Ξέρατε ότι…το πραγματικό όνομα του Boo είναι Teresa;

Ας είμαστε ειλικρινείς…Ποιός δεν έχει αδυναμία στον Boo…; Όχι μόνο είναι απίστευτα καλοσχεδιασμένος σαν χαρακτήρας και πολύ εκφραστικός – για φάντασμα τουλάχιστον αλλά είναι και πολύ ιδιαίτερος. Μήπως όμως πρέπει να μάθουμε μερικά από τα μυστικά που κρύβει αυτή η αξιολάτρευτη φούσκα;

King Boo

Βοο’s inspiration

Σε μία συνέντευξη με το περιοδικό Nintendo Power, ο Shigeru Miyamoto αποκάλυψε μία πολύ “τρυφερή” και εμείς θα λέγαμε ρομαντική ιστορία πίσω από την δημιουργία του Boo. Όταν δούλευαν λοιπον πάνω στο  Super Mario Bros. 3, ο co-designer του Takashi Tezuka είχε την ιδέα να βάλει μέσα στο παιχνίδι την γυναίκα του. Ναι, καλά ακούσατε…

Boo Levels – Super Mario Bros. 3

Σύμφωνα με τον Miyamoto λοιπόν, η γυναίκα του Tezuka, ήταν μία πολύ ήρεμη και ντροπαλή κοπέλα. Μέχρι που μία μέρα νευρίασε πολύ και εξερράγη επειδή ο άντρας της δούλευε ασταμάτητα και περνούσε όλη την ημέρα του στο γραφείο. Έτσι προέκυψε και η ιδέα του Boo… να υπάρχει στο παιχνίδι ένας χαρακτήρας που συρρικνώνεται όταν τον κοιτάει ο Mario, αλλά όταν φεύγει μεγαλώνει και αποτελεί πιθανή απειλή.

(Tezuka’s) wife is very quiet normally, but one day she exploded, maddened by all the time he spent at work. In the game, there is now a character who shrinks when Mario looks at it, but when Mario turns away, it will grow large and menacing”.

Miyamoto

Boo / Teresa (?)

Shy Boo

Αυτός είναι και ο λόγος που στην Ιαπωνία ο Boo ονομάζεται Teresa. Το όνομά του προέρχεται από το Ιαπωνικό ρήμα ‘tereru‘ (照れる), το οποίο σημαίνει “να είσαι ντροπαλός”.

Όσον αφορά την αγγλική ονομασία είναι σχεδόν προφανή η αιτιολογία. Πρόκειται για λέξη που προέρχεται από τον ήχο που κάνει κάποιος που θέλει να τρομάξει κάποιον άλλον (“boo!”). Αξίζει να αναφέρουμε πως στην πρώτη εμφάνισή τους στο Super Mario Bros. 3, η επίσημη ονομασία ήταν Boo Diddleys. Πρόκειται για αναφορά στον τραγουδιστή, κιθαρίστα και παραγωγό μουσικής Bo Diddley. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έπαιξε δραματικό ρόλο στην μετάβαση από τα blues στο rock and roll.

Εξέλιξη των Boo

Boo’s apperance

Οι Boos είναι άσπροι, με σφαιρικό σώμα και ύπτανται μιας και είναι φαντάσματα. Αυτά τα “πνεύματα” θυμίζουν διάφορες παραδόσεις και μύθους από πολλές κουλτούρες.

Σύμφωνα με την παράδοση λοιπόν οι Boo μοιάζουν σε “φώτα” τα οποία βλέπουν οι ταξιδιώτες την νύχτα συνήθως κοντά σε βάλτους , έλη κ.τ.λ. Μία γνωστή ονομασία είναι το  will-o’-the-wispwill-o’-wisp ή ignis fatuus στα λατινικά. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό και στην Ευρώπη με την ονομασία jack-o’-lantern. Στην περίπτωση αυτή τα περίεργα φώτα θυμίζουν λάμπες και παραπλανούν τους περαστικούς και τους ταξιδιώτες.

 Will-o’-the-wisp

Στην ιαπωνική λαογραφία, το Hitodama– παραπλήσιο φαινόμενο – είναι σφαίρες φωτιάς που επιπλέουν κυρίως στη μέση της νύχτας. Λέγεται ότι είναι ” οι ψυχές των νεκρών που έχουν χωριστεί από το σώμα τους”, από όπου προέρχεται και το όνομά τους.

Hitodama

Οι Boo εκτός από την λάμψη τους έχουν μεγάλους κυνόδοντες και γλώσσες. Εμφανίζονται κυρίως σε στοιχειωμένες περιοχές και levels στα παιχνίδια. Χαρακτηριστικό είναι το “σατανικό” και πονηρό γέλιο τους. Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Όποιο και να είναι το παρελθόν τους, εμείς τους λατρεύουμε…εσείς;

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 4800 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Credits: Πηγή 1, Πηγή 2,

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *