Monday, June 24, 2024
Reviews

Master Detective Archives: Rain Code Review

Ένα νεαρό αγόρι ξυπνά σε έναν σταθμό τρένων και πάσχει από αμνησία, χωρίς να θυμάται ποιος είναι ή γιατί έπρεπε να ταξιδέψει με το τρένο. Διαβάζοντας ένα γράμμα που του άφησε, συμπεραίνει ότι το όνομά του είναι Yuma Kokohead. Συναντά τους άλλους επιβάτες του τρένου, οι οποίοι είναι Master Detectives από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ντετέκτιβ (WDO). Πρόκειται για ειδικούς ντετέκτιβ που χρησιμοποιούν μοναδικές υπερφυσικές δυνάμεις για να λύσουν μυστήρια. Του εξηγούν ότι κατευθύνονται στην πόλη Kanai Ward για να ερευνήσουν την Amaterasu Corporation, αλλά από τη στιγμή που εμφανίζεται ο Yumaείναι ένας παραπάνω απo oτι έπρεπε. Οπότε υποπτεύονται ότι ένας από αυτούς είναι ένας απατεώνας που προσέλαβε ο Amaterasu για να σαμποτάρει την οργάνωσή τους. Ο Yuma ακολουθείτε από ένα φάντασμα που του αποκαλύπτει ότι είναι ένα Shinigami, δηλαδή ένας θεός του θανάτου. Σε μια φοβερή κρίση έμπνευσης των developer το όνομα του shinigami… είναι Shinigami.

Chapter 0, “Massacre on the Amaterasu Express”

Η Shinigami εξηγεί ότι ο Yuma αντάλλαξε τις αναμνήσεις του σε αντάλλαγμα για τη συνεργασία της. Ωστόσο, αφού ο Yuma τελειώσει τη συνομιλία με την Shinigami, συνειδητοποιεί με φρίκη του ότι οι άλλοι ντετέκτιβ του WDO έχουν δολοφονηθεί, αφήνοντάς τον τον μοναδικό επιζώντα και προφανή ένοχο. Ο Yuma ερευνά όλο το τρένο για στοιχεία και να καταλάβει τι έγινε. Στη συνέχεια συλλαμβάνεται από την ιδιωτική αστυνομία της Amaterasu, τους Peaceekeepers, αλλά η Shinigami τον βοηθάει μεταφέροντας τον σε έναν Μυστήριο Λαβύρινθο. Εξηγεί ότι ο Λαβύρινθος του Μυστηρίου είναι ένα υπερφυσικό βασίλειο που μπορεί να βοηθήσει τον Yuma να λύσει μυστήρια. Ο Yuma είναι σε θέση να λύσει τον Λαβύρινθο και ανακαλύπτει ότι ένας από τους ντετέκτιβ ήταν στην πραγματικότητα ο δολοφόνος. Στη συνέχεια, η Shinigami θερίζει την ψυχή του σκοτώνοντάς τον στον πραγματικό κόσμο.

Ο Yuma μπαίνει στο Kanai Ward και ανακαλύπτει ότι ολόκληρη η πόλη είναι εντελώς απομονωμένη από τον έξω κόσμο και υποβάλλεται σε μια ατελείωτη καταιγίδα που εμποδίζει τον ήλιο. O Yakou τον πηγαίνει στο πρακτορείο και του παρουσιάζει τους άλλους ντετέκτιβ του WDO που τα κατάφεραν να φτάσουν στην πόλη. Ο Yuma μαθαίνει επίσης ότι στην πραγματικότητα δεν είναι Master Detective, αλλά ένας ντετέκτιβ υπό εκπαίδευση. Έπειτα επικοινωνεί μαζί τους ο αρχηγός του WDO, ο Νούμερο Ένα, ο οποίος τους δίνει οδηγίες να ανακαλύψουν το «Απόλυτο μυστικό του Kanai Ward», το οποίο μπορεί να τους βοηθήσει να λύσουν το «Μεγάλο Παγκόσμιο Μυστήριο». Προκειμένου να βρουν το Απόλυτο Μυστικό, οι ντετέκτιβ αποφασίζουν να ξεκινήσουν την επίλυση ανεξιχνίαστων υποθέσεων γύρω από το Kanai Ward, προκειμένου να αποκαλύψουν τις συγκαλύψεις της Amaterasu Corpration. Η λύση στο «Μεγάλο Παγκόσμιο Μυστήριο» είναι ο λόγος ύπαρξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Ντετέκτιβ.

