Tuesday, March 5, 2024
Reviews

Taito Milestones – Nintendo Switch Review

Μια συλλογή retro arcade τίτλων περιλαμβάνει το Taito Milestones, για το Nintendo Switch. Πάμε να δούμε τους δέκα τίτλους στην παρακάτω παρουσίαση. Να θυμηθούμε gaming καταστάσεις προηγούμενων δεκαετιών και να ανακαλύψουμε “κρυμμένα διαμάντια” ακόμα και αν δεν έχουν για όνομα Darius, Space Invaders και Bubble Bobble. Μην κάνετε ρέστα δεκάρικα – εικοσάρικα και κρύψτε την πετονιά.

Qix (1981)

Στο Qix έχετε να αντιμετωπίσετε μια παράξενη οντότητα, απο άλλη διάσταση, αυτή κινείται άτακτα μέσα σε ενα πλαίσιο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να σχεδιάσετε τα όρια μιας μικρής ή μεγάλης περιοχής για να αποκτήσετε πόντους ενισχύοντας το high score σας. Αποφύγετε το Qix, σχεδιάστε τις γραμμές σας με στρατηγική και προσοχή στην σπίθα, δεν είναι φίλος. Puzzle game, για λύτες με υπομονή.

Space Seeker (1981)

To Space Seeker σας βάζει στη θέση του πιλοτηρίου, ενός διαστημικού μαχητικού σκάφους. Η αποστολή σας είναι να αντιμετωπίσετε την εχθρική αρμάδα, σε first person view, με σύντροφο στο αχανές διάστημα, το στόχαστρο των Phaser beams. H δράση δεν περιορίζετε στο διάστημα, η μάχη συνεχίζεται στην επιφάνεια του πλανήτη και πάνω απο τις εχθρικές πυραυλικές άμυνες. Δεν είναι εύκολη υπόθεση τα Shooter games. 

Alpine Ski (1982)

Ετοιμάστε ισοθερμικό αδιάβροχο, τα buttons και πάμε χιόνια. Αγώνας κατάβασης βουνοπλαγιάς, εδώ δεν σηκώνει αστεία το άθλημα. Στο διάβα σας θα συναντήσετε εμπόδια, μέχρι να κατακτήσετε την πρωτιά. Δέντρα, πέτρες, πάγοι αλλά και άλλοι επίδοξοι σκιερ θα βρεθούν μπροστά σας μέχρι να καταφέρεται, να αποστηθίσετε το μοτίβο της πίστας. Τα γρήγορα αντανακλαστικά, θα σας ανταμείψουν.

Front Line (1982)

Βετεράνος ή νεοσύλλεκτος, το game δεν κάνει διακρίσεις. Αντιμετωπίστε τους εχθρούς και προστατέψτε τα σύνορα σας, σε αυτό το Shooter. Αρχικά ο τίτλος για χειριστήριο είχε dial-control, στην παρούσα version τα triger των Joy-Cons κάνουν καλή δουλειά. Δεν θέλω σχόλια για το animation των χαρακτήρων!

Wild Western (1982)

Σε αυτή την πόλη, ο εκπρόσωπος του νόμου είναι ενας και αυτός είσαι εσύ. Το αστέρι του Σερίφη, σου θυμίζει την ευθύνη που έχεις. Προτεραιότητα είναι να προστατέψεις την σιδηροδρομική ταχεία της Άγριας Δύσης, με πιστό σύντροφο το άλογο σου και τις καυτές σφαίρες απο το Revolver. Ενα action-shooter game με λίγο περίεργο χειρισμό και gameplay, όταν το συνηθίσεις θα νιώθεις υπερήφανος για το χρυσό αστέρι του Σερίφη.

Chack’n Pop (1983

Ένα ιδιόρρυθμο platform game. Αποστολή σας είναι να συλλέξετε την χαμένη αγάπη της συντρόφου σας, ενας μάγος με μορφή φάλαινας και οι ρασοφόροι υποτακτικοί του στέκονται εμπόδιο στα κομμάτια της καρδίας σας. Όπλο σας οι μικρές βόμβες και σύμμαχοι στην στρατηγική τα πόδια σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με “αδερφό” game (βλέπε Bubble Bobble) είναι “τυχαία”.

“MCMLXXXI”

TAITO 1981

Elevator Action (1983

Άλλο ενα shooter game της συλλογής. Κάτω απο μυστικότητα, η κυβέρνηση σας αναθέτει μια αποστολή εθνικής ασφάλειας. Στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης “Χ” βρίσκονται έγγραφα για ενα υπερόπλο. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να μην υλοποιηθούν τα καταστροφικά σχέδια, έχετε την ειδική άδεια πράκτορα να αφαιρέσετε ζωή για την ασφάλεια της χώρας. Χρησιμοποιείστε έξυπνα τις εσωτερικές σκάλες για να κρυφτείτε αλλά και το ασανσέρ για να εξοντώσετε τους αντίπαλους πράκτορες.

The FaryLand Story (1985) 

Γνώριμες platform καταστάσεις σε αυτόν τον τίτλο. Μια μάγισσα των γλυκών με εξειδίκευση στα Cake, εισβάλει στο κάστρο του Σκοτεινού Άρχοντα για να πάρει την συνταγή της κυριαρχίας. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με μάγους, δράκους, φαντάσματα και πολεμιστές. Όπλο της το μαγικό ραβδί οπου μεταμορφώνει τους εχθρούς σε Cake, εξοντώστε όλα τα εμπόδια για να προχωρήσετε στην επόμενη πίστα και συλλέξτε τα power-ups.

Halley’s Comet (1986)

Δυο φορές στην ζωή του, μπορεί ο άνθρωπος να δει τον Κομήτη του Χάλεϋ. Σε αυτό το shooter, προσπαθείτε να σώσετε τον Γαλαξία απο τις επιδρομές των εξωγήινων αλλά και την καταστροφική πορεία (χρονόμετρο) του κομήτη. Ποικιλία απο power-ups και αναβαθμίσεις, εχθρικοί σχηματισμοί ανά κύματα και μοτίβα που μπερδεύουν σε συνδυασμό με τις ιλιγγιώδεις πίστες, συνθέτουν αυτό το game.

The NinjaWarriors (1987)

Η επιβολή ενος στρατιωτικού νόμου, απο τον σφετεριστή της προεδρικής θέσης των U.S.A, μια ομάδα επαναστατών επιστημόνων και δυο ρομπότ είναι η κεντρική ιστορία του game. Με κωδική ονομασία Kunoichi και Ninja, οι μαχητές της ελευθερίας θα επαναφέρουν τη δικαιοσύνη και την ειρήνη στον κόσμο, εξοντώνοντας τα στρατεύματα του δικτάτορα. Παιχνίδι δράσης σε ευρεία οθόνη, το original arcade game γινόταν προβολή σε “τριπλή οθόνη” με την τεχνική των καθρεπτών.

“Τen groundbreaking classics from TAITO’s arcade vault”

ΤΑΙΤΟ

Ευχαριστούμε την ININ Games για την παραχώρηση του τίτλου

8 / 10 - eight out of ten
8/10

Θετικά

+ Πακέτο με 10 games σε μια συλλογή

+ Διαχρονική Αrcade διασκέδαση

+ Ποικιλία απο genre

+ Online Leaderboards

Αρνητικά

– Δεν περιλαμβάνει extra υλικό

– Αρκετοί τίτλοι της συλλογής, υπάρχουν μεμονωμένοι στο eShop

Info

  • Game Site
  • Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Nintendo Switch Online features
  • Categories: Shooter, Adventure, Arcade, Action
  • Players: 1-2
  • Age rating: 12
  • Publisher: ININ Games

Διαβάστε: Wonder Boy: Asha in Monster World – Review

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5800 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Glaros

Play it Loud

Αφήστε ένα σχόλιο!