Είπε ο Nagoshi ότι το Nintendo Switch είναι για παιδιά και έφηβους;

Με μία δήλωση του για τα 60 χρόνια Sega ο Toshihiro Nagoshi έμμεσα αναφέρεται στο Nintendo Switch. Πιστεύει ότι είναι μια κονσόλα για παιδιά και εφήβους.

Toshihiro Nagoshi
Toshihiro Nagoshi

Ας δούμε πρώτα όμως ποιος είναι ο Toshihiro Nagoshi. Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1965 και αποφοίτησε από το Zokei University στο Τόκιο. Σύντομα μετά την αποφοίτηση του, από τη σχολή παραγωγών ταινιών που προαναφέραμε, θα απασχοληθεί από τη SEGA και θα παραμείνει στην εταιρεία έως σήμερα. Ο πρώτος τίτλος που θα συμμετέχει ως σχεδιαστής θα είναι το Virtua Racing.

Virtua Racing
Virtua Racing

Τότε ήταν σύμφωνα με τον ίδιο που βρήκε τη θέση του στη SEGA. Λόγο των σπουδών του οι γνώσεις του ήταν χρήσιμες για την προσαρμογή και την εφαρμογή των σωστών γωνιών της κάμερας στα πρώιμα τρισδιάστατα παιχνίδια.
Αυτό ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για τον Nagoshi στη Sega.
Πριν από αυτό το σημείο, δήλωσε:

“Πραγματικά δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για να νιώσω σαν να ήρθα σε λάθος μέρος. Αλλά όταν είπα ότι ήμουν τυχερός στο παρελθόν, ήταν επειδή κατά τη διάρκεια της περιόδου που άρχισα να δουλεύω, το 2D ήταν στο τέλος της εποχής του και η βιομηχανία άλλαξε σε 3D. “

Επίσης, σε εμάς τους Nintendo Fans, είναι γνωστός για τη σειρά παιχνιδιών Super Monkey Ball. Το Super Monkey Ball θα έμενε στην ιστορία ως το πρώτο SEGA παιχνίδι που βγαίνει σε κονσόλα της Nintendo. Αυτό συνέβη την εποχή του GameCube και μετά την απόφαση της SEGA να αποσυρθεί από την κατασκευή Hardware.

Το επίμαχο σημείο

Ως μέρος των 60ών εορτασμών της Sega, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Toshihiro Nagoshi, συμμετείχε σε μια συνέντευξη όπου μιλάει για τα χρόνια του στην εταιρεία.
Περίπου στο δωδέκατο λεπτό ο Nagoshi εξηγεί γιατί επιλέχτηκε το GameCube για την έκδοση του Super Monkey Ball:

Πιστεύω πως ακόμα και σήμερα η πλατφόρμα της Nintendo είναι μια κονσόλα που μπορεί να παίζετε από μια ποικιλία ηλικιών ομάδων. Βασικά όμως πιστεύω πως το Hardware της είναι για παιδιά και εφήβους. Βλέποντας αυτά εκείνη την εποχή και βλέποντας ταυτόχρονα τη Nintendo να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να κατακτήσει την παιδική αγορά πίστεψα ότι το παιχνίδι θα ταιριάξει.

Ελεύθερη μετάφρασή των δηλώσεων του Toshihiro Nagoshi από τα Αγγλικά subs του Video.

Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή ότι η επίσημη μετάφραση της SEGA δεν μπόρεσε να αποδώσει σωστά τον τόνο με τον οποίο μίλησε ο Nagoshi. Ουσιαστικά αυτό που ήθελε να πει ήταν ότι όταν η Nintendo δημιουργεί Hardware έχει στο μυαλό της τα παιδιά και σε αυτές τις ηλικίες έχει τη μεγαλύτερη δύναμη.

Εσείς τι πιστεύετε έχει δίκιο ή άδικο ο Toshihiro Nagoshi; και τι ήθελε τελικά να πει;

Ελάτε να το συζητήσετε μαζί με περισσότερα από 3800 άτομα στην ομάδα των Nintenders στο Facebook: Nintendo Switch GR.

Διαβάστε μια ιστορική αναδρομή της Nintendo με αφορμή το review μας για το GAME & WATCH SUPER MARIO BROS.

WhiteFox

Όταν έπαιξα για πρώτη φορά NES, στο σπίτι του Θείου μου, είδα έναν ολόκληρο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου, περιττό να σας πω ότι εκείνο το καλοκαίρι το έβγαλα στο σπίτι του θείου..... Αυτή η καινούργια μορφή διασκέδασης έγινε τρόπος ζωής, τα κάλαντα δεν τελείωναν αν δεν έπιανα τον στόχο της κάθε χρονιάς τα χρόνια περνούσαν, ήμουν πλέον μεγάλος για κάλαντα, αλλά οι αγορές συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να έχουν περάσει από τα χέρια μου SNES, PS1, 3DO, PS2, PS3, PS4, Wii, Switch, GB, PC, και σίγουρα κάτι θα ξεχνώ.....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *