Saturday, April 20, 2024
Άρθρα

Ξέρατε ότι…ο Bowser “γεννήθηκε” ταύρος;

Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικός κακός από τον Bowser στον κόσμο της Nintendo. Η εμφάνισή του φέρνει κάτι ανάμεσα σε χελώνα και σε δεινόσαυρο (που ζωολογικά είναι και ο πρόγονός της). Μάλιστα εάν παρατηρήσουμε καλά, θα δούμε ότι και όλοι οι Koopas διαθέτουν «χελωνοειδή» χαρακτηριστικά. Κι όμως ο Bowser αρχικά σχεδιάστηκε από τον Miyamoto με την μορφή ταύρου.

Bowser concept

Ο βασιλιάς των μαϊμούδων

Ο Miyamoto εμπνεύστηκε τον λατρεμένο μας ‘κακό” από την ταινία Alakazam the Great. Η συγκεκριμένη σειρά κινουμένων σχεδίων προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1960 στην Ιαπωνία και είναι βασισμένο στην κινέζικη νουβέλα με όνομα Journey to the West(西遊記, Saiyūki) . H μεταφορά ωστόσο έγινε από το manga “Boku no Son Goku” (Dragonball fans εμφανιστείτε).

alakazam the great
o Alakazam

Το anime διαπραγματεύεται την ιστορία μιας γενναίας μαϊμούς, η οποία επιδιώκει να γίνει βασιλιάς. Μαζί με τον πολυπόθητο θρόνο όμως, αποκτά και δικτατορικές διαθέσεις. Πιστεύει σθεναρά ότι οι άνθρωποι δεν θα φτάσουν ποτέ την δύναμή του. Μάλιστα ξεγελά τον μάγο Μέρλιν ώστε να του μάθει δυνατές και απόκοσμες μαγείες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει για να προκαλέσει τον βασιλιά Άμο. Με την ήττα του έρχεται και η τιμωρία του, το να υπηρετεί τον πρίγκηπα Αματ ως σωματοφύλακας. Η ιστορία κλείνει με την μαϊμού να καταλαβαίνει το μάθημά της και να μετατρέπεται σε πραγματικό ήρωα.

Ο King Gruesome ή αλλιώς o Ox King είναι ένας εκ των βασιλέων που συναντάει ο Alakazam/Monkey King/ Son Goku, τον οποίο ο Miyamoto θεώρησε ιδανικό για να “αντιγράψει» στο παιχνίδι του. Ο τίτλος που του ανήκει είναι ο “μεγάλος σοφός που ηρεμεί τον Παράδεισο”. Είναι ένας βασιλιάς ο οποίος ζει στο Thunder Mountain (積雷山). Έρχεται αντιμέτωπος με τον βασιλιά τον μαϊμούδων όταν ο ίδιος μεταμορφώνεται στον Ox King και παγιδεύει την γυναίκα του, την πριγκίπισσα Iron Fan και όλα περιπλέκονται…Δεν θα σας πούμε περισσότερα αλλά ένα βίντεο με τις σκηνές που εμφανίζεται ο Ox King στην σειρά σίγουρα θα σας πείσει:

https://www.youtube.com/watch?v=rY2cAZ3PzW0

Ο “τελικός” Bowser

Ο Yoichi είχε αρκετές απορίες σχετικά με το design του Bowser. O καταλληλότερος για να τους δώσει κατευθυντήριες οδηγίες ήταν ο Miyamoto. Δυστυχώς ο Miyamoto δεν είχε σχεδιάσει αρκετές φορές τον Bowser και έτσι ο Yoichi δεν ήξερε που ακριβώς να πατήσει το design του. Ευτυχώς ο Takashi Tezuka, ο assistant director του Super Mario Bros έδωσε την λαμπρή ιδέα. Ο Bowser σύμφωνα με τα σχέδια του Miyamoto αλλά και με το υπόβαθρό της ιστορίας του πρέπει να μοιάζει με χελώνα.

First sketch of Bowser
First concept of Bowser

Πώς θα ήταν δυνατό άλλωστε ο βασιλιάς των Koopa Troopas – που είναι όλοι χελώνες – να είναι ταύρος; Έτσι ξεκίνησαν οι πειραματισμοί και κατέληξαν στο σχέδιο του πιο εμβληματικού «κακού» της Nintendo.

Credits: Πηγή 1, Πηγή 2

Αφήστε ένα σχόλιο!