[update] Review: Mario Strikers: Battle League Football

Ένα ματς, 4 λεπτά, γεμάτο γήπεδο και 2 ομάδες έτοιμες να κατακτήσουν την κορυφή με τρομερό σασπένς, ξύλο και πολλές ανατροπές. Αυτό είναι το Mario Strikers: Battle League Football.

Χωρίς κανόνες είναι ένας αγώνας ποδοσφαίρου 5Χ5, όχι σαν αυτούς που παίζουμε στα γηπεδάκια και σίγουρα όχι σαν το FIFA. Άν περιμένετε κάτι τέτοιο, θα απογοητευτείτε. Το Mario Strikers: Battle League Football έχει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων, τάκλιν χωρίς φάουλ, τρίπλες, items και τρελά σουτ. Εννοείτε μέσα σε όλο αυτό δεν ξεχνάμε το κοινό του Mashroom Kingdom που έχει έρθει να αποθεώσει τους αγαπημένους ήρωες της Nintendo.

Μετά την επιτυχία του Super Mario Strikers, κυκλοφόρησε και το sequel το 2007 στο Wii με ονομασία Mario Strikers Charged Football. Πλέον, με ένα δυνατό comeback στην κατοχή μας το νέο Strikers ή μήπως όχι;

Always reliable, Mario is a great all-round player with impressive technique.

Mario Strikers: Battle League Football

Περιεχόμενο

Το κομμάτι που πραγματικά φαίνεται ότι αποτέλεσε το κέντρο της προσοχής των δημιουργών του τίτλου είναι αυτό των gears. Με σκοπό ο παίκτης να ανταπεξέλθει στα όλο και πιο δύσκολα ματς που ακολουθούν, έχει τη δυνατότητα να εξοπλίζει τους χαρακτήρες του με ειδικό εξοπλισμό (Gears). Ο εξοπλισμός αυτός, ενισχύει ένα από τα πέντε διαφορετικά στατιστικά του κάθε χαρακτήρα. Για παράδειγμα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό ένας παίκτης μπορεί να αφαιρέσει λίγη από την τεχνική του και την αποτελεσματικότητα στις πάσες, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να ενισχύσει την ταχύτητα και τη δύναμή του.

Gameplay

Όσο αφορά το gameplay, δεν υπάρχουν παράπονα. Στον οπτικό τομέα έχει γίνει εκπληκτική δουλειά. Το παιχνίδι τρέχει πολύ καλά σε docked και handheld mode. Τα animations επίσης είναι εξαιρετικά. Η κάθε ομάδα αποτελείται απο 4 παίχτες και 1 τερματοφύλακα. Μπορούμε να διαλέξουμε όποιον χαρακτήρα θέλουμε στην ομάδα μας. Οι κλασσικές κινήσεις ποδοσφαίρου, σουτ, τακλιν, πάσα υπάρχουν κανονικά. Εδώ κάνουν την εμφάνιση και τα έξτρα πραγματάκια, χελώνες, σούπερ σουτ, επιταχύνσεις κτλ. Γενικώς μπαίνεις εύκολα στο κλίμα για να ξεκινήσεις να παίζεις, όμως υπάρχει αρκετό βάθος στο gameplay και σε αυτό βοηθούν τα gears. Ένα αρνητικό είναι οτι μπορεί να χάσεις τελείως τη μπάλα μέσα στον χαμό του γηπέδου.

Multiplayer

Εκεί πάντως που το παιχνίδι αναδεικνύει τον σχεδιασμό του είναι στο multiplayer και ειδικότερα στο άνω των δύο παικτών. Εκεί η συνεργασία δίνει άλλο βάθος στο παιχνίδι και είναι ευκολότερο οι παίκτες να εκμεταλλευτούν όλο το εύρος των δυνατοτήτων. Για παράδειγμα, υπάρχει επιλογή να κάνεις τάκλιν σε συμπαίκτη σου για να τον εκτοξεύσεις πιο γρήγορα προς μια κατεύθυνση, δίνοντάς του πλεονέκτημα τόσο σε αμυντικές όσο και επιθετικές καταστάσεις, μέσα στο ματς. Αυτό είναι κάτι που το καθιστά αδύνατο να το εκμεταλλευτείς όταν παίζεις ολόκληρη την ομάδα. Το 4vs4 υποστηρίζεται online μόνο με τέσσερα Switch, δηλαδή από κάθε κονσόλα παίζουν δύο άτομα.

Στο online κομμάτι έχουμε το Strikers Club που πιθανότατα θα φέρει το μεγαλύτερο πλήθος παικτών. Αυτό το mode σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα online και να προσαρμόσετε τον χαρακτήρα που έχετε επιλέξει και να φτιάξετε τη φανέλα και το λογότυπο της ομάδας σας. Θα μπορείτε να ξεκλειδώνετε περισσότερα αντικείμενα καθώς κερδίζετε αγώνες, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε και τα γκολπόστ.

Συνοψίζοντας

Είναι ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι, ιδιαίτερο το gameplay του. Δεν μπορούμε όμως να μη αναφερθούμε στην έλλειψη περιεχομένου που έχει και ελπίζουμε σε updates για να το αναδείξει.

7/10

Θετικά

+ Gameplay

+ Παιχνίδι που θα σε κρατήσει ώρες

+ Animations

Αρνητικά

– Έλλειψη Περιεχομένου

Ευχαριστούμε την CDMedia για τη παραχώρηση του τίτλου.

Game site

  • Age rating PEGI 7
  • Players Single System (1-8), Local Wireless (2-8), Online (1-8)
  • Features: Handheld mode, Tabletop mode, TV mode
  • Nintendo Switch Online features

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5900 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.