Saturday, April 20, 2024
Νέα

Μεγάλη αύξηση της παραγωγής Switch σχεδιάζει η Nintendo για φέτος

Όπως έγινε γνωστό από πολυάριθμες πρόσφατες αναφορές στον διεθνή τύπο, το πρόβλημα της παγκόσμιας έλλειψης σε Nintendo Switch τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί σημαντικά. Την έλλειψη αυτή επιδείνωσε η κυκλοφορία του Animal Crossing: New Horizons, το οποίο αποτέλεσε τεράστια επιτυχία, σπάζοντας τα ρεκόρ πωλήσεων.

Ωστόσο, για την Nintendo, φαίνεται πως η κατάσταση αυτή δεν είναι και η πιο ιδανική, αφού παρόλο το θετικό γεγονός της τεράστιας ζήτησης για την κονσόλα της, είναι αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα στην γραμμή παραγωγής στην Κίνα και το Βιετνάμ που καθιστούν αδύνατον για την εταιρία του Κυότο να ανταποκριθεί στη ζήτηση αυτή.

Σύμφωνα με την έγκριτη οικονομική εφημερίδα, Nikkei, που επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εταιρίας, η Nintendo σχεδιάζει να αυξήσει τη φετινή παραγωγή της κονσόλας κατά 10 %, συγκριτικά με τα 20 εκατομμύρια που παρήγαγε πέρυσι. Οι προμηθευτές της Nintendo έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά από αυτήν και η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέσα στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Η Nikkei επικοινώνησε και με προμηθευτές της εφοδιαστικής αλυσίδας της Nintendo, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις δήλωσαν ότι δέχτηκαν παραγγελίες για έως και 50 % αύξηση της παραγωγής σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Στην Ιαπωνία το πρόβλημα με την έλλειψη του Nintendo Switch είναι πιο έντονο από κάθε άλλο μέρος του πλανήτη, ενώ ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με σελίδες καταγραφής τιμών, η χαμηλότερη τιμή πώλησης της κονσόλας αυτή την περίοδο είναι 65,000 γιεν (περίπου 605 $), σχεδόν διπλάσια της αρχικής του.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο!