Tales from the Borderlands – Nintendo Switch Review

Tales from the Borderlands

Το Tales from the Borderlands είναι μια διαδραστική αφήγηση από την Telltale Games κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Nintendo Switch. Οι τίτλοι από την Telltale Games τείνουν να επικεντρώνονται στην αφήγηση και συχνά προσφέρουν μια άλλη είσοδο σε διαφορετικά franchise που είναι ιδανικά για αφοσιωμένους θαυμαστές.

Το Tales from the Borderlands βάζει τους παίκτες στον ρόλο των δύο πρωταγωνιστών, Rhys και Fiona. Ο Rhys είναι υπάλληλος της Hyperion που έχει, ενώ η Fiona είναι μία Pandoran απατεώνισσα που προσπαθεί να ζήσει για αυτήν και την αδερφή της. Το απίθανο ντουέτο παρασύρεται σε μια περιπέτεια που είναι πολύ γνωστή στο Borderlands, το vault hunting.

Rhys & Fiona

Tο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αφορά τη γρήγορη λήψη αποφάσεων και την αντίδραση σε προτροπές στην οθόνη. Τα παιχνίδια Telltale συχνά παρομοιάζονται με τα παιχνίδια « choose your own adventure», καθώς οι αποφάσεις σας αλλάζουν λεπτομέρειες και σας επιτρέπουν να ορίσετε τις ενέργειες των χαρακτήρων.

Το παιχνίδι ουσιαστικά παίζει σαν ένα εκτεταμένο cutscene, αλλά η ροή σταματάει ώστε ο παίκτης να μπορεί να πατήσει κάποιο κουμπί ή να μετακινήσει το δεξί μοχλό προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό λειτουργεί καλά σε μερικές εκπληκτικά χορογραφημένες σκηνές δράσης που εμπλέκουν πραγματικά τον παίκτη, αλλά όταν χρειάζεται το πάτημα ενός κουμπιού, ανά κάποια λεπτά για να προχωρήσει ο διάλογος τείνει να μοιάζει περιττό.

Ο Rhys, για παράδειγμα, μπορεί να επιλέξει να απορρίψει την επιθυμία του για εταιρική εξουσία, ή να συνεργαστεί με τη φωνή στο κεφάλι του. Η Φιόνα μπορεί να προσπαθήσει να σώσει τον μέντορα της που την προδίδει ή να τον αφήσει να πεθάνει. Ενώ το ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μπορεί να μην σταματήσει την πλοκή από το να οδηγηθεί εκεί που πρέπει, αλλάζει την ιστορία του πώς φτάνουν εκεί.

Σε περίπτωση που δεν έχετε παίξει κάποιο από τα Borderlands, δεν είναι απαραίτητο για να παίξετε το παιχνίδι. Για όσους έχουν ταξιδέψει ξανά στην Pandora, η Gearbox έχει βάλει το χεράκι της στο σενάριο και είναι μια ιστορία ανάμεσα στα γεγονότα των Borderlands 2 και 3.

Οι τίτλοι της Telltale Games τείνουν να επικεντρώνονται στην αφήγηση και συχνά προσφέρουν την ευκαιρία για γνωριμία franchise. Ο παίκτης έχει περιορισμένο έλεγχο στις ενέργειες των χαρακτήρων, συνήθως μέσω γεγονότων που πρέπει ο παίκτης να αντιδράσει σε περιορισμένο χρόνο, ενώ η ιστορία διακλαδώνεται ανάλογα με τον διάλογο που επιλέγει ο παίκτης. Κάτι ανάμεσα σε ένα κανονικό παιχνίδι και ένα οπτικό μυθιστόρημα, το Tales from the Borderlands προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο του Borderlands . Το gameplay δεν θα ενθουσιάσει τους παραδοσιακούς παίκτες των Borderlands, αλλά η αφήγηση είναι σε άλλο επίπεδο, με πολλούς χαρακτήρες από προηγούμενους τίτλους.

Εν κατακλείδι

Συμπερασματικά το Tales from the Borderlands είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με μια διασκεδαστική ιστορία. Η Telltale Games ήταν γνωστή για αυτού του τύπου τα adventure της. Δυστυχώς πριν δύο χρόνια η εταιρία έκλεισε αφήνοντας πίσω αυτό τον τίτλο ως το τελευταίο της project αλλά η Take-Two Interactive φρόντισε να το φέρει και στο Switch. Είτε είσαι φαν του Borderlands franchise είτε όχι το παιχνίδι αξίζει την προσοχή σου. Και ίσως να είναι η αφορμή να θέλεις να εξερευνήσεις την Pandora ακόμα πιο πολύ.

+ Ωραία καρτουνίστικα γραφικά

+ Social χαρακτηριστικά

+ Εύκολος χειρισμός για τα παιδιά

+ Διασκεδαστικό

 Τείνει να επαναλαμβάνετε σε κάποια σημεία

-Θα ήθελα παραπάνω χαρακτήρες και παραμετροποίηση

Ευχαριστούμε την CD Media, για την παραχώρηση του τίτλου.

  • Game site
  • Released: March 23, 2021
  • Genre: Action, Adventure
  • Number of players: 1
  • Publisher: Take-Two Interactive
  • Download size: 7GB
  • PEGI Rating: 18

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *