Saturday, March 2, 2024
Reviews

Space Crew – Nintendo Switch Review

Διψάτε για δράση; Ανυπομονείτε για μία περιπέτεια στην άβυσσο του διαστήματος; Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Από τους developers του Bomber Crew, ήρθε στο Nintendo Switch το Space Crew. Ένα παιχνίδι που υπόσχεται να σας “ξεναγήσει” στο διάστημα…

3…2…1…και φύγαμε!!!

space crew page

Same old…same old

Ξεκινάμε με την ιστορία του παιχνιδιού η οποία είναι ανιαρή εως και ανύπαρκτη. Για μαντέψτε…ναι η ανθρωπότητα πρέπει να προστατευτεί από τους γενναίους αστροναύτες της ομάδας σας. Και όχι μόνο αυτό αλλά σκοπός σας είναι να εξολοθρεύεστε όλους τους εξωγήινους – Phasmids– και να φτάσετε με το διαστημόπλοιο σας όσο πιo μακριά γίνεται. Ακούγεται αρκετά δελεαστικό, αλλά δυστυχώς υστερεί τόσο η έννοια του storytelling όσο και η ίδια η ουσία. Παρόλα αυτά καθώς παίζετε, καλό είναι στο πίσω μέρος του μυαλού σας να έχετε ότι πρέπει να δαμάσετε το άγνωστο, για να έχετε ένα κίνητρο να προσχωρήσετε στις δύσκολες αποστολές που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε. Αλλά για αυτό θα μιλήσουμε παρακάτω.

Space team

GAMEPLAY του Space Crew

Main idea

Το παιχνίδι θα μπορούσαμε να το ορίσουμε ως simulator με πολλά στρατηγικά στοιχεία. Στην ουσία σκοπός σας είναι να ελέγχετε 6 άτομα μέσα στο διαστημόπλοιο με τον “σωστό” τρόπο για να λειτουργούν όλα άρτια. Μην αγχώνεστε όμως. Για τους παλιούς υπάρχει επιλογή να ξεκινήσουν απλά το παιχνίδι και να απολαύσουν την εμπειρία. Για τους νέους υπάρχει επιλογή να ξεκινήσετε παιχνίδι με tutorial το οποίο είναι άκρως χρήσιμο. Χωρίζετε σε κάποια μικρά quest όπως να μάθετε να κινείτε τους χαρακτήρες, την κάμερα και να κάνετε μερικά απλά quests για τα οποία θα πάρετε κάποια levels και το ανάλογο XP. Ο χειρισμός της κάμερας όπως Zoom in/Out και το ΖL με το οποίο στοχεύετε την τοποθεσία που θέλετε να πάτε είναι άκρως σημαντικά.

Μηχανισμοί

Ο τρόπος που ελέγχετε τον κάθε χαρακτήρα είναι αρκετά εύκολος. Κάθε ανθρωπάκι λοιπόν έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο μέσα στο διαστημόπλοιο. Ας πούμε ο Engineer πρέπει να προσέχει την παροχή ρεύματος στα διάφορα σημεία του διαστημόπλοιου. Προσοχή μεγάλη! Όλοι είναι σημαντικοί για αυτό μην αμελείτε τις υποχρεώσεις τους.

Space Crew or Mission impossible

space crew- members

Πάμε στο σημαντικότερο κομμάτι του παιχνιδιού, στις αποστολές. Θα ξεκινήσετε από πολύ απλές και θα καταλήξετε σε αρκετά δύσκολες οι οποίες θέλουν αρκετή υπομονή. Χωρίζονται σε διαφόρων ειδών όπως να σώσετε κάποιον αστροναύτη ή να σκοτώσετε εξωγήινους. Ωστόσο η εκτέλεση είναι παραπλήσια. Το ζουμί της υπόθεσης όμως κρύβεται στην σωστή συνεργασία μεταξύ των μελών του Crew και στις κατάλληλες κινήσεις. Ιδιαίτερα στην αρχή, καθώς θα μαθαίνετε τους ρόλους είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η διαδικασία. Στην πορεία γίνεται λίγο επαναλαμβανόμενη αλλά θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να φτάσετε στο σημείο αυτό. Λόγω της φύσης του παιχνιδιού, μόλις βρείτε όλες τις συνταγές στα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα συναντήσετε είναι game over.

space crew- διαστημόπλοιο

Αξίζει να σημειωθεί πως ισχύουν κανονικά οι νόμοι της φυσικής και οι ενέργειας σας έχουν τις αντίστοιχες συνέπειες όπως επίσης και ο θάνατος είναι μόνιμος. Φυσικά μπορείτε απλά να ξεκινήσετε το mission από την αρχή και …ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ο κίνδυνος παραμονεύει παντού στις αποστολές σας, για αυτό καλύτερα να ξεκινήσετε πρώτα από ασφαλείς διαδρομές.

Personalize your characters

Αρκετά διασκεδαστικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι πως μπορείτε να φτιάξετε τον χαρακτήρα σας όπως σας αρέσει, με πολλά αξεσουάρ και ρούχα. Το ίδιο ισχύει και για το διαστημόπλοιο σας. Μπορείτε να το κάνετε upgrade με καινούργια όπλα και συστήματα. Αυτό ακριβώς αλλάζει και την ροή του παιχνιδιού ώστε να μην καταντήσει βαρετό.

Γραφικά και μουσική του Space Crew

Τα γραφικά είναι αρκετά απλοϊκά έως και “παιδικά’ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν την δική τους μαγεία. Θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε αρκετά χαριτωμένα. Ίσως σας θυμίσουν λίγο τα Mii, αλλά με “Star Wars” διάθεση.

Η μουσική είναι εξαιρετική. Η σύνθεση είναι πραγματικά υπέροχη με ρετρό διαθέσεις και ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του παιχνιδιού.

Κλείνοντας

Πρόκειται για ένα παιχνίδι πολύ χαριτωμένο το οποίο ταιριάζει τέλεια σε Κυριακάτικα μεσημέρια, ειδικά σε handheld mode. Δυστυχώς όμως υστερεί στην ιστορία η οποία σχεδόν δεν υπάρχει και τείνει να γίνει μονότονο και επαναλαμβανόμενο, ιδιαίτερα αν δεν ασχοληθείτε καθόλου με την εμφάνιση του πλοίου και του χαρακτήρα σας.

Ευχαριστούμε την Curve Digital για την παραχώρηση του τίτλου.

Θετικά

+ Ωραία ρετρό μουσική

+ Ευχάριστη θεματολογία

+ Εύκολοι χειρισμοί, ιδιαίτερα για παιδιά

+ Χαριτωμένοι χαρακτήρες

+ Αρκετά ενδιαφέρον μέχρι ένα σημείο

Αρνητικά

-Ανιαρή ιστορία

-Καταντάει μονότονο

-Οι αποστολές χάνουν την μαγεία τους και γίνονται επαναλαμβανόμενες

Οι μηχανισμοί αν και εύκολοι θέλουν τον χρόνο τους

6/10

Game site

Age rating PEGI: 7

Download size: 733MB

Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud

Αφήστε ένα σχόλιο!