Turrican Flashback – Nintendo Switch review

30 χρόνια Turrican. Όλα ξεκινήσαν το 1989, με ένα demo του game στο Commodore 64. O Manfred Trenz (βλέπε R-Type, The Great Giana Sisters) developer του Turrican, λανσάρει τον εν λόγω τίτλο. Παρέα με τον Chris Huelsbeck “εκτοξεύουν” με τις μουσικές συνθέσεις την σειρά Τurrican και οι gamers απολαμβάνουν ενα εξαιρετικό video game που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη τους.

Turrican Flashback

Alterra

Σε ένα γειτονικό γαλαξία, η ανθρωπότητα δημιουργεί μια αποικία. Με την βοήθεια μιας “Γεννήτριας Οικοσυστημάτων”, οι βιότοποι παίρνουν ζωή απο το Multiple Organism Unit Link (MORGUL). Ενας αναπάντεχος μέγα-σεισμός καταστρέφει τις λειτουργείες του MORGUL. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν η Α.Ι. αποκτά συνείδηση αυτόνομη, και επιτίθεται στους ελάχιστους εναπομείναντες της Alterra. Οι επιζήσαντες εγκαταλείπουν την αποικία και δίνουν μια υπόσχεση: Θα πάρουμε εκδίκηση!

Turrican

Μετά απο αιώνες εξέλιξης, η ανθρωπότητα με την βοήθεια της Βιο-Μηχανικής εξοπλίζει έναν επίλεκτο στρατιώτη με την Power-Suit: Turrican.

Εδώ είναι που αναλαμβάνετε τον χειρισμό του χαρακτήρα, έχετε στη διάθεση σας ενα ισχυρό οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσετε τα πλάσματα που εχει κατασκευάσει το MORGUL. Τα οικοσυστήματα που θα εξερευνήσετε, κρύβουν θανάσιμες παγίδες και εμπόδια, θα χρειαστεί να τα ξεπεράσετε μέσα απο platforming μηχανισμούς. Το τελικό Boss εχει φροντίσει για την προστασία του, τεράστια stage-bosses σας περιμένουν και δοκιμάζουν τις τεχνικές σας. To πιστό σας πυροβόλο, δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψει, μην υποτιμήσετε τις νάρκες.

“Cheat: Στην High Score screen, γράψτε BLUESMOBIL.”

credits : Stavros P. aka Stabill

The Final Fight: Turrican II

Σωτήριο έτος 3025. H ομοσπονδία United Planets Freedom Forces στέλνει το σκάφος Avalon-1, σε διαγαλαξιακή αποστολή στα σύνορα του γνωστού σύμπαντος. Σε ενα σύμπλεγμα αστεροειδών, κάνει την εμφάνιση του ενα Πολεμικό σκάφος, το Avalon-1 ενεργοποιεί τα αμυντικά του συστήματα. Το εχθρικό μαχητικό, μέσα απο μια πρωτόγνωρη δύναμη, απενεργοποιεί τις ασπίδες του ΑV-1 και μια σφοδρή μάχη ξεκινά. Στιγμές αργότερα, βρίσκουν το πλήρωμα αποδεκατισμένο απο τον μοχθηρό αυτοκράτορα “The Machine” και τους μεταλλαγμένους cyborg στρατιώτες του.

Από τους ηρωικά πεσόντες, ανασηκώνετε ενας επιζών, ο Bren McGuire, με τις τελευταίες του δυνάμεις κατευθύνεται στον χώρο φύλαξης εξελιγμένου εξοπλισμού. Εκεί βρίσκονται οι βελτιωμένες Power Suit: Turrican, χωρίς δεύτερη σκέψη προσαρμόζει μια στο σώμα του. Μια κραυγή “κόβει” την ησυχία του διαστήματος: “Revenge!

