Balan Wonderworld – Nintendo Switch Review

Balan Wonderworld
Balan Wonderworld

Η ιστορία ξεκινά με την επιλογή ενός χαρακτήρα (αγοριού ή κοριτσιού) ακολουθούμενη από ένα σύντομο cutscene, το οποίο δεν εξηγεί εντελώς κανένα από τα γεγονότα που ακολουθούν. Τα παιδιά είναι και τα δύο δυσαρεστημένα και καθώς περιπλανιούνται στους δρόμους της πόλης τους, ανακαλύπτουν μια μυστηριώδη είσοδο σε ένα μέρος που ονομάζεται Wonderworld. Αφού περάσουν το κατώφλι, τους υποδέχεται μια χαμογελαστή και αόριστα απειλητική φιγούρα που ονομάζεται Balan, που τους οδηγεί μακριά σε μια φανταστική γη για να κάνουν κάτι καλό για άλλους ανθρώπους.

Στο BALAN WONDERWORLD, οι παίκτες θα εξερευνήσουν τον φανταστικό κόσμο του Wonderworld μαζί με τον Leo και την Emma. Με τη βοήθεια του αινιγματικού μαέστρου Μπαλάν, οι παίκτες πρέπει να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας στις καρδιές των δώδεκα ταραγμένων ψυχών, καθαρίζοντας τες από τους Negati, φυσικές εκδηλώσεις ανησυχίας και άλλα αρνητικά συναισθήματα.

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να κατακτήσετε όλες τις πίστες στους 12 διαφορετικούς κόσμους της ιστορίας, συλλέγοντας τα αγάλματα του Balan σε κάθε στάδιο για να ξεκλειδώσετε νέα κεφάλαια και χρησιμοποιώντας μοναδικά κοστούμια για να πολεμήσετε τα Negati.

The Wonderworld

Gameplay

Κάθε κόσμος έχει περίπου πέντε κοστούμια να μας συστήσει. Τα επίπεδα του Balan Wonderworld είναι ως επί το πλείστον γραμμικά. Κάθε πίστα μοιάζει με μακέτα για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα κοστούμι σε κάποιο καλύτερο παιχνίδι. Ίσως το πιο καλό παράδειγμα αυτού είναι ένα κοστούμι που σας επιτρέπει να καλέσετε μια σκάλα σε συγκεκριμένα σημεία. Δεν είναι όλα τόσο στεγνά, με ελαφρώς πιο διασκεδαστικά κοστούμια αλλά δεν εξελίχθηκαν ποτέ μετά από την έλλειψη πολυπλοκότητας που συναντήσαμε και στο Demo.

Γραφικά

Είδαμε πολλά χρώματα και φωτεινά στα τρέιλερ και μπορώ να πω οτι τα είδα και στο παιχνίδι. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι ευχαριστήθηκα τα γραφικά του. Παρά τις εικόνες που είχαμε πριν την κυκλοφορία του, το παιχνίδι μοιάζει σαν να ξεπήδησε από παλαιότερη κονσόλα. Τα μενού του έμοιαζαν άτσαλα σαν να μην έγιναν optimized για το Switch. Ενώ οι πίστες του ήταν γεμάτες παρόλα αυτά μου δίνουν την αίσθηση ότι είναι κενές.

Να μην ξεχάσω ότι το παιχνίδι υποστηρίζει Ελληνικούς υπότιτλους κάτι πάρα πολύ καλό και ελπίζω να υιοθετήσουν και άλλα παιχνίδια.

Ήχος

Η μουσική είναι απλά χαριτωμένη αλλά δεν ξεχωρίζει και ιδιαίτερα. Είναι περισσότερο ένα μουσικό χαλί για να μην παίζεις στα μουγκά. Πολλοί χρήστες μάλιστα το κατηγορούν για ένα συγκεκριμένο τραγούδι του παιχνιδιού ότι είναι κλεμμένο από τραγούδι που ανήκει σε soundtrack του Ghostbusters.

Χειρισμός – Επιδόσεις

Υπεραπλουστευμένοι χειρισμοί που και αυτοί θυμίζουν μίαν άλλη εποχή. Στην ουσία έχει δύο κουμπιά. Ένα που αλλάζει τα κουστούμια και ένα που εκτελεί την ικανότητα του. Έχει μερικά frame drops. Γίνεται πιο έντονο άμα αρχίσουν αν εμφανίζονται οι εχθροί ή άμα κινείς την κάμερα γρήγορα.

Balan

Εν κατακλείδι

Ξέρω ότι έχω μαζέψει πολλά αρνητικά αλλά πιστεύω ότι το παιχνίδι έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του. Έχασε την ευκαιρία να είναι ένας μαγικός τίτλος και είναι κρίμα. Έχει κάποια καλά στοιχεία platforming που οι λάτρεις μπορεί να ευχαριστηθούν αλλά δεν τα υποστηρίξανε.

Γενικά προσπαθώ να μην είμαι αρνητικός με τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι όλα σχεδόν έχουν το κοινό τους. Αυτό που με σταματάει όμως από το να το δω πιο θετικά είναι η τιμή του. Το παιχνίδι προωθείτε ως ένας full priced τίτλος και δεν τα αξίζει. Αν η τιμή του ήταν στο ένα τρίτο της τωρινής ίσως να ήταν ένα καλό παιχνίδι για παιδιά μικρής ηλικίας ως ένα απλό, πολύχρωμο παιχνίδι με υποστήριξη Ελληνικών υποτίτλων.

Αν είστε λάτρης εποχής Ps2 ίσως το παιχνίδι να σας αρέσει και να σας δώσει ένα γνώριμο vibe. Και μην ακούτε τις “σειρήνες”. Στην αρχή εμφανίστηκαν διθυραμβικά σχόλια και 10άρια στο metacritic αλλά σύντομα κατέρρευσε η ιστορία.

+ Ωραία Αφήγηση

+ Borderlands ατμόσφαιρα

+ Καλή προσαρμογή σε κονσόλα

+ Σενάριο και φωνες που ξεχωρίζουν

+Επιλογές με αντίκτυπο

 Δεν υπάρχει η σύνοψη των επιλογών σας όπως στους προηγούμενους τίτλους

-Μερικά QTEs δεν καταγράφονται σωστά

Ευχαριστούμε την CD Media για την παραχώρηση του κωδικού.

3 / 10 - three out of ten
3/10
  • Tested on: Nintendo Switch
  • Released: March 26, 2021
  • Genre: Action
  • Number of players: 1-2 (offline)
  • Developer: Balan Company
  • Publisher:  SQUARE ENIX
  • Download size:  9.9 GB
  • PEGI Rating: 7

Ξέρατε ότι…τα Yōkai ενέπνευσαν τα τέρατα του Monster Hunter Rise;

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *