Tuesday, March 5, 2024
Reviews

8BitDo SN30 Pro + Review

Στο σημερινό μας Review θα ασχοληθούμε με το 8BitDo SN30 pro +

Το 8BitDo SN30 pro + είναι από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο third party χειριστήριο της αγοράς. Καλύπτει επάξια το κενό που δημιουργεί στην αγορά η υψηλή τιμή του Pro Controller, και η έλλειψη προσαρμογής του στα προσωπικά μας γούστα. Σε αρκετά σημεία όπως θα διαβάσετε παρακάτω το SN30 pro + ξεπερνάει τις προσδοκίες μας και κερδίζει άνετα μια θέση δίπλα στο Switch μας.

H 8BitDo έχει παράδοση στα retro ασύρματα controller τα οποία εισάγονται στην Ελληνική αγορά από την CONCEPTUM A.E.

Με την πρώτη ματιά θα καταλάβετε ότι υπάρχουν επιρροές στον σχεδιασμό του, από το χειριστήριο του Super Nintendo, σε συνδυασμό με την διάταξη κουμπιών του DualShock.

Σε αντίθεση με το Pro Controller της Nintendo, τα Joystic είναι συμμετρικά και αυτό πιθανώς να εξυπηρετήσει πολύ τους κατόχους PS που έχουν συνηθίσει να παίζουν με χειριστήρια ίδιας αρχιτεκτονικής. Από δικές μας μετρήσεις το SN30 pro + ζυγίζει 217γρ, ακριβώς το ίδιο βάρος έχει και το PS4 controller, ενώ το Pro controller της Nintendo είναι ελαφρώς πιο βαρύ στα 244γρ.
Ας δούμε όμως αναλυτικά όλες τις λειτουργίες:

Το Dpad του SN30 pro + είναι άψογο και συμμετρικό με τα Α-Β-Υ-Χ, κάτι που θα εξυπηρετήσει τους χρήστες σε πάρα πολλούς τύπους παιχνιδιών.

Τα κουμπιά Α-Β-Υ-Χ έχουν άριστη αίσθηση στην χρήση. Εδώ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην 8BitDo που επέλεξε να ονοματίσει τα κουμπιά όπως και η Nintendo, παρόλο που το controller λειτουργεί και σε Steam, Android, Windows ή Raspberry Pi.

Τα Joystick ανταποκρίνονται άψογα με ελάχιστη πίεση, και επίσης υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της ευαισθησίας.

Home και Capture Buttons: παρόλο που έχουν διαφορετική διάταξη είναι πολύ βολικά και προεξέχουν ελάχιστα από το σώμα του χειριστηρίου, ώστε να αποφεύγονται άσκοπα πατήματά τους.

Τα κουμπιά + – έχουν αντικατασταθεί από το start – select και έχουν ακριβώς την ίδια διάταξη που είχε και η Nintendo στα χειριστήρια της για δεκαετίες. Σε αυτό το σημείο όμως παρά την νοσταλγία που νιώσαμε από την όψη του χειριστηρίου εντοπίσαμε μια δυσκολία στον χειρισμό. Στις δοκιμές που κάναμε για το Review, είδαμε ότι στα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το + – σε φάσεις έντονης δραστηριότητας όπως το Astral Chain υπήρξε δυσκολία στην άμεση εύρεση του κουμπιού. Προσωπικά σε δεύτερη φάση θα αντιστρέψω τα κουμπιά + – με τα Home και Capture, πιστεύω θα είναι αρκετά καλύτερα και αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που η 8BitDo επιτρέπει την προσωπική ρύθμιση των κουμπιών.

L-R buttons: εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά αφού Pro controller και SN30 pro + έρχονται ισόπαλα.
ZL-ZR Buttons: Η 8BitDo επέλεξε να τα ονομάσει R2- L2, τα οποία είναι σαφώς ανώτερα των ZL-ZR. Τα R2-L2 έχουν αναλογικές σκανδάλες, δηλαδή όσο περισσότερο πατάς το R2 σε ένα racing παιχνίδι τόσο περισσότερο γκάζι θα έχεις. Δυστυχώς όμως μετά από έρευνα που κάναμε ανακαλύψαμε ότι προς το παρόν δεν υποστηρίζονται αναλογικές σκανδάλες στο Switch. Εκτός από το GameCube χειριστήριο με χρήση αντάπτορα. Είναι μια λειτουργία όμως που μπορεί να εισαχθεί στο μέλλον ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν συνδέετε το χειριστήριο σε Steam, Android,Windows ή Raspberry Pi.

Το σώμα του χειριστηρίου είναι πολύ δυνατό ακόμα και σε φάσεις έντονου παιχνιδιού. Παίζοντας Smash στο Discord με τα παιδιά του Nintendo Switch GR, δεν το ένιωσα να στρεβλώνει σε καμία φάση.

Βρήκαμε θετική την επιλογή της 8BitDo να έχει Type-C φόρτιση, ώστε να μην μπλέκουμε με πολλά καλώδια και φορτιστές, η μπαταρία του κρατάει 20 ώρες περίπου και υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί και να μπουν 2 ΑΑ μπαταρίες για ατελείωτο gaming. (Προσοχή οι ΑΑ μπαταρίες δεν φορτίζουν μέσο του χειριστηρίου).

Στα θετικά αξίζει να προσθέσουμε ότι το SN30 Pro + έχει software όπου εάν συνδεθεί στο PC μπορείς να ρυθμίσεις τις λειτουργίες του κάθε κουμπιού. (ευαισθησία Joystick – Trigger, δόνηση ή ακόμα και την εισαγωγή macros). Επίσης με το smartphone Clip μπορείς να μετατρέψεις το κινητό σου σε mini κονσόλα.

Στα αρνητικά το SN30 Pro + δεν έχει NFC και HD Rumble. Το NFC πραγματικά δεν πιστεύω να ενοχλεί κάποιον αλλά το HD Rumble καλό θα ήταν να υπάρχει.

Links:

8Bitdo SN30 Pro+ (G Classic Edition)

8Bitdo Sn30 Pro+ (SN Edition)

8Bitdo SN30 Pro+ (Black)

Διαβάστε περισσότερα, ενημερωθείτε, και ελάτε να οργανωθούμε στη μεγαλύτερη Ελληνική κοινότητα για Nintendo Switch στους παρακάτω συνδέσμους:

Web Site: Nintenders.gr

Facebook Page: Nintenders.gr

Facebook Group: Nintendo Switch GR

Instagram: Nintenders.gr

Facebook Αγγελίες: Nintendo Switch GR

Επίσης, στο Group μας θα βρείτε πληροφορίες και για το κανάλι μας στο Discord

WhiteFox

Όταν έπαιξα για πρώτη φορά NES, στο σπίτι του Θείου μου, είδα έναν ολόκληρο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου, περιττό να σας πω ότι εκείνο το καλοκαίρι το έβγαλα στο σπίτι του θείου..... Αυτή η καινούργια μορφή διασκέδασης έγινε τρόπος ζωής, τα κάλαντα δεν τελείωναν αν δεν έπιανα τον στόχο της κάθε χρονιάς τα χρόνια περνούσαν, ήμουν πλέον μεγάλος για κάλαντα, αλλά οι αγορές συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να έχουν περάσει από τα χέρια μου SNES, PS1, 3DO, PS2, PS3, PS4, Wii, Switch, GB, PC, και σίγουρα κάτι θα ξεχνώ.....

2 thoughts on “8BitDo SN30 Pro + Review

Αφήστε ένα σχόλιο!