Ace Attorney Chronicles – Nintendo Switch Review

Το The Great Ace Attorney Chronicles είναι ένα duology spin-off της σειράς Ace Attorney. Είναι ένα package port στην ουσία των δύο πρωτότυπων, που είχαν κυκλοφορήσει στο Nintendo 3DS το 2015 και 2017 αντίστοιχα, αλλά μόνο στην Ιαπωνία. Το συγκεκριμένο πακέτο περιέχει τα δύο παιχνίδια μαζί με όλα τα DLC και πολύ περισσότερο περιεχόμενο (εκτός ιστορίας) γενικότερα.

Διαδραματίζεται στην Αγγλία και στην Ιαπωνία στην Βικτωριανή και του Meiji αυτοκράτορα εποχή για κάθε χώρα αντίστοιχα (μέσα 1800 μ.Χ.). Στην ουσία είναι ένα Visual Novel εξιχνίασης φόνων, συγκλονιστικών twists και αψεγάδιαστου χιούμορ.

The Great Ace Attorney Chronicles

Ιστορία

Η ιστορία ακολουθεί τον Ryunosuke Naruhodo όπου είναι ένας μαθητής πανεπιστημίου της Ιαπωνίας χωρίς να έχει καμία σχέση με τον νόμο. Παρ’ όλα αυτά, κάποια γεγονότα θα τον αναγκάσουν να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε ένα μεγάλο Ιαπωνικό δικαστήριο και έπειτα να γίνει ένας από τους καλύτερους συνήγορους υπεράσπισης…στην Αγγλία. Η εξέλιξη της ιστορίας είναι το δυνατό σημείο αυτού του παιχνιδιού. Στην αρχή φαίνεται σαν να είναι τυχαίες οι υποθέσεις, όμως, καθώς προχωράει η ιστορία βγαίνουν στην επιφάνεια όλο και περισσότερα μυστικά συνδέοντας όλα τα κομμάτια του παζλ δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη, πανέμορφη εικόνα. Η ιστορία κλείνει με καταπληκτικό τρόπο. Όμως, εξελίσσεται αργά.

Σχεδιασμός και Υποθέσεις

Όπως και σε κάθε Ace Attorney, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που απαρτίζουν την εξαιρετικότητα αυτής της σειράς, είναι η δημιουργικότητα της σχεδίασης των υποθέσεων. Πόσο καλές λοιπόν είναι οι υποθέσεις σε αυτό το παιχνίδι; Αρχικά, οι υποθέσεις χωρίζονται σε τρία μέρη:

Investigations

Εξετάζεις σκηνές εγκλήματος, ανακρίνεις διάφορους μάρτυρες και υπόπτους και μαζεύεις αποδεικτικά στοιχεία για να χρησιμοποιήσεις έπειτα στο δεύτερο μέρος, τα Trials. Θεωρώ πως ένα μικρό ελάττωμα της σειράς Ace Attorney γενικότερα, ήταν ότι οι έρευνες ήταν λίγο βαρετές. Έτσι λοιπόν το Chronicles έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα παρουσιάζοντας πολλά νέα mechanics όπως το: Dance of Deduction όπου παίρνει μέρος σε κάθε Investigation, και δεν θα αναφερθώ διότι είναι καλύτερο να ανακαλύψετε από μόνοι σας περί τίνος πρόκειται.

Trials

The Great Ace Attorney Chronicles: Trial
Guilty!

Τα Trials, ή αλλιώς Δίκες, είναι και το βασικό κομμάτι μιας υπόθεσης. Εδώ ανακαλύπτεται όλη η αλήθεια – τα σχέδια του πραγματικού ένοχου καθώς και μυστικά που σχετίζονται με την πλοκή. Ομοίως, στις δίκες παρουσιάζονται νέα mechanics όπου είναι εξίσου εντυπωσιακά. Ανέκαθεν βέβαια, οι δικές σε όλα τα παιχνίδια της σειράς, είναι αυτές που όλοι ανυπομονούσαν να βρεθούν για να συνεχίσουν το παιχνίδι. Είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο κομμάτι της σειράς, αν και το συγκεκριμένο Visual Novel εστιάζει περισσότερο στα Investigations σε σχέση με το υπόλοιπο franchise (αυτό δεν είναι κακό στο συγκεκριμένο game).

Δημιουργικότητα και ευφυΐα της υπόθεσης

Εδώ είναι που κατά τη γνώμη μου το Ace Attorney Chronicles κάπως παρεκκλίνει. Όλα τα Ace Attorney, έχουν υποθέσεις που έχουν μείνει στην ιστορία της σειράς (ειδικά η αρχική τριλογία) για το πόσο δημιουργικές ήταν και πως συνδέονταν με την πλοκή, έχοντας συγκλονιστικά twists και δημιουργώντας απίστευτα αγωνιώδες καταστάσεις. Το συγκεκριμένο λοιπόν δεν τηρεί την συγκεκριμένη προϋπόθεση τόσο πολύ όσο οι πρόγονοι του, κατά τη γνώμη μου. Το τελευταίο case του δεύτερου game είναι φανταστικό αλλά όλα τα υπόλοιπα θα τα έλεγα απλώς καλά ή πολύ καλά, και όχι τέλεια ή εξαιρετικά όπως κάποια άλλα της σειράς. Παρ’ όλα αυτά , οι υποθέσεις δεν παύουν να είναι πολύ διασκεδαστικές, να σε κρατάνε σε εγρήγορση, και επίσης να έχουν διάρκεια. Φυσικά, η υποκειμενικότητα παίζει τεράστιο ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Χαρακτήρες

The Great Ace Attorney Chronicles Cast
Family.

Οι χαρακτήρες είναι αξέχαστοι και πανέξυπνα σχεδιασμένοι με κάποιους να είναι ακόμα και από τους καλύτερους ολόκληρης της σειράς. Προσωπικά, αγάπησα υπερβολικά τον detective Herlock Sholmes, καθώς και τον εισαγγελέα Barok Van Zieks, όπου είναι αναμφισβήτητα, συναρπαστικοί και ξεκαρδιστικοί.

Μουσική και Γραφικά

Εννοείται πως για την μουσική δεν έχω λόγια, είναι το ίδιο αγαπητή με όλα τα υπόλοιπα Visual Novel της σειράς και συνδέεται τέλεια με το setting (θέμα) της εποχής. Όσο για τα γραφικά, είναι αναμφισβήτητα τα καλύτερα της σειράς. Τα πιο διαδραστικά animations και καθαρά textures, κάνουν το παιχνίδι εκπληκτικά όμορφο οπτικά.

Σύνοψη

The Great Ace Attorney Chronicles: Ryunosuke Naruhodo
OBJECTION!

Το Ace Attorney Chronicles είναι ένα πραγματικά φανταστικό Visual Novel, ένα από τα δυνατότερα της σειράς και πολύ φιλικό προς νέους αναγνώστες. Παρότι που, κατά τη γνώμη μου, δεν κατάφερε να ξεπεράσει την τριλογία, άγγιξε την τελειότητα της πιο κοντά από όλα τα υπόλοιπα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Να σημειωθεί ότι η τιμή του επίσης, είναι αρκετά φιλική.

8 / 10 - eight out of ten
8/10

Θετικά

  • Φανταστικό setting και ιστορία.
  • Εξαιρετικά Investigations και trials.
  • Αξέχαστοι χαρακτήρες.
  • Εντυπωσιακά γραφικά.
  • Μουσική.
  • Πολύ περιεχόμενο.
  • Καλή τιμή.

Info

Game site

Categories: Adventure

Players: 1

Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud

Age rating: 12

Download size: 3.5GB

Αρνητικά

  • Λίγο βαρετές μεμονωμένες υποθέσεις.
  • Η ιστορία εξελίσσεται σχετικά αργά.

Μπορείτε να διαβάσετε το review για το Metroid Dread εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5100+ Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *