Unto the End – Nintendo Switch Review

Unto the End

To Unto the End είναι ένα 2D παιχνίδι για έναν γενειοφόρο άντρα που προσπαθεί να βρει το δρόμο του για το σπίτι του αφού χάθηκε κυνηγώντας ένα ελάφι. Θα τον καθοδηγήσετε μέσα από ζοφερές σπηλιές, θα αναρριχηθείτε, θα εξερευνήσετε και θα συγκεντρώσετε υλικά όπως δέρμα, οστά και θεραπευτικά βότανα.

Ιστορία

H ιστορία εξελίσσεται εξ ολοκλήρου μέσω της δράσης, που σημαίνει οτι δεν υπάρχει διάλογος για ανάγνωση. Εκτός από την προσπάθεια επιστροφής στο σπίτι, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για την πλοκή του παιχνιδιού. To Unto the End επικεντρώνεται σαφώς στη μάχη και στις ατμοσφαιρικές μεθόδους αφήγησης που είναι σίγουρα αξιέπαινες, αλλά αν ελπίζετε ότι θα εμπλακείτε σε συνομιλίες και μια ιστορία για να βυθιστείτε, τότε ίσως να το λάβετε ως προειδοποίηση για να μετριάσετε τις προσδοκίες σας.

Gameplay

Από την αρχή, το Unto the End λέει στον παίκτη να περιμένει το απροσδόκητο. Η μάχη είναι κυριολεκτική και θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα ένστικτα του παίκτη που θα πρέπει να παρακολουθεί τις κινήσεις των αντιπάλων του. Ο πρωταγωνιστής έχει μια high και low επίθεση, το ίδιο και οι αντίπαλοι του, οπότε λάβετε το υπόψιν για το μπλοκάρισμα. Οι παίκτες μπορούν ακόμη και να χάσουν το όπλο τους, με αποτέλεσμα να είναι ανυπεράσπιστοι έως ότου το σηκώσουν.

Οι συχνές φωτιές που συναντάτε λειτουργούν ως σημεία ανάπαυσης, ώστε να μπορείτε να θεραπεύσετε τις πληγές σας, να δείτε το αντικείμενά σας και να φτιάξετε νέα αντικείμενα. Ως προφανές φόρο τιμής στη σειρά Dark Souls, είναι παράξενα νοσταλγικό ενώ ενεργεί ως ένα ωραίο σημείο ανάπαυσης ανάμεσα στις έντονες μάχες.

Γραφικά και Ήχος

Στιγμές αφού αποχωριστείτε από την οικογένεια σας, ο παίκτης σας πέφτει σε μια υπόγεια σπηλιά. Για να περιηγηθείτε στο σκοτάδι, απαιτείται ένας αναμμένος δαυλός που μπορεί να κατασκευαστεί από υλικά που συλλέγονται. Οι σπηλιές είναι πολύ σκοτεινές και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα. Άμα παίζεται σε handheld mode με ελλειπή φωτισμό στο δωμάτιο παίζει να βλέπετε σχεδόν μια μαύρη οθόνη. Ίσως το παιχνίδι να το κάνει εσκεμμένα για να περάσει το μήνυμα του. Το μισό παιχνίδι διεξάγετε στο σκοτάδι. Τα γραφικά του όμως αποζημιώνουν με αυτή την 2D hand drawn αισθητική με έναν αερά από Βίκινγκ.

To Unto the End βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους φυσικούς ήχους του κόσμου του, πράγμα που σημαίνει ότι το παιχνίδι σας βασίζετε σε ήχους με πέτρες που πέφτουν, το θόρυβο του χιονιού κάτω από τα πόδια σας και τα ουρλιαχτά των τεράτων.

Επιδόσεις

Το παιχνίδι τρέχει απροβλημάτιστα στο Switch και είναι πανέμορφο. Το μόνο θέμα που παρατηρείται όπως ανέφερα και προς τα πάνω είναι με τον φωτισμό. Στο handheld mode τα μαύρα είναι πιο σκοτεινά σε σημείο που σε δυσκολεύει αρκετά να διακρίνεις λεπτομέρειες.

Εν κατακλείδι

Το Unto the End είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει μια εμπειρία μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που παλεύει για την ζωή του. Παλεύει για την οικογένειά του. Το παιχνίδι είναι 4-5 ώρες μέσα σε χιόνια και σκοτάδι παλεύοντας για επιβίωση. Ένα πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό παιχνίδι το οποίο δεν ξέρω αν θα το έλεγα διασκεδαστικό. Το παιχνίδι είναι στα 25€ στο eshop και βρίσκεται σε έκπτωση για λίγες μέρες ακόμη

+ Ωραία καρτουνίστικα γραφικά

+ Social χαρακτηριστικά

+ Εύκολος χειρισμός για τα παιδιά

+ Διασκεδαστικό

 Τείνει να επαναλαμβάνετε σε κάποια σημεία

-Θα ήθελα παραπάνω χαρακτήρες και παραμετροποίηση

Ευχαριστούμε την Big Sugar για την παραχώρηση του κωδικού.

6 / 10 - six out of ten
6/10
  • Tested on: Nintendo Switch
  • Released: December 17, 2020
  • Genre: Adventure, Platformer, Action
  • Number of players: 1
  • Developer: 2 Ton Studios
  • Publisher:  Big Sugar
  • Download size:  2.4 GB
  • PEGI Rating: 16

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *