Sunday, May 19, 2024
Reviews

Princess Peach: Showtime! – Nintendo Switch Review

Το παιχνίδι ξεκινά με την Princess Peach να μπαίνει σε ένα μεγάλο θέατρο που διευθύνουν οι Sparklas. Μόλις φτάνει, ένας μαγικός ανεμοστρόβιλος εκτινάσσει την τιάρα από το κεφάλι της. Εμφανίζεται ένα ομιλών αστέρι με το όνομα Στέλλα και την αντικαθιστά με μια μαγική κορδέλα για τα μαλλιά που της επιτρέπει να μεταμορφώνεται σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις διάφορες παραστάσεις που κάνει το θέατρο. Σύντομα μαθαίνει ότι ο ανεμοστρόβιλος προκλήθηκε από την κακιά Madame Grape, η οποία έστειλε τα τσιράκιατης που μοιάζουν σαν σταφύλια για να τρομοκρατήσουν κάθε παράσταση στο θέατρο. Είναι δουλειά της Peach να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις των ρόλων που παρέχει η μαγική κορδέλα για τα μαλλιά της για να νικήσει το Sour Bunch, να σώσει τους Sparklas και να επαναφέρει το θέατρο στην παλιά του δόξα.

Κάθε πιστα έχει την Peach να μετατρέπεται σε έναν από τους 10 τύπους πρωταγωνιστών που της δίνουν διαφορετικές ικανότητες. Και το πιο ωραίο σε αυτό είναι ότι ο κάθε ρόλος παίζει εντελώς διαφορετικά, σαν να παίζεις διαφορετικό είδος παιχνιδιού. Η Peach θα μετατραπεί από έναν ύπουλο “Dashing Thief” σε “Patissiere” Chef που διακοσμεί τούρτες, πριν επιστρέψει “Cowgirl” με το λάσο της ή τον λογικό “Detective” που λύνει παζλ.

Η ιστορία κάθε ρόλου έχει τρία επίπεδα το καθένα με το δικό του boss και τη δική του ιστορία. Το παιχνίδι είναι σχετικά εύκολο με κάθε παράσταση στο θέατρο να χρειάζεται περίπου 10-15 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Το παιχνίδι προσφέρει βοήθεια σε παίκτες που δυσκολεύονται, δίνοντας ένα Heart Charm για επιπλέον υγεία ή ακόμα και μια επιλογή να ξοδέψετε όλα τα νομίσματά σας για να ολοκληρώσετε ένα επίπεδο. Αν και αυτό μπορεί να θεωρηθεί κλεψιά, είναι ένα όφελος για τους παίκτες που δεν ενδιαφέρονται για συγκεκριμένους ρόλους και θέλουν μόνο να ξεκλειδώσουν την πίστα που περιέχει τον αγαπημένο τους ρόλο. Το παιχνίδι ενθαρρύνει την επανάληψη προσθέτοντας minigames μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερο κίνητρο για να το κάνετε εκτός αν είστε completionisτ.

Η ιστορία είναι οριακά υπαρκτή καθώς εισάγουν μια ολόκληρη συμμορία νέων κακών με τη Madame Grape και το Sour Bunch. Αλλά το κίνητρο της Madame Grape δεν εξηγείται ποτέ. Οπως και ότι είδαμε στην εισαγωγή δεν καταλήγουν κάπου όπως πχ δεν θα ξαναπάρει την τιάρα της η Peach. Κάποιες δραστηριότητες ληταν πολύ αδιάφορες για μένα ενα πολλές είχαν πλάκα. Ο χειρισμός στην ουσία θέλει δυο κουμπιά το πολύ. Συνολικά είναι αρκετά ευχάριστο και μια καλή προσπάθεια. Αυτό που δεν είναι καλό είναι η τιμολόγησή του καθ΄ως το παιχνίδι κυκλοφορεί ως full price κυκλοφορία. Στην πραγματικότητα είναι μια συλλογή mini game με μικρή διάρκεια και επαναληψιμότητα αλλά με μια δυνατή πρωταγωνίστρια.

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

 • Demo Available
 • MSRP: €59,99
 • Release date: March 22, 2024
 • Genre: Action, Adventure
 • Number of players:
  • Offline: 1
 • Publisher: Nintendo
 • Download size: 4.66 GB
 • How Long To Beat:
  • Main Story: 7½ hours
  • Main + Extra: 8½ hours
  • Completionist: 18½ hours
 • PEGI Rating: 7
 • Play modes: TV, Tabletop, Handheld

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 7000 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Νίκος "Olak" Κορμπέτης

Παράξενη η επαφή μου με τα παιχνίδια. Ερωτεύομαι εύκολα μαζί τους, τα τερματίζω δύσκολα. Τελικά, προσφάτως, κατάλαβα οτι πάντα ήμουν νιντεντάκιας και λάτρης των φορητών κονσολών. Το Switch και η υπέροχη κοινότητα του με έκανε να ξαναερωτευτώ το gaming. Μου λείπει το original Game Boy μου, θέλω να ξαναπαίξω όλα τα GBA παιχνίδια. Τα πρώτα μου λεφτά πήγαν σε κασέτα της Nintendo και συγκεκριμένα στο πρώτο Pokemon παιχνίδι που κυκλοφόρησε (την κόκκινη) και αυτός ο πρώτος έρωτας δεν ξεχνιέται

Αφήστε ένα σχόλιο!