“The Culprit is Not Among Us”

Σε κάθε ένα από τα έξι κεφάλαιά του, το RAIN CODE ακολουθεί παρόμοια δομή. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει το στήσιμο μιας ιστορίας και κάποια ανάλαφρη εξερεύνηση. Ο Yuma έχει την δυνατότητα να ερευνήσει και μικρότερες πιο σύντομες υποθέσεις για να κερδίσει πόντους ντετέκτιβ που μπορούν να ξεκλειδώσουν skills. Στο δεύτερο μέρος ο Yuma και η Shinigami διεξάγουν έρευνα στον τόπο του εγκλήματος. Το ζευγάρι συνήθως συνοδεύεται από έναν συνάδελφο ντετέκτιβ και προσφέρουν διασκεδαστικούς διαλόγους που αναδεικνύουν την γραφή και τα voiceover του παιχνιδιού. Η αναζήτηση στοιχείων στον τόπου του εγκλήματος και η συλλογή «κλειδιών» για χρήση στην τελική φάση είναι απλή, αλλά παραμένει διασκεδαστική.

Το τρίτο και γενικά μεγαλύτερο τμήμα κάθε κεφαλαίου εστιάζει στη χρήση όλων των στοιχείων για την επίλυση του φόνου/μυστηρίου. Το Mystery Labyrinth είναι μια υπερφυσική αναπαράσταση του κόσμου όπου ο Yuma μάχεται με τον ένοχο ή οποιονδήποτε στέκεται εμπόδιο στο να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Θα προχωράτε συνέχεια σε διαδρόμους και πολλές φορές θα διακλαδώνονται σε δυο δρόμους όπου θα πρέπει να απαντήσετε σε ένα ερώτημα για να βρείτε τον σωστό δρόμο. Ευτυχώς, υπάρχει μια ποικιλία μίνι παιχνιδιών εμπνευσμένα από το Danganronpa.

Το πιο συνηθισμένο είναι το Reasoning Death Match όπου ο Yuma έρχεται αντιμέτωπος με ένα φάντασμα που θέλει να διαψεύσει τα γεγονότα της υπόθεσης. Εδώ, Ο Yuma χρησιμοποιεί τις ενδείξεις που απέκτησε μέσω της έρευνάς του για να αναλύσει τους λανθασμένους ισχυρισμούς. Χρησιμοποιεί ένα σπαθί με μια κλειδαριά όπου το φορτώνεις με το κατάλληλο στοιχείο-κλειδί για να μπορέσεις να καταρρίψεις-πετσοκόψεις τον ισχυρισμό. Για κάποιο λόγο ο δημιουργός θεώρησε σημαντικό η Shinigami κατά την διάρκεια του Mystery Labyrinth να μην είναι ένα φαντασματάκι πλέον αλλά να αλλάζει σε μια κοπέλα με μπικίνι. Όχι σοβαρά τώρα, ο Kazutaka Kodaka επέμενε να κάνουν την shinigami πιο σέξυ.

“Corpses rot quickly in the rain.”

Το παιχνίδι βγάζει μια τζαπανίλα που δεν είναι για όλους. Η πρώτη σου υπόθεση είναι ουσιαστικά η ίδια η εισαγωγή που λειτουργεί και ως tutorial. Και η αλήθεια είναι ότι με ενθουσίασε και με παραξένεψε παράλληλα. Ξεκινάς με τα δύο πρώτα μέρη του κεφαλαίου με την ιστορία να ξεδιπλώνεται και να μαζεύεις στοιχεία και αρχίζεις πραγματικά να σκέφτεσαι τι συνέβη και πως θα το αποδείξεις. Μετά όμως έρχεται η σουρεάλ αναπαράσταση του Mystery Labyrinth με μπόλικη δόση τζαπανίλας και χάνει αυτό το σοβαρό στυλ του. Τελειώνοντας όμως με αυτό παρατήρησα ότι όντως έπρεπε να σκεφτείς και να αποδείξεις το έγκλημα και δεν σε παίρνει να αφαιρείσαι. Μου θύμισε λίγο το πόσο καλά πέρασα με το Ace Attorney. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή της ιστορίας και μετά μπαίνεις στο πραγματικό σκηνικό σου, την Kanai Ward.

Το Rain Code μας συστήνει σε πολλούς ακόμη Master Detective που μπορείς να έχεις σαν βοηθούς στις υποθέσεις σου. Ο κάθε ένας έχει το δικό του Forensic Forte. Tα Forensic Fortes επιτρέπουν στους χαρακτήρες να συγκεντρώνουν γεγονότα και στοιχεία πέρα ​​από τις δυνατότητες ενός συνηθισμένου ανθρώπου. Για παράδειγμα, ένας χαρακτήρας μπορεί να μιμηθεί σωματότυπους και φωνές, ενώ άλλος μπορεί να ανιχνεύσει καρδιακούς παλμούς και ψιθύρους. Οπότε διλέξτε τον κατάλληλο άνθρωπο να λύσει το κατάλληλο μυστήριο.

Ο κόσμος του Rain Code είναι μουντός και βροχερός παρόλο που παντού έχουμε φώτα, χρώματα και neon πινακίδες. Οι διάλογοι είναι μπόλικοι σε επίπεδο visual novel. Ευτυχώς oi περισσότερoι έχουν voiceover και η εμπειρία είναι ευχάριστη. Συνήθως ο διάλογος είναι στο προσκήνιο σε μεγάλα παράθυρα και ο κόσμος στο παρασκήνιο ελαφρώς out of focus. Ή μήπως όχι; Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι λίγο θολά κάτι που με απογοήτευσε λίγο. Η κατάσταση βελτιώνεται αρκετά σε docked mode αλλά πάλι είναι σαν να είναι ελαφρώς out of focus οι χαρακτήρες. Σε αυτό έρχεται και προστίθεται και τα συχνά loading. Ευτυχώς το voiceover ήταν πολύ καλό και σου κρατούσε το ενδιαφέρον με τους διάφορους χαρακτήρες του και πλαισιωνόταν και με ένα καλό sountrack.

“Can you solve every mystery, my master detective?”

Ένα από τα πράγματα που μου άρεσαν πραγματικά για το Rain Code είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζει το παραδοσιακό είδος μυστηρίου με στοιχεία της ιαπωνικής μυθολογίας. Ο χαρακτήρας της Shinigami είναι μια συναρπαστική προσθήκη στο παιχνίδι, και οι αλληλεπιδράσεις της με τον Yuma είναι και αστείες και συγκινητικές. Ο παίκτης ανακαλύπτει συνεχώς νέα στοιχεία και μυστήρια, και η ιστορία κρατά τον παίκτη σε αγωνία μέχρι το τέλος. Οι χαρακτήρες είναι επίσης καλά αναπτυγμένοι και κάνουν την ιστορία ακόμα πιο ευχάριστη.

Εκτιμώ επίσης τον τρόπο με τον οποίο το Rain Code προτρέπει τον παίκτη να σκεφτεί έξω από το κουτί. Υπάρχουν μερικοί γρίφοι στο παιχνίδι που έπρεπε να καθίσω και να σκεφτώ πραγματικά για να τους λύσω. Αυτό έκανε το παιχνίδι να αισθάνεται πιο ανταποδοτικό, και με βοήθησε να νιώσω σαν να γινόμουνα πραγματικά ντετέκτιβ. Συνολικά, μου άρεσε πολύ το Master Detective Archives: Rain Code. Είναι ένα καλά φτιαγμένο και ευχάριστο παιχνίδι μυστηρίου και περιπέτειας με μια συναρπαστική ιστορία και απαιτητικούς γρίφους. Θα το συνιστούσα σίγουρα στους λάτρεις του είδους.

Έχετε 5 μεγάλες υποθέσεις να λύσετε η κάθε μία με μοναδικούς γρίφους και εχθρούς. Η ιστορία έχει διακλαδώσεις οπότε οι επιλογές σας έχουν αντίκτυπο. Στο τέλος υπάρχει και η επιλογή του New Game+ ώστε να ξαναζήσετε την ιστορία με νέες προκλήσεις. Το παιχνίδι θα σας κρατήσει παρέα τουλάχιστον 20-25 ώρες. Αν θέλετε να τις αυξήσετε υπάρχει και το 4-part dlc με κάθε μέρος να φέρνει έναν νέο ντετέκτιβ και μία νέα υπόθεση. Ο τίτλος “Master Detective Archives” με κάνει να πιστεύω ότι το Rain Code θα είναι το πρώτο μια νέας ενδιαφέρουσας σειράς από την Spike Chunsoft.

8 / 10 - eight out of ten

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

 • Released: June 30, 2023
 • Genre: Adventure, Action
 • Number of players:
  • Offline: 1
 • Developer: Spike Chunsoft
 • Publisher: Spike Chunsoft US
 • Download size: 14.77 GB
 • How Long To Beat:
  • Main Story: 29½ hours
  • Main + Extra: 41½ hours
  • Completionist: 59½ hours

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6500 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!