Monday, April 15, 2024
Reviews

Nyko Wireless Core Controller – Nintendo Switch Review

Απ’ τη πρώτη στιγμη κυκλοφορίας του Switch, το κόστος των επίσημων χειριστηρίων της Nintendo αλλά και άλλων περιφεριακών. Ξένισε μεγάλο μέρος των καταναλωτών, πολλοί εκ των οποίων στράφηκαν σε οικονομικότερες λύσεις τρίτων εταιρειών. Το ερώτημα βέβαια πάντοτε είναι, μπορούμε να έχουμε ποιότητα σε χαμηλό κόστος και αν ναι, με τι αντάλλαγμα;

Nyko Wireless Core Controller

To Nyko Wireless Core Controller φαίνεται να αποτελεί μια πολύ καλή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα αφού προσφέρεται σε χαμηλό κόστος, κάτω των 30€, χωρίς να στερείται σημαντικών features. Είναι ασύρματο (σύνδεση μέσω bluetooth) και φέρει όλες τις λειτουργίες (ναι, και γυροσκόπιο!) που θα βρείτε στο Official Pro Controller εκτός από NFC (ανάγνωση/εγγραφή Amiibo) και HD rumble, έχει ωστόσο το συνηθισμένο rumble.

Όπως τα περισσότερα ασύρματα χειριστήρια, έχει ενσωματωμένη μπαταρία η οποία φορτίζεται μέσω του usb-c καλωδίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Επιπλέον προσφέρει λειτουργία Turbo ενώ τα πίσω triggers είναι αναλογικά.

Πέραν απ’ το Nintendo Switch είναι συμβατό με Android αλλά και PC συνδέοντας το με το καλώδιο. Η διάταξη των πλήκτρων και των μοχλών είναι παρόμοια με του Nintendo Switch Pro Controller ενώ και σχηματικά δε διαφέρει πολύ αν και μοιάζει περισσότερο με το χειριστήριο του Xbox One. Κυκλοφορεί σε μία ποικιλία από διαφανή χρώματα θυμίζοντας μας επoχές GameBoy δίνοντας μας τη δυνατότητα να δούμε το εσωτερικό του.

Χρησιμοποιώντας το Nyko Wireless Core Controller

Πιάνοντας το Nyko Core στα χέρια σας είναι πολύ πιθανό να σας κάνει εντύπωση το μικρό του βάρος σε σχέση με άλλα παρόμοια χειριστήρια. Η εργονομία του είναι πολύ καλή και προσεγμένη και παρότι μπορεί να υστερεί ελαφρώς σε σχέση με to official pro, προσφέρει πολύ πιο άνετο και ξεκούραστο κράτημα από τα Joy-Cons.

Η αίσθηση των πλήκτρων είναι πολύ καλή, με αρκετά μαλακό και ευχάριστο πάτημα. Τα κουμπιά home, capture, +, – είναι σε σωστή θέση, αρκετά κοντά ώστε να τα φτάνει ο αντίχειράς σας αλλά και αρκετα μακρια ώστε να μη πεφτούν κοντά στα βασικά face buttons.

Εξίσου ωραία αίσθηση δίνουν και τα πάνω κουμπιά L, R, ZL, ZR ωστόσο προβληματίζει η επιλογή των αναλογικών triggers στα ZL, ZR αφού το Nintendo Switch δεν μπορεί να αξιοποιήσει αυτή τη λειτουργία και μεγαλώνουν απλώς την απόσταση και διάρκεια πατήματος.

Οι αναλογικοί μοχλοί, σε ασυμμετρική θέση, εχουν καλη αντίσταση και γρήγορη επαναφορά στη θέση τους ωστόσο παρατήρησα ότι σε παιχνίδια με έντονη κίνηση κουράζουν μετά από λίγο τα δάχτυλα.

Το D-Pad είναι μεγαλύτερο απ’ ότι στα περισσότερα χειριστήρια, λειτουργικά είναι οκ αλλά με πιο σκληρή αίσθηση από ότι θα θέλαμε και παρότι κάνει τη δουλειά του, λόγω μεγέθους μάλλον δεν είναι ιδανική επιλογή για fighting παιχνίδια όπου μετράει πολύ η ταχύτητα εκτέλεσης των εντολών.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Η λειτουργία Turbo μπορεί να προγραμματιστεί για οποιοδήποτε από τα A, B, Y, X, L, R, ZL, ZR, D-Pad Up, D-Pad Down, D-Pad Left, D-Pad Right. Το γυροσκόπιο λειτούργει κι αυτό χωρίς προβλήματα. Μια μικρή αδυναμία του είναι ότι δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τη κονσόλα όταν βρίσκεται σε sleep έτσι θα πρέπει να το κάνετε είτε από το ίδιο το power button του Switch είτε με άλλο χειριστήριο.

Η μπαταρία του δε τα πάει άσχημα αφου διαρκεί περίπου 20 ώρες ενώ σβήνει αυτόματα μετά από λίγα λεπτά μη χρήσης για επιπλέον εξοικονόμιση ενέργειας. Μπορείτε μάλιστα να το φορτιζετε Charge & Play με το καλώδιο ενώ παίζετε.

Nyko Wireless Core Controller Blue

Συνοψίζοντας

Στο τέλος της ημέρας, το Nyko Wireless Core Controller είναι μια πολύ ολοκληρωμένη πρόταση με ελάχιστες ελλείψεις, ιδανικό για όποιον ψάχνει μια οικονομικότερη λύση από την επίσημη πρόταση της Nintendo ή για όποιον χρειάζεται ένα επιπλέον για να παίζει local multiplayer με τους φίλους του.

+ Εξαιρετικό value for money
+ Βολικό και ελαφρύ κράτημα
+ Λειτουργία Turbo

– Έλλειψη NFC και HD rumble
– Το D-Pad θα μπορούσε να είναι καλύτερο

Score: 8/10
8/10

Ευχαριστούμε το market24.gr για την για την παραχώρηση του Nyko Wireless Core Controller (Blue)

Αφήστε ένα σχόλιο!