Friday, March 29, 2024
Νέα

Είστε ευχαριστημένοι από την υπηρεσία Nintendo Switch Online

Η συνδρομητική υπηρεσία του Nintendo Switch, είχε ανακοινωθεί αρχικά πριν την επίσημη κυκλοφορία της κονσόλας, το Φεβρουάριο 2017. Είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τέλη του 2017 αλλά πήρε παράταση και τελικά έκανε ντεμπούτο το Σεπτέμβριο του 2018.

Να πούμε εδώ ότι, πριν την κυκλοφορία της συνδρομητικής υπηρεσίας του Nintendo Switch, όλα τα παιχνίδια που υποστήριζαν online multiplayer, παρείχαν αυτή την υπηρεσία δωρεάν. Επί πλέον, στη μεταφορά λογαριασμού από μία κονσόλα Switch σε μία άλλη, όλα τα saves των παιχνιδιών σας μεταφέρονταν με επιτυχία. Αυτά τα δεδομένα αλλαξαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2020, με την έλευση του Nintendo Switch Online.

Τι είναι λοιπόν το Nintendo Switch Online, τι προσφέρει και σε τι τιμή? Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει τα εξής:

  • Δωρεάν Online Multiplayer,
  • Κάποια δωρεάν παιχνίδια NES και SNES, διαθέσιμα μέσω των εφαρμογών NES & Super NES – Nintendo Switch Online,
  • Save Data Cloud Backup, αποθήκευση των saves των παιχνιδιών σας στους servers της Nintendo δηλαδή,
  • Μία δωρεάν εφαρμογή για smartphones η οποία προσφέρει voice chat,
  • Και τέλος, αποκλειστικές προσφορές στους χρήστες της υπηρεσίας όπως τα Nintendo Switch Game Vouchers ή τα SNES και NES Controllers.

Όλα τα παραπάνω τα έχετε με μόλις:

  • €3.99 για 3-μηνιαία συνδρομή
  • €7.99 για 6-μηνιαία συνδρομή
  • €19.99 για 12-μηνιαία συνδρομή
  • €34.99 για 12-μηνιαία συνδρομή οικογένειας (έως 8 ατόμων)

Υπάρχουν βέβαια ορισμένα αρνητικά σε αυτές τις υπηρεσίες. Το σημαντικότερο είναι ότι τα πιο δημοφιλή παιχνίδια δεν υποστηρίζουν Save Data Cloud. Πρόκειται για τα Animal Crossing: New Horizons, Pokémon: Let’s Go, Pokémon Shield/Sword και άλλα. Η πλήρης λίστα εδώ. Το χειρότερο σε αυτή την περίπτωση ότι δεν υποστηρίζουν πλέον ούτε τη μεταφορά saves όταν μεταφέρεται ολόκληρος ο λογαριασμός από μία κονσόλα Switch σε μία καινούρια. Υπενθυμίζουμε ότι πριν την έλευση της συνδρομητικής υπηρεσίας δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός. Η επίσημη εξήγηση που έδωσε η Nintendo σε αυτό είναι να αποφεύγονται τα cheats και να είναι δίκαιο το online multiplayer (πολύ σαφής δήλωση!!!!).

Το δεύτερο αρνητικό είναι η πληρωμή για online muktplayer, όταν πριν την έλευση της υπηρεσίας παρεχόταν δωρεάν. Όταν λέω πληρωμή εννοώ η πληρωμή της συνδρομητικής υπηρεσίας, όχι κάτι επί πλέον.

Θα θέλαμε εδώ να πούμε ότι θεωρούμε πολύ σημαντική υπηρεσία το Save Data Cloud Backup καθώς εξασφαλίζει τον κόπο μας σε κάθε παιχνίδι ότι και να πάθει η κονσόλα μας. Πολύ σημαντικό είναι και η υπηρεσία να μπορείς να παίξεις δωρεάν μερικά κλασικά NES και SNES παιχνίδια. Μεταξύ άλλων Super Mario World, Super Mario Bros. 3, Super Metroid, Zelda a Link to the Past και Donkey Kong Country. Εδώ θα βρείτε την πλήρη λίστα.

Να πούμε εδώ ότι φαίνεται πως η υπηρεσία είναι άκρως επιτυχημένη για την ώρα καθώς αριθμεί ήδη 15.000.000 χρήστες τον Ιανουάριο του 2020. Εικάζουμε ότι μπορεί να έχουν φτάσει και τα 20 εκατομμύρια πλέον. Με 60 εκατομμύρια κονσόλες Switch παγκοσμίως, ένα 33% φαίνεται πως έχει επιλέξει τη συνδρομή!

Τι γνώμη έχετε λοιπόν για την εικόνα της συνδρομητικής υπηρεσίας της Nintendo σήμερα? Θεωρείτε τα 19.99 ευρώ το χρόνια πολλά για αυτά που προσφέρει? Τα θεωρείτε σωστά ή ίσως και λίγα? Θα ήσαστε διαθέσιμοι να δώσετε παραπάνω χρήματα για περισσότερες υπηρεσίες? Για υποστήριξη N64 παιχνιδιών για παράδειγμα ή για GameCube ή ακόμα για GBA DS?

Αφήστε ένα σχόλιο!