Thursday, March 28, 2024
Νέα

Το Witcher τα πηγαίνει περίφημα στο Switch

H CD Project Red δημοσίευσε την οικονομική της αναφορά για τις πωλήσεις του 2019.

Σύμφωνα με αυτή, το The Witcher 3: Wild Hunt πλησιάζει τα 30 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις σε όλες τις κονσόλες και το PC. Το 2019 ήταν που ο τίτλος σημείωσε τις μεγαλύτερες πωλήσεις του, εξαιρουμένου του 2015 οπότε κυκλοφόρησε. Εκείνη τη χρονιά είχαν πουληθεί 9 εκατομμύρια αντίτυπα του Witcher.

Η εταιρία δημοσίευσε ένα γράφημα, το οποίο αναλύει τον διαμοιρασμό των πωλήσεων ανάμεσα στις διαφορετικές πλατφόρμες. Φαίνεται λοιπόν, ότι η έκδοση του Witcher 3 στο Switch συγκεντρώνει το 11% των συνολικών πωλήσεων, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 700 χιλιάδες πωλήσεις, σύμφωνα με υπολογισμούς που προκύπτουν από καταμέτρηση pixels. Οι αριθμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο τίτλος κυκλοφόρησε μόλις τον Οκτώβριο του 2019. Οι πωλήσεις αυτές δηλαδή σημειώθηκαν σε λιγότερο από 3 μήνες για έναν τίτλο πενταετίας, αφορούν μόνο το 2019 και συνεπώς εύκολα συμπεραίνεται ότι, πιθανώς, το The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition, πλησιάζει ή έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο αντίτυπα.

Η σημαντική άνοδος των συνολικών πωλήσεων του τίτλου οφείλονται σε τεράστιο βαθμό στην κυκλοφορία της πολύ επιτυχημένης ομώνυμης σειράς στο Netflix, η οποία αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον του κοινού για το franchise. Η NPD πρόσφατα ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις του τίτλου για τον Δεκέμβριο του 2019 αυξήθηκαν κατά 554% σε σχέση τον Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς.

Η έκδοση για το Nintendo Switch ανακοινώθηκε στην Ε3, έπειτα από πολύμηνη έντονη φημολογία και επίμονα αιτήματα από fans. Το “αδύνατο” port, αναπτύχθηκε από την Saber Interactive και κατάφερε να μεταφέρει αυτούσια την εμπειρία του The Witcher 3: Wild Hunt στη μικρή κονσόλα της Nintendo, αλλάζοντας τη νοοτροπία για το τι είναι τεχνικά επιτεύξιμο σε αυτή.

Πηγή, πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο!