Pokemon Legends Arceus Review

Όταν αγόρασα την πρώτη μου κασκέτα, ήταν η Pokemon Red, δεν πίστευα πότε ότι θα αντίκριζα αυτό που είδα στο Pokemon Legends Arceus. Μετά από περίπου 30 ώρες παιχνιδιού, πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω λόγια να περιγράψω αυτήν την εμπειρία. Το παιχνίδι ολοκλήρωσε και την πιο κρυφή μου φαντασίωση. Πάμε να δούμε όμως αν το παιχνίδι αξίζει να το αγοράσει και κάποιος που δεν είναι Pokemon φαν.

Υπόθεση

Η ιστορία ξεκινάει με τον ίδιο τον Arceus να μας μιλάει για τον κόσμο των Pokemon. Ο χαρακτήρας μας βρίσκετε στο απόλυτο κενό με τον Arceus απέναντι του. Ο θεός των Pokemon παίρνει το κινητό του και το μετατρέπει σε Arcphone. Πρόκειται για μία μυστήρια συσκευή που σε καθοδηγεί στο ταξίδι σου. Αφού ολοκληρώνεται η συσκευή, όλα σκοτεινιάζουν και ο πρωταγωνιστής ξυπνάει σε μία παραλία. Με το που ανοίγει τα μάτια του, το πρώτο πρόσωπο που αντικρίζει είναι ο καθηγητής Laventon. Γεμάτος απορία τον ρωτάει αν είναι καλά μιας που έπεσε από μια σχισμή στον ουρανό. Ο χαρακτήρας μας φαίνεται να μην θυμάται τίποτα.

Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην αρχαία περιοχή του Sinnoh που τώρα ονομάζετε Hisui. Οι Pokeball μόλις έχουν ανακαλυφθεί και ο καθηγητής έχει βγει για να τις δοκιμάσει. Προσπαθεί να πιάσει τρία Pokemon που βρέθηκαν στην παραλία την ίδια στιγμή που ο παίκτης μας έπεσε από τον ουρανό. Πρόκειται για τα Cyndaquil (Φωτιάς), Osawott (Νερού) και Rowlet (Γρασιδιού) αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει. Έτσι παίρνει το θάρρος να ζητήσει να τα πιάσει εκείνος για χάρη του. Ο πρωταγωνιστής φαίνεται να έχει ταλέντο εκ φύσεως και τα πιάνει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Έτσι ο καθηγητής, αποφασίζει να του αναθέσει να πιάσει και να μαζέψει πληροφορίες για όλα τα Pokemon της περιοχής. Σκοπός, η δημιουργία του πρώτου Pokedex.

Gameplay

Το Pokemon Legends Arceus ανήκει στην κατηγορία Action RPG. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού κεραυνοί πέφτουν από την σχισμή στον ουρανό. Τα Noble Pokemon που λατρεύονται από του ντόπιους γίνονται ανεξέλεγκτα. Παράλληλα με την αποστολή σας να συγκεντρώσετε στοιχεία για το Pokedex, καλείστε να βοηθήσετε τα Noble Pokemon να συνέλθουν. Ένας τεράστιος κόσμος απλώνεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας. Πλέον εκτός από την κύρια ιστορία, υπάρχουν και πολλά side quest που σου δίνουν χαρακτήρες εντός του παιχνιδιού. Κάθε φορά που βοηθάτε ένα Noble Pokemon να συνέλθει σας υπακούν ολοένα και δυνατότερα Pokemon.

