Wednesday, December 6, 2023
Reviews

The Smurfs: Mission Vileaf – Review

Τα αγαπημένα μας Στρουμφάκια επιστρέφουν σε μία νέα περιπέτεια, προκειμένου να σώσουν το χωριό τους από τον Δρακουμέλ. Πάμε να δούμε το The Smurfs: Mission Vileaf, για το Nintendo Switch.

The Smurfs
The Smurfs: Mission Vileaf

Υπόθεση

Σε ένα σκονισμένο βιβλίο μαγείας, ο μάγος Δρακουμέλ ανακάλυψε τη φόρμουλα για τη δημιουργία ενός κακόβουλου φυτού: του VILEAF. Το συγκεκριμένο φυτό παράγει σπόρους « VILETRAP», οι οποίοι προσελκύουν και παγιδεύουν Στρουμφάκια… Αλλά τα φυτά VILETRAP είναι ταυτόχρονα επικίνδυνα και για το δάσος, καθώς είναι τοξικά, ειδικά για τους αγρούς των βοτάνων!

Ο Μπαμπαστρούμφ αποφασίζει να ζητήσει από μια ομάδα Στρουμφ να τον βοηθήσει να βρουν τα συστατικά για ένα πανίσχυρο αντίδοτο. Oπου θα χρησιμοποιήσουν σε όλα τα φυτά που αρρώστησαν από το VILEAF. Με την βοήθεια του SMURFIZER, μια εφεύρεση του Ξεφτέρη, ξεκινάτε την περιπέτεια για να βρείτε τα συστατικά. Να απελευθερώσετε τα υπόλοιπα Στρουμφάκια και να σώσετε όλο το χωριό!

Gameplay

Το Mission Vileaf υπάγεται στην κατηγορία των 3D platform games. Στην διάρκεια του παιχνιδιού αναλαμβάνετε τον ρόλο 4 εμβληματικών Στρουμφ. Της Στρουμφίτας, του Προκόπη, του Σπιρτούλη και του Μάγειρα. Βασικό όπλο των Smurfs, στο οποίο στηρίζεται και όλο το gameplay, είναι το Smurfizer. Το οποίο αναβαθμίζεται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Το Smurfizer δίνει διάφορες ικανότητες στον χαρακτήρα. Από το να γιατρέψει φυτά μέχρι να πετάξει ή να εξοντώσει τερατάκια. Αυτό το ιδιαίτερο εργαλείο, σας κάνει επίσης να εκτελείτε άλματα, να γλιστράτε στον αέρα, να βουτάτε και να απορροφάτε… Εδώ να αναφέρουμε ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που μας θύμισε την ηλεκτρική σκούπα του Luigi’s Mansion.

Υπάρχουν συνολικά πέντε κόσμοι – κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο δίνει στον παίκτη μια νέα ικανότητα. Αν και ο στόχος σε κάθε κεφάλαιο είναι ο ίδιος, τα levels διαφοροποιούνται ανάλογα με την νέα ικανότητα του Smurfizer. Αφού επικεντρώνονται σε προκλήσεις που την χρησιμοποιούν, με προσθήκες οπου έχουν ξεκλειδωθεί προηγουμένως.

Για παράδειγμα, όταν προστεθεί η δυνατότητα πτήσης, η πίστα θα έχει διάφορες προκλήσεις που θέλουν να πετάτε από το ένα μέρος στο άλλο. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε την έλλειψη σημαδιού προσγείωσης μετά από ριψοκίνδυνα άλματα, όπως συναντήσαμε στο Crash Bandicoot 4.

Update Ver. 1.0.17.8

Η τελευταία αναβάθμιση έφερε μία σημαντική λεπτομέρεια που αναφέραμε παραπάνω. Προστέθηκε το σημάδι προσγείωσης μετά από ριψοκίνδυνα άλματα. Φαίνεται πως οι developers του παιχνιδιού άκουσαν το feedback του κοινού ή σκόπευαν να το προσθέσουν ούτως ή άλλως. Σε κάθε περίπτωση το υποδεχτήκαμε με χαρά.

Ένα παιχνίδι για μικρά και για “μεγάλα” παιδιά

Δυσκολία στο παιχνίδι δεν υφίσταται για τους έμπειρους παίκτες. Η απουσία bosses αποτελεί ένα αρνητικό κομμάτι του παιχνιδιού. Για παράδειγμα θα θέλαμε να μπορείς να αντιμετωπίσεις την Ψιψινέλ.

Από την άλλη αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα για νεοεισερχόμενους παίκτες στο είδος του open world, των upgrades και skill points. Μπορούν να εξερευνούν τις τοποθεσίες ώστε να μαζέψουν αντικείμενα και να τις καθαρίσουν στο 100% εκτός του βασικού campaign. Αλλά και να μάθουν πώς λειτουργούν τα upgrades/skills σε όπλα και χαρακτήρες. Αυτά αποτελούν βασικά στοιχεία αρκετών ΑΑΑ τίτλων στις μέρες μας.

Μία όμορφη προσθήκη στην όλη εμπειρία του παιχνιδιού ήταν προς το τέλος του παιχνιδιού. Όπου προσπαθείτε να ξεφύγετε από τον Δρακουμέλ. Το Gameplay θα σας θυμίσει σκηνικό “Little Nightmares“.

Κολλήματα δεν παρατηρήθηκαν κατά την χρήση τόσο σε handheld όσο και σε docked mode. Παρά μόνο κάποια στιγμή που το στρουμφάκι άρχισε να κάνει μόνο του ασταμάτητο drift. Αλλά με ένα restart λύθηκε αμέσως (ευτυχώς τα checkpoints του παιχνιδιού ήταν αμέτρητα). Με την επόμενη αναβάθμιση που θα πάρει το παιχνίδι, πιθανόν να έχει λυθεί αυτό.

Γραφικά

Το Mission Vileaf είναι γεμάτο χρώματα και ζωντάνια. Νιώθεις ότι αυτού του είδους παιχνίδια είναι φτιαγμένα για το Switch. Προτιμήστε να το παίξετε σε μεγάλη οθόνη ή στο Switch Οled και δεν θα χάσετε. Έχει μια υπέροχη οπτικοακουστική αφήγηση ενδιάμεσα από τα κεφάλαια, σαν έναν βάρδο που διηγείται μια ιστορία.

Σύνοψη

Το Smurfs: Mission Vileaf είναι ένα εξαιρετικό 3D platformer για μικρούς παίκτες που τους βάζει άψογα στο χώρο του gaming. Tαυτόχρονα είναι και αγχολυτικό για τους μεγαλύτερους. Υπερβολικά εύκολο; Ναι. Αλλά σε έναν απαιτητικό κόσμο όπως αυτόν που ζούμε ποιός θα έλεγε όχι σε μερικές ώρες ξενοιασιάς. Σε εκείνες τις ώρες που όταν ήμασταν μικροί, ανοίγαμε την τηλεόραση και βυθιζόμασταν στο στρουμφοχωριό. Συμμετείχαμε στις περιπέτειες αυτών των μικροσκοπικών μπλε πλασμάτων που αποκαλούσε ο Δρακουμέλ: “Μικρά απαίσια Στρουμφάκια”.

“Απαίσια μικρά Στρουμφάκια σίγουρα θα βρω τον δρόμο για τον στρουμφοχωριό σας! “

Δρακουμέλ ο Μάγος

Απολαύστε το επίσημο Launch Trailer του παιχνιδιού:

Score: 9/10

9/10

θετικά

+ Πανέμορφα γραφικά
+ Εύκολο επίπεδο δυσκολίας ιδανικό για μικρούς παίκτες
+ Ομαλή κίνηση των χαρακτήρων
+ Υπέροχη οπτικοακουστική αφήγηση

Αρνητικά

– Μικρή διάρκεια παιχνιδιού
– Απουσία Bosses
– Υπερβολικά εύκολο επίπεδο δυσκολίας για μεγαλύτερους παίκτες

Genre: Platform

Age rating: PEGI 3

Number of players: 1-2

Developer: OSome Studio

PublisherMicroids

Download size: 2.7 GB

Languages: French, English, Italian, German and Spanish

System Tested: Nintendo Switch

Release date: 05/11/2021

Ευχαριστούμε την Microids για την παραχώρηση του τίτλου

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5100+ Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

gyfantis

Ερωτευμένος με την Nintendo από το μακρινό 1993 όπου και έπιασα για πρώτη φορά στα χέρια μου το GAME BOY στο σπίτι ενός φίλου του αδερφού μου. Κάπως έτσι ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι στο χώρο των video games για εμένα με αγαπημένα παιχνίδια τα Super Mario Land και Zelda Ocarina of time. Στον ελεύθερο χρόνο προσπαθώ να αναλύσω το φαινόμενο του Animal Crossing.

Αφήστε ένα σχόλιο!