Wednesday, April 17, 2024
Reviews

Undead Darlings – no cure for love : Nintendo Switch Review

Μετά από αρκετά αποτυχημένα kickstarters το Undead Darlings – no cure for love έκανε release στις 28/9, έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια development, στην κονσόλα του Nintendo Switch.

Αυτό είναι λοιπόν το πρώτο βιντεοπαιχνίδι της Mr.Tired Media και έχει εκδοθεί από την Sekai Project. Πρόκειται για ένα story driven – dungeon crawler – visual novel με turn based RPG combat. Αν και ακούγονται μπόλικα, υπάρχει λεπτή ισορροπία σε όλα τα χαρακτηριστικά που κάνει το Undead Darlings – no cure for love μια ευχάριστη εμπειρία.

thumbnail

Ιστορία

Η ιστορία αρχίζει όταν ο Reggie ξυπνά από κώμα και ενημερώνεται από την παιδική του φίλη Pearl για τη διάδοση ενός ιού (sounds familiar..) που μετατρέπει τους πάντες σε zombie! Η Pearl ως half zombie (ασυμπτωματική) ξεκινάει με τον Reggie το ταξίδι για την αναζήτηση του αντίδοτου που έχει φτιάξει ο επιστήμονας και πατέρας του Reggie πριν εξαφανιστεί. Στην πορεία ο Reggie θα βρει άλλα 5 half zombies κορίτσια που τον βοηθούν να εξερευνήσει μεγάλα dungeons. Πολεμούν, για χάρη του Reggie, περίεργα τέρατα που έχουν επιβιώσει από το zombie apocalypse και φλερτάρουν συνεχώς…

Ωστόσο, ο ρόλος του Reggie δεν είναι άλλος από το να κουβαλάει τα αντικείμενα και τα όπλα των κοριτσιών, που κυριολεκτικά “πεθαίνουν” για εκείνον. Ο μόνος άνθρωπος, πέρα από τον Reggie, είναι ο Buck που τον βοηθάει με τις επισκευές των όπλων.

Undead Darlings - no cure for love Buck

Η ιστορία είναι βασισμένη σε σενάριο 300.000 λέξεων γεμάτο χιούμορ, ρομαντισμό με ζόμπι και πολύ έξυπνους διαλόγους με english voice acting. Οι επιλογές του Reggie επηρεάζουν την εξέλιξη της ιστορίας και ανάλογα με τα κορίτσια που θα επιλέξει για να προσεγγίσει τα dungeons ανοίγουν και αντίστοιχα side scenes.

Στα 20 διαφορετικά floors oι διάλογοι φέρνουν τον Reggie όλο πιο κοντά με τα κορίτσια ανεβάζοντας το affection για εκείνον. Οι επιλογές σας και το affection οδηγούν σε ένα από τα 9 διαφορετικά φινάλε της ιστορίας.

Undead Darlings - no cure for love Girls

Gameplay

Αν μείνετε μετά τα 20-30 λεπτά από διαλόγους, καλείστε να αντιμετωπίσετε το πρώτο dungeon. Το turn based combat είναι αρκετά δύσκολο ακόμη και στα χαμηλά επίπεδα δυσκολίας. Τα τέρατα απαιτούν αρκετό damage και πρέπει να εκμεταλλευτείτε τις αδυναμίες τους! Ο μηχανισμός του παιχνιδιού με το attack multiplier προϋποθέτει να βρείτε τις αδυναμίες των τεράτων και να ανεβάσετε αυτόν τον πολλαπλασιαστή αν θέλετε να κάνετε μέγιστο damage. Πρέπει να προσαρμόσετε τις επιθέσεις σας ανάλογα με τον αντίπαλο.

Αν για παράδειγμα, ο αντίπαλος είναι τύπου φωτιάς τότε μια επίθεση με πάγο ή αέρα θα ανεβάσει το attack multiplier. Αν το σύστημα μάχης ακούγεται δύσκολο, λάβετε υπόψη ότι τα dungeons είναι πολύ μεγάλοι λαβύρινθοι… Σίγουρα με αυτόν τον τρόπο χάνετε το σημαντικότερο μέρος του παιχνιδιού, που είναι η ιστορία. Θα χρειαστεί να μπείτε και να βγείτε στο dungeon πολλές φορές.

Το καλό σε αυτό είναι πως τα items (όπλα, πανoπλίες, αντικείμενα) κάνουν refresh όπoτε εισέρχεστε στο dungeon και σας περιμένουν κάθε φoρά στο ίδιο σημείο. Τα τέρατα βέβαια σας περιμένουν επίσης με την ίδια όρεξη για μάχη!

Undead Darlings dungeon Gameplay

…με κάποιες δυσκολίες

Πέρα από την περιήγηση στον λαβύρινθο-dungeon, συχνά θα πρέπει να βρείτε και να πατήσετε μοχλούς που δίνουν πρόσβαση σε άλλα δωμάτια. Κάθε floor είναι πολύ μεγάλο και το map που δίνεται κάθε άλλο παρά χρήσιμο μπορεί να φανεί. Οι επιλογές είναι δύο : α) μικρό map και καθόλου χρήσιμο στη κάτω δεξιά γωνία της οθόνης ή β) τεράστιο map που καλύπτει κυριολεκτικά ολόκληρη την οθόνη…

Εάν η δυσκολία στις μάχες σας φανεί παιχνιδάκι συνυπολογίστε τότε και τα όπλα που σπάνε…Τα όπλα που βρίσκεται στα dungeons έχουν συγκεκριμένο durability. Μετά από κάποιες χρήσεις μπορεί να βρεθείτε με “άδεια χέρια” στις μάχες σας. Αν προλάβετε να βγείτε πριν γίνει αυτό, τότε ο Buck μπορεί να σας επισκευάσει τα όπλα για λίγα scraps. Πώς βρίσκετε scraps ακούω.. Εξαιρετική ερώτηση! Στο βασικό μενού ο Buck σας λύνει όλες τις απορίες. Scraps παίρνετε όταν “σπάτε” ένα όπλο που δε θέλετε να κρατήσετε. Έχοντας βέβαια στη διάθεσή σας μόλις 10 θέσεις στο inventory, η διαχείρισή του αποτελεί πραγματικό challenge.

Γραφικά και ήχος

Το Undead Darlings – no cure for love, ως παιχνίδι για zombie δε περιμέναμε να έχει και τα πιο “ζωντανά” γραφικά. Παρόλα αυτά, μεταφέρει τέλεια την ατμόσφαιρα των σκοτεινών dungeons με μεγάλη λεπτομέρεια σε κάθε floor. Η μουσική όσο βρίσκεστε σε combat ή εκτός, σας μεταφέρει στο αντίστοιχο κλίμα, ωστόσο με την επανάληψη γίνεται συχνά κουραστική. Μεγάλη έκπληξη αποτελεί το english voice acting για πολλούς. Προσωπικά, δε μου έλειψε κάτι, θα προτιμούσα όμως να υπάρχει και επιλογή για ιαπωνικό voice over, μιας και μιλάμε για ένα παιχνίδι με ιαπωνική αισθητική.

Undead Darlings – no cure for love Nintendo Switch Trailer

Συνοπτικά

Το Undead Darlings – no cure for love σίγουρα άξιζε αυτή την επιμονή και τις προσπάθειες των developers. Πρόκειται σίγουρα για ένα passion project και αυτό φαίνεται στις λεπτομέρειες. Αν υπάρχει κοινό για αυτό το είδος μένει να φανεί από τις πωλήσεις, αν και τα 29,99€ είναι κάπως πολλά. Με κάποιες αλλαγές στους μηχανισμούς της μάχης και στο HUD θα μιλούσαμε για ένα πραγματικά μοναδικό παιχνίδι.

Θετικά

+ Ενδιαφέροντες χαρακτήρες με χιούμορ
+ Καλογραμμένη ιστορία
+ Αρκετό βάθος στη στρατηγική μάχης
+ Μεγάλη ποικιλία και λεπτομέρεια σε dungeons
+ Replayability (μέχρι να ξεκλειδώσετε και τις 20 φωτογραφίες)

Αρνητικά

 Υψηλή δυσκολία
Inventory managment
 Περιορισμένο HUD
Τσιμπημένη τιμή

Rating
7/10
  • Tested on: Nintendo Switch
  • Developer/Publisher: Mr.Tired Media/ Sekai Project
  • PEGI Rating: 12
  • Available for: Nintendo Switch, PC
  • Release date: 30/09/2020
  • Required space: 3,2 GB
  • Number of players: 1

Ευχαριστούμε την Hound picked Games για την παραχώρηση του review code.

Αφήστε ένα σχόλιο!