingles που σας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το Demetrios: The Big Cynical Adventure είναι ένα ευχάριστο Point and click παιχνίδι με αρκετή δόση χιούμορ και ενδιαφέρουσα υπόθεση. Συνεχίζει πάνω στην γενικότερη λογική του genre προσφέροντας άπειρους διαλόγους και πολλά Puzzles. Παράλληλα όμως εμφανίζει και τις ίδιες παθογένειες καθώς από την μία πλευρά η διάρκεια του είναι μικρή καθώς δε θα σας πάρει πάνω από 8-10 ώρες να το ολοκληρώσετε και από την άλλη χάνει σε replayability, αφού το ολοκληρώσετε, δύσκολα θα επιστρέψετε ξανά.

ΘετικάΑρνητικά
+Ενδιαφέρουσα υπόθεση
+Εύκολος χειρισμός
+Έξυπνοι γρίφοι και puzzles
-Μέτρια animations και σχεδιασμός των χαρακτήρων
-Χοντροκομμένο χιούμορ σε κάποιες περιπτώσεις
7/10
  • Game site
  • Genre: Adventure
  • Number of Players: 1
  • Publisher: Nintendo
  • Developer: CowCat

Διαβάστε: Miitopia Nintendo Switch – Review

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *