Tuesday, July 16, 2024
Reviews

Nyko Power Pak for Nintendo Switch Review

Σήμερα θα μιλήσουμε για το Power Pak της Nyko για το Nintendo Switch.

Το Nyko Power Pak είναι ένα PowerBank ειδικά σχεδιασμένο για το Nintendo Switch, με ενσωματωμένη και επαναφορτιζόμενη μπαταρία 5000 mAh. Η τιμή του ανέρχεται στα 29,90€, και μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο στην Ελλάδα μόνο στο eshop του market24.gr (την ώρα γραφής αυτού του review) .

Unboxing:

Το κουτί του Nyko Power Pak NS είναι απλό, λιτό και απέρριτο. Μέσα στο κουτί θα βρείτε το powerbank, ένα καλώδιο φόρτισης USB Type C και ένα καπάκι το οποίο προστίθεται στο πάνω μέρος του Power bank και κουμπώνει για να κρατάει το Nintendo Switch σας πιο σταθερό. Το powerbank της Nyko είναι από σκληρό πλαστικό, χρώματος μαύρου ματ.

Εμφάνιση:

 Στο πίσω μέρος του, βλέπουμε τέσσερις στρόγγυλους λαμπτήρες και ένα κουμπί δίπλα τους, με το πάτημα του οποίου μπορείτε να δείτε πόση μπαταρία απέμεινε στο powerbank. Αν συνδέσετε το switch σας σε γεμάτη μπαταρία στο powerbank, τότε το powerbank δεν συμμετέχει στη φόρτιση, το switch αποφορτίζεται σαν να μην ήταν στο powerbank. Πατώντας το ίδιο κουμπί όμως, μπορείτε να δώσετε εντολή στο Nyko Power Pak να ξεκινήσει να φορτίζει το Switch. Στο πάνω μέρος της πίσω πλευράς,βλέπουμε στις δύο άκρες και δύο διακόπτες με τους οποίους αποδεσμέυουμε το καπάκι του Nyko Power Pak, για να βγάλουμε το Nintendo Switch. Στο μπροστινό μέρος, βλέπουμε καλοσχεδιασμένο το logo της Nyko, και από κάτω του, θέση για να συνδεθεί το Nintendo Switch, με ένα μικρό πλαστικό το οποίο καθοδηγεί το switch σας να μπεί στη σωστή θέση αλλά εμποδίζει άλλες συσκευές type C να συνδεθούν πάνω του, εκτός αν η εν λόγω συσκευή είναι πολύ λεπτή. Στο πλάι, βρίσκεται η θύρα USB Type C από την οποία φορτίζει το power bank.

Επιδόσεις:

Συνήθως οι διαφημίσεις για τα προϊόντα τείνουν να υπερβάλλουν λίγο, και το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Power Pak. Η Nyko υπόσχεται περισσότερη από τη διπλή διάρκεια μπαταρίας ενός Nintendo Switch. «Διπλή» διάρκεια μπαταρίας, θα σήμαινε πως αν το switch σας φτάσει στο 0%, τότε το Nyko Power Pak μπορεί να το φορτίσει εξ ολοκλήρου, και να του μείνει και λίγη μπαταρία ακόμη. Ας δούμε τις δικές μας μετρήσεις για να διαπιστώσουμε πόσο αξίζει την προσοχή σας το Nyko Power Pak:

Για το κομμάτι των επιδόσεων, το οποίο είναι το πιο σημαντικό, για το review τρέξαμε τα εξής σενάρια:
Επιλέξαμε δύο παιχνίδια, το ένα από τα πιο εξαντλητικά σε θέμα μπαταρίας, The Legend of Zelda: Breath of The Wild, και ένα από τα μεσαίας τάξης όσον αφορά το πόσο γρήγορα καίνε μπαταρία, το Mario Kart 8 Deluxe. Όλες οι δοκιμές έγιναν με WiFi ανοιχτό, automatic brightness On, και brightness bar στο φουλ, με τον ήχο στη μέση περίπου και τα joycons αποσυνδεδεμένα από το switch για να λειτουργεί και το ασύρματο πρωτόκολλο που τα φέρνει σε επαφή και καίει ακόμη περισσότερη μπαταρία. Η δοκιμή έγινε σε Switch το οποίο αγοράστηκε τον Απρίλιο του 2018, οπότε σίγουρα έχει φάει λίγα ψωμιά, με ένα ολοκαίνουργιο Out-of-the-Box Nyko Power Pak. Ορίστε τα συμπεράσματά μας:

Διάρκεια μπαταρίας Nintendo Switch χωρίς Power Bank με Mario Kart 8 Deluxe: 4 ώρες και 32 λεπτά

Διάρκεια μπαταρίας Nintendo Switch χωρίς Power Bank με The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 2 ώρες και 48 λεπτά

Σενάριο 1: Nyko Power Pak συνδεδεμένο στο switch από 100% μπαταρία: Παίξαμε Mario Kart 8 Deluxe μέχρι η μπαταρία να πέσει στο 49%. Στη συνέχεια πατήσαμε το κουμπί του Nyko Power Pak το οποίο ξεκίνησε τη φόρτιση. Το Power Pak έφτασε το Switch στο 91% της μπαταρίας του, μέσα σε 1 ώρα και 6 λεπτά, εξαντλώντας εντελώς τις δυνάμεις του. Μέχρι στιγμής λοιπόν, παίξαμε 3 ώρες και 11 λεπτά, έχοντας εξαντλήσει εντελώς το powerbank, με το Switch μας στο 91% μπαταρία.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο switch παίζει μάριο καρτ στο χέρι χωρίς power bank για 4 ώρες και 32 λεπτά, η αύξηση αυτόυ του χρονικού ορίου κατά 3 ώρες και 11 λεπτά καθιστά το Nyko Power Pak επιτυχία, καθώς φέρνει το παλιό Switch στα επίπεδα μπαταρίας του καινούργιου! To σύνολο που παίξαμε μέχρι να κλείσει το switch ήταν 7 ώρες και 43 λεπτά σε Mario Kart 8 Deluxe. Σας φτάνει;

