Friday, April 19, 2024
Reviews

Nyko Dualies Nintendo Switch Review

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα Dualies της Nyko, όλοι γνωρίζουμε ότι τα επίσημα χειριστήρια της Nintendo είναι αρκετά ακριβά, με προβλήματα, όπως το drift και τη χαμηλή εμβέλεια ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά μικρά για τα χέρια ενός ενήλικα. Το κενό αυτό πού άφησε η Nintendo ήρθαν να καλύψουν τα Nyko Dualies και μάλιστα στο μισό κόστος.

Η Nyko ιδρύθηκε το 1996 και έχει έδρα το Los Angeles, κατασκευάζει καινοτόμα περιφερειακά σχεδόν για όλες τις παιχνιδομηχανές και δε θα μπορούσε να μην προσπαθήσει να καταλάβει την αγορά και για το Nintendo Switch.

Εμπρός μέρος των Dualies

Περιγραφή

Ο σχεδιασμός των Dualies διαφέρει αρκετά από τα γνωστά σε όλους Joy-Con. Πρώτα από όλα θα διακρίνετε ότι τα Dualies είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις, τα πλήκτρα δεν είναι στρόγγυλα με τυπωμένα τα γράμματα Α-Β-Χ-Υ άλλα έχουν σχήμα ρόμβου με σχέδια από βελάκια αντίστοιχα της κάθε κατεύθυνσης.


Τα πλήκτρα + – Home και Capture, έχουν διαφορετική διάταξη από αυτήν που διάλεξε η Nintendο, ενώ έχει προστεθεί και ένα νέο πλήκτρο για το Turbo Feature, για να το ενεργοποιήσετε απλώς το πατάτε και ενώ το έχετε πατημένο, πιέζετε και το επιθυμητό πλήκτρο για Turbo, για να σταματήσετε αυτήν τη λειτουργία πατάτε το πλήκτρο turbo μαζί με το + ή το – και όλες οι turbo λειτουργίες θα απενεργοποιηθούν.


Τα κουμπιά ZL – ZR και SL – SR βρίσκονται ακριβώς στα ίδια σημεία, το joystick παρόλο που είναι ακριβώς της ίδιας διάστασης η Nyko φρόντισε και πρόσθεσε στη συσκευασία δύο ζευγάρια thump grip διαφορετικού μεγέθους, για να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε χρήστη.

Thump grips για όλα τα γούστα

Πρώτη εντύπωση

Η πρώτη επαφή με τα συγκεκριμένα χειριστήρια δεν ήταν καθόλου καλή, ανοίγοντας το πακέτο αφαιρούμε τα δύο χειριστήρια, το type-C καλώδιο φόρτισης και προσπαθούμε να τα συνδέσουμε στο Switch. Δυστυχώς, δεν τα καταφέρνουμε και μας κυριεύει ένα αίσθημα απογοήτευσης.


Αναζητώντας λύση στη σελίδα της Nyko, βρίσκουμε το παρακάτω Firmware update, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες πατάμε πρώτα το + και ενώ είναι πατημένο πατάμε και το pair button. Αρχίζει να αναβοσβήνει ένα από τα Led, χωρίς να αφήσουμε τα πλήκτρα συνδέουμε το type-C καλώδιο που είδη έχουμε βάλει στον υπολογιστή μας.


Ο υπολογιστής μας, αναγνωρίζει το χειριστήριο, ανοίγουμε το NYKO-V19.exe και πατάμε το start. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα και για το δεύτερο χειριστήριο πατώντας το – αντί του +.
Τέλος, με μία καρφίτσα πατάμε στο πίσω μέρος το reset button για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση. Μετά από τα παραπάνω, τα χειριστήρια συνδέθηκαν αμέσως και ξεκίνησαν οι δοκιμές με Mario Kart 8 Deluxe και Super Mario Party.

Joystick view

Δοκιμές

Οι δοκιμές πήγαν περίφημα και τα Dualies ανταποκρίθηκαν επάξια. Πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουν έναν αξιόλογο αισθητήρα κίνησης και μια αρκετά ισχυρή δόνηση, η εμβέλεια τους είναι μεγαλύτερη και πιο σταθερή και στα δικά μας χέρια ταίριαξαν αρκετά καλύτερα από τα μικροσκοπικά Joy-Con, δεν παρατηρήθηκε drift, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί.

“Προσοχή εσείς με τα λερωμένα χέρια”


Όσον αφορά την εργονομία τα Dualies έχουν καλύτερο ”πιάσιμο”, πρώτον λόγο του ανάγλυφου σχεδίου στο σώμα τους, αλλά και λόγο της ελαφρώς πιο ανοικτής, προς τα έξω, τοποθέτησης των SL – SR, που δίνει στο χέρι πιο άνετο και στιβαρό κράτημα.


Δυστυχώς, τα Dualies δεν έχουν NFC αν και δεν είναι φυσικά αυτός λόγος για να μην τα αγοράσετε. Μια ακόμα λεπτομέρεια είναι ότι η Nyko δεν τοποθέτησε λουράκι για τον καρπό στη συσκευασία, αλλά ευτυχώς έχει προνοήσει για την αντίστοιχη υποδοχή στα χειριστήρια ώστε να μπορέσετε να προσθέσετε εάν το κρίνετε απαραίτητο.

Πίσω μέρος των Dualies

Τα Dualies έχουν από μία θύρα type-C για φόρτιση της 500mah μπαταρίας η οποία θα σας κρατήσει για αρκετές ώρες παιχνιδιού. Δυστυχώς, τα Dualies δε συνδέονται πάνω στο Nintendo Switch οπότε θα χρειαστείτε είτε δύο καλώδια type-C είτε τον διπλάσιο χρόνο για να τα φορτίσετε.

Type-C θύρες και υποδοχές για λουράκι

Σύνοψη

Τα Dualies είναι ένα εξαιρετικό σετ χειριστηρίων είτε θέλετε απλά να έχετε ένα ακόμα ζευγάρι για να παίζετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας, είτε θέλετε ένα πιο στιβαρό και οικονομικό σετ για να προφυλάξετε τα ευαίσθητα Joy-Con. Στο μισό κόστος από αυτό των original τα Dualies προσφέρουν ελαφρός αυξημένη ποιότητα και σχεδόν τις ίδιες λειτουργίες.

Score: 8/10

Μακάρι τα Dualies είχαν δυνατότητα σύνδεσης πάνω στο Switch μας… Θα είχαν σαρώσει την αγορά 8/10.

Ευχαριστούμε το Market24.gr για την παραχώρηση των Dualies.

WhiteFox

Όταν έπαιξα για πρώτη φορά NES, στο σπίτι του Θείου μου, είδα έναν ολόκληρο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου, περιττό να σας πω ότι εκείνο το καλοκαίρι το έβγαλα στο σπίτι του θείου..... Αυτή η καινούργια μορφή διασκέδασης έγινε τρόπος ζωής, τα κάλαντα δεν τελείωναν αν δεν έπιανα τον στόχο της κάθε χρονιάς τα χρόνια περνούσαν, ήμουν πλέον μεγάλος για κάλαντα, αλλά οι αγορές συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να έχουν περάσει από τα χέρια μου SNES, PS1, 3DO, PS2, PS3, PS4, Wii, Switch, GB, PC, και σίγουρα κάτι θα ξεχνώ.....

Αφήστε ένα σχόλιο!