Agatha Christie – Hercule Poirot: The First Cases – Review

Η Αγκάθα Κρίστι είναι ένα δημοφιλές όνομα όταν μιλάμε για αστυνομικά μυθιστορήματα μυστηρίου, απαριθμώντας 66 μυθιστορήματα και 14 συλλογές διηγημάτων. Πολλά από αυτά περιστρέφονται γύρω από τον κεντρικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, τον Ηρακλή Poirot. Ο Ηρακλής Poirot είναι ένας αστυνομικός που έγινε ντετέκτιβ και έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της Αγκάθα Κρίστι.

In his early years as a detective, Hercule Poirot is invited to a reception by the influential Van den Bosch family, for the announcement of their daughter’s engagement. But tensions amongst the guests run high as a snowstorm descends on the town, trapping everyone inside the manor. The happy event is soon marred by the murder of one of the guests…

In the right place at the right time, Poirot immediately begins to investigate. What buried secrets and deadly rivalries will he uncover?

“The truth, however ugly in itself, is always curious and beautiful to seekers after it.”

Story

Το Agatha Christie Hercule Poirot: The First Cases ξεκινάει με τον νεαρό Hercule Poirot, πριν από την εποχή του ως ντετέκτιβ. Βρίσκεται γρήγορα στη μέση μιας απλής διάρρηξης, με μια νεαρή υπηρέτρια να ζητά τη βοήθειά του για να βρει τον ένοχο. Και μαζί με αυτό έχουμε την πρώτη γεύση της αστυνομικής έρευνας. Η κυρία του σπιτιού κατηγορεί την υπηρέτρια για την κλοπή ενώ εκείνη δηλώνει αθώα. Οι υπόλοιποι υπηρέτες μιλάνε για έναν άλλον κλέφτη που εισέβαλλε αλλά γρήγορα βλέπετε σημάδια ότι η δουλειά έγινε από μέσα. Εσείς, στον ρόλο του νεαρού αστυνομικού Πουαρό πρέπει να ψάξετε για στοιχεία, να ανακρίνετε τους εμπλεκόμενους και να φτάσετε στην αλήθεια.

Αυτή η υπόθεση εξυπηρετεί στην ουσία την γνωριμία και την εξοικείωση σας με τους μηχανισμούς του παιχνιδιού.

Μετά την αρχική υπόθεση, μεταφέρεστε στη σημερινή εποχή, όπου ο Ηρακλής είναι ένας νέος ντετέκτιβ, που προσπαθεί να φτιάξει την φήμη του. Αλλά μην νομίζετε ότι επειδή ο Ηρακλής είναι ένας νεαρός ντετέκτιβ, οι υποθέσεις θα είναι απλές στην επίλυση. Ενώ το παιχνίδι στηρίζεται στην ίδια βάση με οποιοδήποτε μυθιστόρημα μυστηρίου και μπορεί να βρείτε τις απαντήσεις πριν αποφασίσει το παιχνίδι να σας αποκαλύψει την ιστορία, υπάρχουν όμως ακόμα μερικές ανατροπές να σας προσφέρει. Αν μη τι άλλο, θα βρεθείτε να αναρωτιέστε τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια.

“You want beauty,’ said Hercules Poirot. ‘Beauty at any price. For me, it is truth. I want always truth.”

Gameplay

Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες που μπορείτε να εξερευνήσετε στις πρώτες υποθέσεις. Τον περισσότερο χρόνο θα τον περάσετε είτε αλληλοεπιδρώντας με αντικείμενα γύρω σας είτε συνομιλώντας με χαρακτήρες εάν θέλετε να προχωρήσετε την έρευνα. Ενώ έχετε τους στόχους που πρέπει να επιλύσετε κατά τη διάρκεια της έρευνάς σας αυτοί οι στόχοι είναι πολύ ασαφείς. Το παιχνίδι χωρίζει αυτούς τους στόχους σε μικρότερα μέρη. Αυτά συνήθως τα επιλύεται με το Mind Map. Οποιοδήποτε στοιχείο και απόδειξη βρίσκετε θα καταγραφεί αυτόματα στο Mind Map, τακτοποιημένα σε σχεδιαγράμματα ανάλογα με την σύνδεσή τους και με περιλήψεις. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απεικονίσετε την υπόθεση και να οργανώσετε την σκέψη σας ή να τσεκάρετε στοιχεία που ξεχάσατε.

Μόλις αρχίσετε να συγκεντρώνετε αρκετά στοιχεία, μπορείτε να αρχίσετε να τα συνδέετε για να σχηματίσετε μια υπόθεση. Κάθε νέο στοιχείο έχει ένα θαυμαστικό δίπλα του. Εάν έχετε στοιχεία που μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους, το εικονίδιο της αλυσίδας στα αριστερά της οθόνης θα εμφανίσει τον αριθμό των συνόλων που μπορείτε να αντιστοιχίσετε. Και ενώ μερικές ενδείξεις είναι αρκετά εύκολο να συνδεθούν μεταξύ τους, μερικές δεν είναι τόσο προφανείς.

Ευτυχώς, δεν υπάρχουν επιπτώσεις για τη σύνδεση λανθασμένων στοιχείων μεταξύ τους. Το παιχνίδι επισημαίνει τυχόν ενδείξεις που συνδέθηκαν εσφαλμένα με κόκκινο χρώμα και δεν επιτρέπει να ξανά προσπαθήσετε να τα συνδέσετε. Είναι ένας καλός τρόπος να προσπαθήσετε να περιορίσετε τις επιλογές σας εάν προσπαθείτε να βρείτε την λύση στα τυφλά.