Σενάριο 2: : Nyko Power Pak συνδεδεμένο στο switch από 100% μπαταρία: Παίξαμε με The Legend of Zelda: Breath of the Wild μέχρι η μπαταρία να πέσει στο 43%. Στη συνέχεια πατήσαμε το κουμπί του Nyko Power Pak το οποίο ξεκίνησε τη φόρτιση. Το Power Pak έφτασε το Switch στο 82% της μπαταρίας του, μέσα σε 57 λεπτά, εξαντλώντας εντελώς τις δυνάμεις του. Μέχρι στιγμής λοιπόν, παίξαμε 2 ώρες και 1 λεπτό, έχοντας εξαντλήσει εντελώς το powerbank, με το Switch μας στο 82% μπαταρία.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο switch παίζει The Legend of Zelda: Breath of the Wild στο χέρι χωρίς power bank για 2 ώρες και 48 λεπτά και ήδη παίζουμε 2 ώρες και 1 λεπτό στο 82% μπαταρίας, είναι επίσης μια καλή επίδοση για το Nyko Power bank. Παίξαμε συνολικά The Legend of Zelda: Breath of the Wild μέχρι να κλείσει το switch, για 4 ώρες και 49 λεπτά.

Σενάριο 3: Nintendo Switch κλειστό, σε κατάσταση που δεν επιτρέπει να κάνει power on λόγω πολύ χαμηλής μπαταρίας. (αυτό συμβαίνει στο 1%) Συνδέθηκε στο Nyko Power Pak σε αυτή την κατάσταση, και έφτασε στο 73% της μπαταρίας του παραμένοντας κλειστό, μετά από 1 ώρα και 34 λεπτά.

Κοιτώντας τα τεστ, η Nyko υποσχέθηκε πως το Power Pak θα προσφέρει 100%++ μπαταρία (το διπλάσιο και παραπάνω δηλαδή), ενώ όλες οι μετρήσεις μας προδίδουν 70-75% άυξηση. Το νούμερο αυτό πέφτει λίγο μακριά από την περιγραφή, αλλά και πάλι είναι πολύ καλό σε επίδοση. Για να το απλοποιήσουμε λοιπόν, θα πούμε πως ένα παλιό Switch με power pak, μπορεί να παίξει από 4.5 έως 9 ώρες, ενώ ένα switch v2.0 μπορεί να παίξει από 7.5 έως 12 ώρες. Για το παλιό switch στο οποίο δοκιμάστηκε, προσωπικά έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη διάρκεια που μου προσφέρει, καθώς πολύ δύσκολα θα παίξω πάνω από 5 συνεχόμενες ώρες στο χέρι.

Άνεση: Το Nintendo Switch κρατιέται πιο άνετα στο χέρι με το Nyko Power Pak πάνω του, έχοντας αρκετά καλύτερο grip, ιδιαίτερα σε άτομα με μεγάλα χέρια. Τα joycons αφαιρούνται με μια σχετική δυσκολία, καθώς λόγω της θήκης είναι δύσκολο να πατηθεί το κουμπάκι που τα αποδεσμέυει από πίσω. Έντονο μειονέκτημα αν κρατάει κάποιος το switch ξαπλωμένος ανάσκελα, είναι το έντονο επιπλέον βάρος. Σε πολλές στάσεις το χέρι κουράζεται γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα νεότερο παιδί δε μπορεί να το κρατήσει εύκολα. Παρόλα αυτά, σε καθιστές στάσεις, το Switch κρατιέται καλύτερα, λόγω του επιπλέον όγκου και σταθερότητας. Το ποδαράκι που έχει στο πίσω μέρος του για να εξυπηρετεί tabletop στήσιμο, είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από του switch και δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Επίσης, δεν έχει κούμπωμα στο άνοιγμά του, με αποτέλεσμα αν σηκωθεί η κονσόλα για να επανατοποθετηθεί, το ποδαράκι να κλείνει μόνο του. Παρόλα αυτά, είναι μακρύ και ελαφρώς πιο σταθερό από το ποδαράκι του NS.

Conclusion:

Το Nyko Power Pak προσφέρει τη δυνατότητα 4.5-9 ωρών συνεχόμενο handheld play. Αυτό το καθιστά βιώσιμο στην αγορά των Power Bank για Nintendo Switch. Αν είστε πολύ συχνά στο δρόμο, σε πολύωρα ταξίδια, πιθανόν το Nyko Power Pak να μην είναι για εσάς και να πρέπει να πάτε σε κάτι ακριβότερο με περισσότερες φορτίσεις, αλλά για τον μέσο χρήστη Nintendo Switch (ειδικά το παλαιότερο μοντέλο), το συγκεκριμένο Powerbank εκτελεί αποτελεσματικά την αποστολή του, μη έχοντας χοντρά μειονεκτήματα τα οποία χαλούν την εμπειρία. Αποφύγετε να παίζετε ανάσκελα με το switch σηκωμένο με το Power Pak συνδεδεμένο και θα είστε πολύ ευχαριστημένοι από το προϊόν.

Αφήστε ένα σχόλιο!