Friday, May 24, 2024
Reviews

WarioWare: Move It! Review

Αν για κάποιο λόγο ξεχώρισε το Switch πέρα της φορητότητας, αυτός είναι τα joy-cons. Παρά τα προβλήματα τους, είναι ένα παράθυρο σε νέες προσεγγίσεις στο gameplay. Υπήρξαν πολλά παιχνίδια στην αρχή της γενιάς που υποστήριζαν τα νέα χειριστήρια αλλά πλέον είναι ένα χαρακτηριστικό που τείνει να είναι πιο πολύ μάρκετινγκ. Βέβαια καμιά φορά βλέπουμε καμιά έκπληξη όπως το Ring Fit και το Switch Sports.

Η σειρά Warioware παραδοσιακά χρησιμοποιούσε στο έπακρον το hardware των κονσολών της Νιντέντο. Το WarioWare Move it! είναι ο δεύτερος τίτλος της σειράς, για το Switch καθώς το 2021 είχαμε το WarioWare: Get It Together!. O Wario όμως επιστρέφει με 200 νέα minigames γεμάτα χιούμορ και γέλιο αλλά σε πολύ Ιαπωνικό στυλ.

Είναι σαν να παίρνεις εισιτήριο για να συμμετάσχεις σε ένα παράξενο παιχνίδι όπου ο στόχος δεν είναι τόσο η νίκη, όσο το να φαίνεσαι γελοίος ενώ παίζεις και να προσφέρεις ψυχαγωγία στα άλλα άτομα στο δωμάτιο που σε παρακολουθούν να αποτυγχάνεις.

Το WarioWare προσφέρει δύο modes με το βασικό του να είναι το Story Mode. Μην φανταστείτε πάντως οτι θα απολαύσετε μια ιστορία όσο ότι παρέχει έναν υποτυπώδη λόγο για να ενώσει τα παιχνίδια μεταξύ τους με κάποια λογική. Μπορείτε να παίξετε και συνεργατικό το σύνολο της ιστορίας και να βοηθηθείτε μεταξύ σας.

Όπως όλα τα WarioWare ο τίτλος είναι μια συλλογή από μίνι παιχνίδια που πρέπει να ολοκληρώσεις με τα joycon. Στο Move It! έχουμε μια συλλογή με πάνω από 200 τέτοια παιχνίδια. Το κάθε ένα διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και σου ξετυλίγονται στην οθόνη σε ξέφρενο ρυθμό, το ένα πίσω από το άλλο. Σκοπός είναι να τα πας όσο καλύτερα γίνεται για να φτάσεις στο Boss. Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, μην αγχώνεσαι. Το παιχνίδι θα σου δώσει την ευκαιρία να επιστρέψεις στην δράση απλά εκτελώντας μία πόζα. Αντέγραψε την πόζα που βλέπεις και συνεχίζεις τον αγώνα. Όσα προχωράς στο WarioWare ξεκλειδώνεις όλο και πιο αστεία cutscenes, πόζες κ.α.

Microgame mania

Wario

Το άλλο βασικό mode του WarioWare στο μενού είναι το Party Mode όπου μπορείς να διασκεδάσεις με τους φίλους σου. Ελπίζω να μην έχεις πολλούς όμως γιατί μέχρι τέσσερα άτομα μπορείτε να παίξετε. Το Party Mode στην ουσία προσφέρει 5 παιχνίδια για να παίξετε με την παρέα σας μειώνοντας έτσι το replayability του. Δεδομένου ότι το Story κρατάει 2-3 ώρες θεώρησα ότι το βάρος θα έπεφτε στο Party.

Στα θετικά του έχουμε την ποικιλία των μίνι παιχνιδιών που παρά τον μεγάλο τους αριθμό νοιώθεις οτι κάθε φορά σε βάζει να κάνεις και κάτι καινούργιο. Ξεκινάει με το να σου δείξει πια στάση σώματος να πάρεις πριν την δραστηριότητα και μετά σε αφήνει να βρεις μόνος σου ποια κίνηση πρέπει να κάνεις. Πριν από κάθε εισαγωγή νέου χαρακτήρα έχει και ένα αστείο cutscene που δίνει έναν παιδικό αέρα στον τίτλο. Επίσης μια πολύ ωραία πινελιά ήταν τα παιχνίδια που ήταν εμπνευσμένα από τίτλους της Νιντέντο. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι πρέπει να σώσεις τον Link από ένα οργισμένο κοτόπουλο, να φορέσεις ένα δαχτυλίδι από το Fire Emblem Engage και να χαϊδεύεις σκυλάκια από το Nintendogs. Τα παιχνίδια έχουν επίπεδα δυσκολίας και μπορούν να δώσουν μια πρόκληση στον παίκτη αλλά παράλληλα το ότι έχεις άπειρες προσπάθειες να το ολοκληρώσεις το καταστά πολύ φιλικό προς τα παιδιά.

Στα αρνητικά θα βάλω τον χειρισμό καθώς πολλές φορές ενώ εκτελώ την κίνηση που πρέπει δεν αποτυπώνεται σωστά στο παιχνίδι. Είναι από τα παιχνίδια που χρειάζεσαι χώρο γύρω σου. Επίσης αν είσαι φαν της σειράς ίσως να μου σου φανούν τόσο πρωτότυπα τα παιχνίδια του. Πολλές φορές έχασα σε κάποιο παιχνίδι απλά γιατί δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνω κάτι που με εξόργιζε ενώ έπαιζα. Και φυσικά το μεγάλο του πρόβλημα είναι η διάρκεια. 2-3 ώρες το βασικό παιχνίδι το οποίο μπορείς να ξαναπαίξεις για να κάνεις καλύτερο σκορ και ένα multiplayer με περιορισμένες δραστηριότητες δεν πιστεύω ότι δικαιολογούν εύκολα την τιμή του.

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

 • MSRP: €49,99
 • Released: November 3, 2023
 • Genre: Action, Party
 • Number of players:
  • Offline: 1 – 4
 • Developer: Nintendo
 • Publisher: Nintendo
 • Download size: 1.312 GB
 • How Long To Beat:
  • Main Story: 2 hours
  • Main + Extra: 2½ hours
  • Completionist: 4 hours
 • PEGI Rating: 7
 • Play modes: TV, Tabletop

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6700 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!