H συνέχεια του Τurrican, φέρνει νέο οπλισμό και μαζί του συνδυαστικούς μηχανισμούς για την εξόντωση των cyborgs. Laser Curtain, Bounce και Multiple είναι η Primary μορφή τους και σε δεύτερη πράξη (το κλειδί της επιτυχίας ενάντια στα Bosses) η Laser Beam. Κρυμμένα Power Ups περιμένουν να τα ανακαλύψετε, μέσα απο το platforming gameplay του τίτλου. Μια ασπίδα περιορισμένης χρονικής διάρκειας είναι στη διάθεση σας και το transformation (βλέπε Metroid) σε μπάλα, ικανή να ξαποστείλει μικρόσωμους εχθρούς που θα βρεθούν στο διάβα σας. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το καλύτερο Τurrican game με την πιο δυναμική μουσική του Chris Huelsbeck.

Turrican II: The Final Fight

Welcome to Turrican!”

Turrican

Super Turrican (SNES)

Σε ενα φιλήσυχο πλανήτη, ονόματι Katakis, εστιάζει το επεκτατικό του βλέμμα ο cyborg τύραννος “Τhe Machine”. Μετά την επίθεση του και αφου εχει παγώσει τους πάντες, ξεκινά την αναδόμηση του κόσμου, σύμφωνα με τις ορέξεις τού. Οι τελευταίοι επιζώντες, αποστέλλουν Σήμα Κινδύνου. Το σκάφος Αvalon-1 και ο πιλότος-μαχητής της διαγαλαξιακής ομοσπονδίας USS Freedom Forces, αναλαμβάνει δράση, χωρίς δισταγμό. Πρωταρχικός του στόχος, σε αυτή τη μοναδική αποστολή, είναι η απελευθέρωση του πλανήτη απο τα δεσμά των μηχανών.

Στην Super version Turrican, για τις κονσόλες, έχουμε συνδυαστικά τα θετικά απο τις προηγούμενες εκδόσεις του τίτλου. Άφθονη action/arcade δράση, έντονα στοιχεία platforming, γρήγορους ρυθμούς και την προσθήκη καινούργιων τοποθεσιών για εξερεύνηση αλλά και νέου εξοπλισμού προς αξιοποίηση. Τα stage bosses απολαυστικά με το Mode-7 του Super Nintendo Entertainment System και ο ήχος σε Dolby Surround. Απο τον maitre του είδους, H.R. Giger (βλέπε Alien) το τελικό Boss.

Super Turrican

Mega Turrican (Mega Drive)

Αιώνες μετά τα γεγονότα με το “The Machine” (βλέπε Τurrican/Turrican II) οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν ανασυγκροτηθεί και σκλαβώνουν την ανθρωπότητα. Αυτή είναι αποστολή για τον Bren McGuire. Είναι η στιγμή που πρέπει να μπει στην στολή Turrican και να αντιμετωπίσει τις ορδές των cyborgs.

H Mega version Turrican, για τις κονσόλες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και εδω βλέπουμε την Turrican εμπειρία, παραμετροποιημένη, στα δεδομένα του Mega Drive της Sega. Νέος εξοπλισμός για το platforming στοιχείο και διαφορετικά περιβάλλοντα, μαζί με secret level, περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Η arcade/action δράση επίσης δίνει δυναμικά το παρών.

Mega Turrican

Σύνοψη

To Turrican Flashback, στην επετειακή συλλογή για τα 30 Χρόνια, περιέχει τέσσερις αντιπροσωπευτικούς τίτλους. Ιδανικό για εκείνους που προλάβαν τα games στις χρονολογίες που πρωτοεμφανίστηκαν, θα επωφεληθούν με τα σύγχρονα features. Μια μεγάλη ευκαιρία για τις νέες γενεές των gamerz να απολαύσουν “run n gun” δράση με τη μουσική του μοναδικού Chris Huelsbeck. Welcome BACK…to TURRICAN!

7/10

Θετικά

+ 4 games in 1

+ Customizable Display

+ Control Scheme

+ Rewind Feature

+ Original Soundtrack

+ Original Games

Αρνητικά

– Περιστασιακά framedrops

PR Hound

Ευχαριστούμε την PR Hound για την παραχώρηση του τίτλου.

  • Game site
  • Age rating: 7
  • Publisher: ININ Games
  • Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook Nintendo Switch GR. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 4300 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.