Τα side quest από την άλλη είναι πολύ χρήσιμα. Βοηθάτε τους ντόπιους να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους με αποτέλεσμα να μπορείτε να αγοράσετε νέα αντικείμενα. Βοηθάτε να επεκταθούν οι καλλιέργειες με αποτέλεσμα να ξεκλειδώνετε νέες επιλογές για το τι μπορείτε να φυτέψετε. Επίσης βοηθάτε να στήσετε νέους, ασφαλείς καταυλισμούς έτσι ώστε να μπορείτε να γιατρεύετε ή να αλλάζετε τα Pokemon σας χωρίς να χρειάζεται να γυρνάτε στο Jubilife Village. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά side quest του παιχνιδιού που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Το μέλλον είναι εδώ

Η περιοχή είναι χαοτικά μεγάλη και πραγματικά μπορείς να πας παντού. Όσο προχωράς στο παιχνίδι, κάποια Pokemon σε βοηθούν στο ταξίδι σου. Σου επιτρέπουν να ταξιδεύεις κουβαλώντας σε στην πλάτη τους, να διασχίζεις ποτάμια, να σκαρφαλώνεις σε βουνοπλαγιές και να πετάς όπου λαχταρά η ψυχή σου. Καθώς περιπλανιέστε στην περιοχή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή επειδή αρκετά Pokemon είναι επιθετικά και πλέον μπορούν να επιτεθούν και στον χαρακτήρα. Τα πάντα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Πλέον μπορείς να πλησιάσεις αθόρυβα ένα Pokemon και να το πιάσεις χωρίς να χρειαστεί να κάνεις μάχη μαζί του. Αν το Pokemon σε δει, τότε αντιστέκετε και χρειάζεται να το αποδυναμώσεις επιλέγοντας ένα Pokemon από την εξάδα σου.

Ένα άλλο πολύ ωραίο feature, είναι ότι ακόμα και να ηττηθούν όλα σου τα Pokemon μπορείς να συνεχίσεις να περιφέρεσαι, μόνο που θα είσαι απροστάτευτος από τα άγρια Pokemon. Αν σου επιτεθούν αρκετές φόρες, τότε λιποθυμάς και χάνεις κάποια αντικείμενα. Επίσης αν πέσεις στο νερό μπορείς να πνιγείς, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχαμε συνηθίσει. Οι επιθέσεις που μαθαίνει ένα Pokemon είναι μόνιμα προσβάσιμες. Μπορείς να επιλέγεις ποιες τέσσερις θα χρησιμοποιεί χωρίς την βοήθεια Move Tutor. Οι μάχες γίνονται οπουδήποτε και τα Pokemon προσαρμόζονται στο περιβάλλον πατώντας πάνω σε λόφους ή ακόμα και σκαρφαλώνοντας πάνω σε δέντρα. Εντύπωση προκαλούν και οι μάχες στο νερό, με τα Pokemon του νερού να κολυμπάνε ενώ τα απλά Pokemon πατάνε πάνω σε μία πλωτή κατασκευή που τα αποτρέπει από το να βουλιάξουν.

Γραφικά και Μουσική

Τα γραφικά του είναι πανέμορφα και σίγουρα ότι καλύτερο έχουμε δει σε παιχνίδι Pokemon. Θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα; Σίγουρα αλλά δεν μας νοιάζει και πολύ. Πραγματικά έχουν κάνει τόσο υπέροχη δουλειά που μπορείς να κάθεσαι και απλά να χαζεύεις το περιβάλλον και τα Pokemon που υπάρχουν σε αυτό. Η μουσική είναι εντελώς φρέσκια και καλοδουλεμένη μα ταυτόχρονα τόσο γνώριμη που σε ταξιδεύει.

Σύνοψη

Ένα απολαυστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που θα λατρέψουν ακόμη και όσοι δεν έχουν παίξει ξανά Pokemon. Ειλικρινά θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι το Nintendo Switch έχει power off button. Η δυσκολία του είναι ικανοποιητική και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι μόνος και ανυπεράσπιστος στον κόσμο τον Pokemon. Σίγουρα ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή. Αν διαβάζετε ακόμα και δεν έχετε πάει να το αγοράσετε τότε ή γράφω πολύ ωραία ή το έχετε ήδη.

Θετικά

+ Πανέμορφα γραφικά

+ Υπέροχη μουσική

+ Νέο, σχεδόν open world περιβάλλον

+ Νέο σύστημα μάχης

Αρνητικά

– Έλλειψη online μαχών χωρίς να είναι απαραίτητα αρνητικό

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

Βαθμολογία

10/10

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5600 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *