Wednesday, April 17, 2024
Reviews

Retro-Bit Mega Drive Gamepad Review (Clear Blue)

retro-bit Sega

Αχχχ, SEGA. Κάποτε ένα όνομα μεγατόνων στον χώρο του Gaming, η εταιρία από τη Shinagawa του Τόκιο, μπορούσε άνετα να δείξει τα δόντια της και να τα βάλει με την κραταιά Nintendo. Εκτός από ποιοτικό και πιο «ώριμο» software, ήμασταν συνηθισμένοι και σε συμπαγής κατασκευής χειριστήρια, περιφερειακά και φυσικά, κονσόλες. Αν και πλέον έχει αποσυρθεί από το hardware, η SEGA δίνει την ευλογία της σε third parties για νέες συσκευές, όπως τα Mega Drive Mini, κτλ. Μέσα από μια τέτοια συνεργασία μας ήρθε και το SEGA Mega Drive Gamepad της Retro-Bit.


To συγκεκριμένο χειριστήριο, φέρει τη σφραγίδα της ίδιας της SEGA, και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με αυτήν, για μεγαλύτερη πιστότητα στο αρχικό προϊόν. Και σαν πρώτη εντύπωση, πραγματικά κάνει σωστά τη δουλειά του. Αν εξαιρέσουμε τα προφανή (το διάφανο μπλε χρώμα, τα επιπλέον buttons και την έλλειψη καλωδίου), το χειριστήριο έχει την αίσθηση ενός αυθεντικού Mega Drive παλαίμαχου. Με το γνωστό σχήμα «μπανάνας» κάθεται πολύ βολικά στα χέρια, ενώ το υλικό δεν γλιστρά και δεν αφήνει αποτυπώματα.

What Nintendon’t

Το Dpad είναι απλά εξαίσιο, με αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ της κάθε κατεύθυνσης, οπότε οι διαγώνιες κινήσεις και inputs εκτελούνται με ευκολία. Με το oval σχήμα του, έχει ενδείξεις και για τις διαγώνιες κατευθύνσεις, κάτι που προσωπικά βρήκα εξαιρετικό, και κερδίζει εύκολα τη μάχη με το SNES Dpad, και απλά κάνει ρεζίλι τα Joy-cons και το απλά απογοητευτικό Dpad του Nintendo Switch Pro Controller.

retrobit box


Ευτυχώς η Retro-Bit στηρίχθηκε στην έκδοση με τα 6 face buttons αντί για την αρχική με τα 4. Και τα 6 κουμπιά είναι σε καμπυλωτή διάταξη, με τα ABC σε εσοχή και τα XYZ το αντίστροφο. Επίσης, έχουν διαφορετικό μέγεθος, καθώς και οδηγούς (στα B & Y) για πολύ εύκολο προσανατολισμό εν ώρα καθήκοντος. Τέλος, τα shoulder buttons (L+R), αγκαλιάζουν το πάνω μέρος της συσκευής, σε εύκολα προσβάσιμο σημείο, αν και αρκετά «clicky».

Χαστούκι Νοσταλγίας

Προχωρώντας στην ίδια τη συσκευασία του Gamepad, και αυτό αποτελεί ένα ξεκάθαρο throwback στη δεκαετία των 90s, και αν το βλέπατε τότε στο ράφι, θα το μπερδεύατε για αυθεντικό controller. Ανοίγοντας, και με μεγάλη έκπληξη, είδα ένα premium hard jewel case, με το Gamepad, to USB και Mega Drive connector. Από κάτω δεσπόζουν το manual, micro-USB καλώδιο φόρτισης και μια ευχαριστήρια κάρτα από την Retro-Bit.

retrobit jewel case


Συνδέοντας το Gamepad στο Nintendo Switch ήταν εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο, με τον USB πομπό και το Syncing να μην παίρνει περισσότερο από 4-5 δευτερόλεπτα. Η ίδια η ασύρματη σύνδεση είναι εξαιρετικά σταθερή, και έχει εμβέλεια έως 10 μέτρα. Η συγκεκριμένη έκδοση, έχει 2.4Ghz Wireless αντί για Bluetooth. Αυτό συνεπάγεται λιγότερο lag, σταθερότερη σύνδεση και μεγαλύτερη εμβέλεια.

Στο καθήκον…

Παίζοντας retro games με το Retro-bit SEGA Mega Drive Gamepad, ήταν αποκάλυψη. Σε συνδυασμό με το εξαιρετικό Castlevania: Bloodlines, αλλά και παιχνίδια της ίδιας της Nintendo όπως Metroid, Zelda, Mario Bros. 35 και άλλα, η ανταπόκριση ήταν άμεση και η όλη αίσθηση εξαιρετική. Μια μικρή παραφωνία στα τελευταία, είναι ότι δεν βολεύει η διάταξη των buttons, αλλά προφανώς για αυτό δεν ευθύνεται το controller, και πλέον έχουμε τη δυνατότητα remapping.


Εκτός από Switch, το Mega Drive Gamepad μπορεί να συνδεθεί σε PC, Mac, Mega Drive Mini, Mega Drive και PS3. Με κατάλληλους συνδυασμούς πλήκτρων (περιγράφονται στο manual) μπορούμε να αλλάξουμε το mode του controller. Π.χ. το Dpad να επιτελεί καθήκοντα Left ή Right analogue stick, κτλ.

Εν κατακλείδι

Συνοψίζοντας, το Retro-bit Mega Drive Gamepad αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για κάθε gamer, που σέβεται τον εαυτό του. Εξαιρετικά ανακατασκευασμένο με κάθε λεπτομέρεια, αλλά και αρκετά σύγχρονο ώστε να μην αποτελεί τροχοπέδη (γκουχ μήκος καλωδίου NES mini). Εύκολο στη χρήση, οικονομικό και πανέμορφο. Επίσης, αποτελεί τέλεια επιλογή για αυτούς που έχουν Mega Drive Mini, και θέλουν ένα 6 button controller. Well done, SEGA και Retro-Bit.

+ Πιστό στο πρωτότυπο
+ Τέλεια απόκριση και αίσθηση
+ Wireless αντί για Bluetooth
+ Πολύ καλή τιμή
+ Εύκολη χρήση και σύνδεση
+ Όμορφο

 Άβολo layout σε παιχνίδια της Nintendo
 Τα περισσότερα πλήκτρα είναι αρκετά “clicky”

8 / 10 - eight out of tenΔείτε τη γνώμη μας για το Bluetooth αδελφάκι του, μαύρου χρώματος, εδώ.

Ευχαριστούμε το Market24 για την παραχώρηση του Retro-Bit Mega Drive Gamepad.

Αφήστε ένα σχόλιο!