Όταν ανακρίνετε τους χαρακτήρες, θα έχετε συχνά μια λίστα προτροπών από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε την προσέγγισή σας. Εάν συλλέγετε απλώς πληροφορίες, μπορείτε να επιλέξετε όλους τους διαλόγους μία φορά, προκειμένου να λάβετε όλα τα που χρειάζεστε. Όταν όμως προκαλείς έναν χαρακτήρα για να του εκμαιεύσεις την πληροφορία, θα πρέπει να είσαι επιλεκτικός στον τρόπο σου.

Σε αυτές τις στιγμές, ο χαρακτήρας είναι σε επιφυλακή. Ο Ηρακλής θα δώσει μια υπόδειξη για το είδος της προσέγγισης που θα θέλατε να επιλέξετε. Για παράδειγμα, εάν ένας χαρακτήρας ανταποκρίθηκε θετικά στην κολακεία σας, δεν θέλετε να γίνετε ξαφνικά επιθετικοί απέναντί ​​του. Εάν χρησιμοποιήσετε λάθος προσέγγιση το παιχνίδι απλώς θα επανέλθει στην αρχή του διαλόγου, επιτρέποντάς σας μια ακόμη ευκαιρία.

Every murderer is probably somebody’s old friend.

Τεχνικά

Το Mind Map έχει κάποιες ατέλειες. Ενώ μπορεί να κατάλαβες τι συνέβη και να προσπαθείς να συνδέσεις στοιχεία να μην το καταφέρνεις. Υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος και δεν πρέπει να προσπερνάς συμπεράσματα. ακόμα και ο Ηρακλής να ακουστεί να βγάζει ένα συμπέρασμα θα πρέπει και πάλει να ενώσεις τα στοιχεία πρώτα ώστε ν είναι διαθέσιμο στο Mind Map. Κάτι που με βοήθησε πολύ είναι ότι η τοποθέτηση στοιχείων στον χάρτη, σχηματικά, δεν είναι τυχαίος. Δεν θα δεις ποτέ γραμμές να μπλέκονται και να σε μπερδεύουν. Η απάντηση συνήθως είναι κάπου κοντά. Και αν δεν την βλέπεις τότε κάποιο συμπέρασμα προσπέρασες όπως είπα και πιο πριν.

Τα γραφικά είναι ελκυστικά, αν και είναι απλά, σε μεγάλες και μικρές οθόνες. Το παιχνίδι καλύπτεται φωνητικά σε μεγάλο βαθμό και είναι διασκεδαστικό. Η μουσική θυμίζει ταινίες της εποχής και αποπνέει την ατμόσφαιρα που θέλει ένα murder-mystery novel. Θα ήθελε όμως πιο πολλούς χαρακτήρες με περισσότερη πλοκή για να είναι ένα πιο ζωντανό εγχείρημα. Αυτό που μου έλειψε όμως πιο πολύ είναι η επιλογή του τρεξίματος του χαρακτήρα όταν θέλεις να μετακινηθείς. Παραξενιά μου, το παραδέχομαι, αλλά στα περισσότερα adventure υπήρχε σαν επιλογή.

“If you are to be Hercule Poirot, you must think of everything.”

“It is the brain, the little gray cells on which one must rely. One must seek the truth within–not without.”

Σύνοψη

Παλαιότερα είχαμε ασχοληθεί με τίτλους της κατηγορίας αυτής. Μ ‘αρέσει να τα αποκαλώ ντετεκτιβικά γιατί σε βάζουν στην θέση και την ατμόσφαιρα ενός μυστηρίου προς λύση. Έτσι και εδώ έχουμε μυστήρια προς λύση με ατμόσφαιρα και καλό σενάριο που δεν λείπουν οι ανατροπές. Δεν είναι ούτε ο πρώτος τίτλος με περιπέτειες του Poirot που βλέπουμε ούτε ο πρώτος δια χειρός Microids. Προηγήθηκε το πετυχημένο Agatha Christie – The ABC Murders, ένα κλασσικό point and click adventure ενώ εδώ έχουμε μία πιο μοντέρνα εκτέλεσή του που παραπέμπει περισσότερο προς το Sherlock Holmes: Crimes and Punishments. Το παιχνίδι είναι ελεύθερο σεναριακά μιας που η ιστορία του δεν αντιστοιχεί σε κάποιο βιβλίο, αλλά με πολύ σεβασμό στον αρχικό χαρακτήρα.

8 / 10 - eight out of ten
8/10

+ Το Mind Map είναι υπέροχο και σε βάζει στην ατμόσφαιρα

+ Ξεφεύγει από την γνωστή συνταγή των point and click

+ Νοιώθεις τον Poirot στην ατμόσφαιρα

– Το Mind Map ανά στιγμές μπορεί να σας εκνευρίσει

– Το παιχνίδι έχει ανάγκη από έναν πιο ζωντανό κόσμο

Ευχαριστούμε την Enarxis Dynamic Media, για την παραχώρηση του τίτλου.

  • Released: October 5, 2021
  • Genre: Adventure, Puzzle
  • Number of players: Offline: 1
  • Developer: Blazing Griffin
  • Publisher: Microids
  • Download size: 2.766 GB

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5100+ Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *