Wednesday, July 24, 2024
Άρθρα

Star Ocean: The Second Story R: Τι νέο μάθαμε

Είχαμε ακούσει ήδη ότι θα ερχόταν χάρη σε μια διαρροή, αλλά η Square Enix το επισημοποίησε κατά τη διάρκεια του Nintendo Direct. Το Star Ocean: The Second Story R πήρε τον δρόμο για το Switch στις 2 Νοεμβρίου 2023 και η εταιρεία μετά την ανακοίνωση έδωσε παραπάνω πληροφορίες.

Στον επίσημο ιστότοπο της Square Enix, δημοσιεύτηκε το κλασσικό «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε» άρθρο για το Star Ocean: The Second Story R. Είναι γεμάτο λεπτομέρειες του παιχνιδιού, πληροφορίες χαρακτήρων και πολλά άλλα.

Τι είναι το STAR OCEAN THE SECOND STORY R;

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των διαστημικών RPG, που κυκλοφόρησε αρχικά για το OG PlayStation το 1998 στην Ιαπωνία, το 1999 στις ΗΠΑ και το 2000 στην Ευρώπη.

Μια επική ιστορία αγάπης και θάρρους που διαδραματίζεται στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, περιείχε πολλά από τα στοιχεία που έχουν γίνει συνώνυμα με τη σειρά STAR OCEAN, με το σύστημα Dual Protagonist, γρήγορους ρυθμούς μάχες, βαθιά συστήματα δεξιοτήτων, ιδιωτικές δράσεις και πολλαπλές καταλήξεις.

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Claude C. Kenny – έναν νεαρό αξιωματικό στην Pangalactic Federation. Υπό τις διαταγές του πατέρα του και διοικητή του Ρόνυξ, ξεκινά μια αποστολή για να ερευνήσει έναν μυστηριώδη θόλο στον πλανήτη Μιλοκείνια. Ελπίζοντας να δείξει το θάρρος του, αγγίζει τον τρούλο, για να εξαφανιστεί σε μια εκτυφλωτική λάμψη φωτός.

Αργότερα, ο Κλοντ ξυπνά περικυκλωμένος από ένα καταπράσινο δάσος και συνειδητοποιεί ότι τον έχουν μεταφέρει κάπου μακριά. Προσπαθώντας και αποτυγχάνοντας να έρθει σε επαφή με τον πατέρα του, ο Claude αναζητά την περιοχή γύρω του, για να ανακαλύψει ένα τέρας ακριβώς τη στιγμή που πρόκειται να επιτεθεί σε μια νεαρή γυναίκα – τη Rena Lanford.

Ορμώντας στη μάχη, ο Claude πυροβολεί με το Phase Gun που του έδωσε ο πατέρας του. Βλέποντας τον Κλοντ να τη σώζει με αυτό το φωτεινό, ισχυρό όπλο, η Rena τον μπερδεύει με μια φιγούρα από τους μύθους της πατρίδας της – έναν ήρωα που φέρει ένα ξίφος φωτός.

Η Rena πηγαίνει τον Claude στο χωριό της, την Arlia, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να είναι αυτός που θα σώσει ολόκληρο το έθνος της, βάζοντας και τους δύο ήρωες σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τόσο αυτούς όσο και τον γαλαξία.

Χρειάζεται να έχετε παίξει κάποιο παιχνίδι STAR OCEAN πριν;

Σύντομη απάντηση: όχι. Είναι μια αυτόνομη περιπέτεια με τη δική της ιστορία, κόσμους και χαρακτήρες.

Μακρύτερη απάντηση… Λοιπόν, ας είμαστε ειλικρινείς – το όνομα ‘STAR OCEAN THE SECOND STORY’ υπονοεί ότι μπορεί να υπάρχει μια πρώτη ιστορία που πρέπει να βιώσετε πρώτα. Μην ανησυχείτε όμως – αυτό δεν ισχύει. Θα λάβετε ένα πλήρες RPG με αρχή, μέση και τέλος, μοναδικούς μηχανισμούς, αξέχαστους χαρακτήρες και ολοκαίνουριους κόσμους για εξερεύνηση.

Εάν έχετε παίξει STAR OCEAN THE FIRST DEPARTURE R, μπορεί να εντοπίσετε κάποιες συνδέσεις μεταξύ των παιχνιδιών, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο να το κάνετε. Στην πραγματικότητα, η αρχική έκδοση του STAR OCEAN THE SECOND STORY ήταν η πρώτη της σειράς που ήρθε στη Δύση, επομένως αυτή ήταν και η πρώτη εμπειρία STAR OCEAN για πολλούς μακροχρόνιους θαυμαστές!

Παρουσιάζοντας το Σύστημα Διπλού Πρωταγωνιστή

Στην αρχή του παιχνιδιού, το STAR OCEAN THE SECOND STORY R σάς επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Και οι δύο χαρακτήρες βιώνουν μια διαφορετική ιστορία, με τα γεγονότα της ιστορίας να εξελίσσονται διαφορετικά και μοναδικές συνομιλίες με άλλους χαρακτήρες που δίνουν μεγάλες εκπλήξεις.

Άμα θέλετε παραπάνω πληροφορίες για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού και το σύστημα μάχης μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6400 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!