Wednesday, April 17, 2024
Νέα

Φτιάξτε ένα ολόκληρο παιχνίδι Mario με το τελευταίο update του Super Mario Maker 2!

Στις 22 Απριλίου 2020 κυκλοφορεί το τελευταίο σημαντικό update που πρόκειται να διαθέσει η Nintendo για το Super Mario Maker 2 στο Nintendo Switch, όπως ενημέρωσε στα social media κανάλια της.

Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο, δωρεάν update του παιχνιδιού και προσθέτει σε αυτό πληθώρα Power-Ups, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία στο gameplay. Η βασικότερη προσθήκη όλων είναι αυτή του πολυαναμενόμενου World Maker mode.

Αναλυτικότερα, τα νέα, σημαντικά Power-Ups που δίνουν στον Mario καινούριες ιδιότητες είναι τα εξής:

  • Super Mario Bros. 2 Mushroom: Ένα διαφορετικό μανιτάρι που μεταμορφώνει τον Mario σε Super Mario Bros. 2 Mario, επιτρέποντάς του να σηκώνει και να πετάει εχθρούς και αντικείμενα.
  • Frog Suit: Η στολή βατράχου που τον μεταμορφώνει σε Frog Mario, διευκολύνοντας το κολύμπι και δίνοντάς του τη δυνατότητα να τρέχει πάνω στο νερό.
  • Power Ballon: Αυτό το Power-Up μεταμορφώνει τον Mario σε μπαλόνι και του επιτρέπει να πλέει στον αέρα.
  • Super Acorn: Το γνωστό βελανίδι που μετατρέπει τον Mario σε ιπτάμενο σκίουρο και επιβραδύνει τις πτώσεις του.
  • Boomerang Flower: Ο Mario μπορεί με ένα πέταγμά του boomerang να κατατροπώσει τους γύρω εχθρούς.
  • Wearables: Πέντε νέα wearables κάνουν την εμφάνισή τους. Cannon Box για ρίψεις μεγάλου βεληνεκούς, Propeller Box για τεράστια άλματα, Red POW Box για μέχρι 3 καταστροφικά POW, Goomba Mask που μεταμορφώνει τον Mario σε Goomba για να ξεγελάσει τους εχθρούς του και Bullet Bill Mask που του δίνει τη δυνατότητα οριζόντιων πτήσεων για ορισμένο χρόνο.

Από το παιχνίδι φαίνεται πως κάνουν το πέρασμα τους και οι Larry, Wendy, Morton, Lemmy, Roy, Iggy και Ludwig, οι επτά Koopalings, ταγμένοι στην υπηρεσία του Bowser, με στόχο να κατατροπώσουν τον Mario σαν bosses του παιχνιδιού.

Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτού του μεγάλου update, είναι η εισαγωγή του World Maker, ενός νέου mode που επιτρέπει τη δημιουργία ολόκληρων κόσμων. Σε αυτό, ο χρήστης μπορεί να κατασκευάσει ένα μονοπάτι από το σημείο εκκίνησης ως το τελικό κάστρο, να το στολίσει με λόφους, γέφυρες και ό,τι άλλο επιθυμεί και τέλος, να το γεμίσει με τις πίστες που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Οι δυνατότητες παραμετροποίησης είναι, αναμενόμενα, πάρα πολλές και φαίνεται πως το όριο στη δημιουργία των κόσμων είναι η φαντασία του χρήστη. Δίνεται επίσης η δυνατότητα επιλογής από διάφορα κλασικά θέματα των παιχνιδιών Mario, όπως έρημος, χιόνι, ουρανός, δάσος, ηφαίστειο ή διάστημα.

Έτσι λοιπόν, για πρώτη φορά, ο παίκτης έχει πλέον όλα τα δημιουργικά εργαλεία στα χέρια του, ώστε να φτιάξει ένα πλήρες παιχνίδι Mario με 8 κόσμους και έως 40 πίστες! Στη συνέχεια μπορεί να μοιραστεί τον κόσμο του με άλλους παίκτες, μέσω του Nintendo Switch Online.

Ολοκληρώνοντας, παρατίθεται το αναλυτικό βίντεο που δημοσίευσε η Nintendo και παρουσιάζει αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες του τελευταίου μεγάλου update του Super Mario Maker 2.

Αφήστε ένα σχόλιο!