Friday, September 29, 2023
Reviews

Rabbids: Party of Legends – Nintendo Switch Review

Τα party games έχουν βρει ενα πεδίο δόξης λαμπρό στο Nintendo Switch. Οι δυνατότητες που προσφέρει η υβριδική κονσόλα της Nintendo, καθώς και ο σχεδιασμός των JoyCons έχουν οδηγήσει σε άνθιση του συγκεκριμένου genre. Τα Rabbids είναι ενα απο αυτά τα franchises, που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες του Switch. Πρωτοεμφανίστηκαν στο Rayman Raving Rabbids, που κυκλοφόρησε για το Wii και απο τότε έχουν εξελιχθεί σε ένα απο τα κύρια party games που κυκλοφορεί η Ubisoft. Πάμε να δούμε το review του Rabbids: Party of Legends.

Rabbids: Party of Legends

Στο συγκεκριμένο review θα καλύψουμε το Rabbids: Party of Legends, ενώ πλησιάζει και η κυκλοφορία του νέου, πολλά υποσχόμενου, Mario + Rabbids Sparks of Hope, τον Οκτώβριο. Το Rabbids: Party of Legends αρχικά ήταν China exclusive, απο το κινέζικο studio της εταιρείας, το Ubisoft Chengdou. Για αυτό το λόγο θα δείτε οτι παντού επικρατεί μια κινέζικη αισθητική, τόσο όσον αφορά τα τοπία αλλά και πολλούς απο τους χαρακτήρες.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το παιχνίδι ξεκινά με τα αγαπημένα Rabbids, τα οποία παίζουν με τη μηχανή του χρόνου τους. Η μηχανή ενεργοποιείται και τα μεταφέρει στην Κίνα του 16ου αιώνα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ακολουθεί την ιστορία του Ταξιδιού στη Δύση, ενός απο τα πιο κλασσικά κινεζικά παραμύθια.

Rabbids: Party of Legends

Πρόκειται, πρακτικά, για ένα ταξίδι σε διάφορες περιοχές της Κίνας ενώ πολλοί χαρακτήρες που εμφανίζονται σαν Βosses ή NPCs είναι βασισμένοι σε αυτή την ιστορία. Για παράδειγμα ο Monkey King ή o Tripitaka.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το Rabbids: Party of Legends είναι ένα κλασσικό party game που ακολουθεί πιστά τη συνταγή του genre. Αποτελείται απο πολλά, μικρότερα mini games, στα οποία οι παίκτες καλούνται να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο. Σε κάποια απο αυτά ο κάθε παίκτης παίζει εναντίων των άλλων, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που δημιουργούνται μικρές ομάδες μεταξύ των παικτών. Νικητής στο τέλος κάθε mini game αναδεικνύεται ο παίκτης ή η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα books (κάτι αντίστοιχο των νομισμάτων στα Mario Party games).

Rabbids: Party of Legends

To βασικό mode του παιχνιδιού είναι το Adventure Mode. Σε αυτό, οι παίκτες ακολουθούν την ιστορία του παιχνιδιού, καθώς μέσα απο διάφορα mini games, πρέπει να φτάσουν στο μυθικό Golden Pole και να το ανασύρουν απο τον βυθό του ωκεανού. Με κάθε mini game που κερδίζετε, παίρνετε experience points για να ξεκλειδώσετε νέα παιχνίδια, χαρακτήρες και να αναπτύξετε αυτούς που έχετε στην κατοχή σας. Παράλληλα, εξελίσσεται και η ιστορία μέσω cutscenes.

Rabbids: Party of Legends

Όλα τα mini games παίζονται με τη χρήση ενός μόνο JoyCon, κάτι που κάνει τον χειρισμό ιδιαίτερα απλό και εύκολο. Το αρνητικό είναι οτι για να παίξετε και να απολαύσετε το άλλο mode του παιχνιδιού, το Party Mode, θα πρέπει να έχετε προχωρήσει στο main story του παιχνιδιού. Αν δεν το κάνετε, τότε έχετε μόνο ελάχιστα διαθέσιμα mini games για να παίξετε με φίλους.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, η έλλειψη online multiplayer. Σε ενα party game, η ύπαρξη online multiplayer μοιάζει απαραίτητη και είναι πραγματικά απορίας άξιο που δεν προστέθηκε στο Rabbids: Party of Legends.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Τα γραφικά του παιχνιδιού ακολουθούν το ύφος όλων των Rabbid games, με καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες με όμορφα animation. Φυσικά, τα πάντα είναι καρτουνίστικα αλλά ακολουθούν και τη λογική της Κίνας του 16ου αιώνα τόσο στα τοπία όσο και στα κοστούμια των χαρακτήρων.

Rabbids: Party of Legends

Δεν παρατηρούνται frame drops στο παιχνίδι ούτε σε tabletop mode ουτε, φυσικά, σε docked. Η βασική διαφορά είναι οτι σε docked mode είναι πιο ευδιάκριτο το text του παιχνιδιού. Το οποίο αν παίζετε σε handheld φαίνεται μικρό και διαβάζεται δύσκολα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το Rabbids: Party of Legends είναι ένα ευχάριστο party game, ιδανικό για παρέες που μαζεύονται στο σπίτι και ψάχνουν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Η ιστορία που υπάρχει, προσφέρει ένα ακόμα κίνητρο για να απολαύσετε μαζί με φίλους το Adventure Mode του παιχνιδιού

Rabbids: Party of Legends

Θα ήταν πολύ καλύτερα αν υπήρχε η δυνατότητα για online multiplayer, κάτι που θα βελτίωνε και τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το Rabbids: Party of Legends αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για να ζήσετε ξανά τον κόσμο των Rabbids. Αποτελεί και την ιδανική προθέρμανση για το επερχόμενο Mario + Rabbids Sparks of Hope. Το οποίο φαίνεται εξαιρετικό. Ειδικά για το συγκεκριμένο, αν και δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τίποτα ακόμα, θα έχουμε πολλά να πούμε σε περίπου ένα μήνα που θα κυκλοφορήσει.

7/10

θετικά

+ Ενδιαφέρουσα ιστορία

+ Μεγάλος αριθμός mini games

+ Ποικιλία στα mini games

+ Εύκολος χειρισμός

Αρνητικά

– Απουσία online Multiplayer

Ευχαριστούμε την CDMedia για τη παραχώρηση του τίτλου

  • Release date: 30/06/2022
  • Age rating :PEGI 7
  • Languages: German, English, Spanish, French, Italian, Japanese, Korean, Dutch, Portuguese, Russian, Chinese
  • Download size: 3GB

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6000 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Φώτης "Tholin" Μπέτσος

Η ενασχόληση μου με τα videogames ξεκίνησε το 1990 με το αριστουργηματικό adventure LOOM της Lucasarts. Στην πορεια ανακάλυψα τις κονσόλες της Nintendo και ξεκίνησα απο το SNES στο οποίο λάτρεψα τα JRPGs. Η αγάπη για τη Nintendo συνεχίστηκε με όλες τις επόμενες κονσόλες της και φτάνει μέχρι και σήμερα με το Switch. Όταν δεν παίζω RPGs, ερευνώ την ιστορία της Nintendo και των ανθρώπων και IPs που τη διαμόρφωσαν...

Αφήστε ένα σχόλιο!