NBA 2K22 – Nintendo Switch Review

Τα sport games και ειδικότερα αυτά με θέμα το αγαπημένο άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα συνοδεύουν τις gaming στιγμές εδώ και δεκαετίες και έχουν καταφέρει να εξελιχθούν σε υψηλά επίπεδα ρεαλισμού και gameplay. Το NBA 2K22 αποτελεί πλέον μια από τις λίγες επιλογές των gamer που θέλουν να απολαύσουν μια ρεαλιστική αποτύπωση της κάθε σεζόν του NBA. Διαθέτει, μια ευρεία γκάμα απο game modes αλλά και πλήθος microtransactions.

Το NBA 2K22 είναι πλέον εδώ, συνεχίζοντας την παράδοση της σειράς στην υβριδική κονσόλα της Nintendo καθώς αποτελεί την πέμπτη έκδοση που βλέπουμε στο Switch.

NBA 2K22

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Συγκριτικά με την περυσινή, μετριότατη έκδοση, το NBA 2K22 προσφέρει μερικές ουσιαστικές βελτιώσεις και αλλαγές. Αυτό κάνει πιο ενδιαφέρουσα την ενασχόληση μαζί του και καταφέρνει να κρατήσει τον παίκτη περισσότερες ώρες. Δυστυχώς, μαζί με αυτό έρχεται και η συνήθης πρακτική της 2Κ να στηρίζει τα παιχνίδια της στη λογική των microtransactions.

NBA 2K22 gameplay

My Career mode NBA 2K22

To My Career mode είναι παρόν και σε αυτή την έκδοση αλλά με αρκετές αλλαγές. Συγκεκριμένα, αφού φτιάξετε τον χαρακτήρα σας πρέπει να περιηγηθείτε στο κρουαζιερόπλοιο Cancha Del Mar και να ολοκληρώσετε αποστολές για να βελτιώσετε τον παίκτη σας αλλά και για να συγκεντρώσετε το απαραίτητο ingame currency.

Με αυτά τα χρήματα τα οποία συγκεντρώνετε είτε ολοκληρώνοντας αποστολές είτε αγοράζοντας τα, μπορείτε να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά του παίκτη σας.

NBA 2K22 career

Ο απώτερος σκοπός του συγκεκριμένου mode όμως δεν είναι απαραίτητα να γίνεται καλύτερος παίκτης αλλά να εδραιώσετε το brand name σας με καλύτερους χορηγούς, συμβόλαια και social media presence! Το αν αυτό είναι θεμιτό σε ένα, θεωρητικά, αθλητικό παιχνίδι θα το αφήσουμε στην κρίση του καθενός.

Σημαντικό να αναφέρθεί ότι το συγκεκριμένο mode απαιτεί να είστε συνδεδεμένοι Online κάτι που επηρεάζει αρνητικά το mobility του τίτλου για κάποιον που θέλει να παίζει on the go.

NBA 2K22 team

My Team NBA 2K22

Από εκεί και πέρα, υπάρχει το My Team με τη γνωστή λογική των καρτών που συλλέγετε, πάλι με microtransactions. Στο συγκεκριμένο mode όμως υπάρχει και μια σημαντική βελτίωση καθώς πλέον έχουν προστεθεί και drafts. Τα υπόλοιπα modes, όπως τα My GM και My League υπάρχουν και σε αυτή την έκδοση, χωρίς ουσιώδεις αλλαγές.

NBA 2K22

Περνώντας μετά από όλα αυτά τα μενού και options, στο παρκέ, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Το τραγικό περυσινό shot meter έχει πλέον αλλάξει και έχει γίνει πολύ πιο ρεαλιστικό και εύχρηστο. Σημαντική βελτίωση θα δείτε και στο γενικότερο ΑΙ τόσο του παίκτη σας όσο και των συμπαικτών και αντιπάλων.

Η αίσθηση που αφήνει το NBA 2K22 στο πραγματικό του gameplay είναι πολύ καλύτερη από όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Ο οπτικός τομέας του NBA 2K22 παρουσιάζει αρκετές βελτιώσεις που φαίνεται να πιέζουν το σύστημα της Nintendo. Οι παίκτες έχουν καλύτερα 3D models, οι κινήσεις και οι εκφράσεις τους μοιάζουν περισσότερο φυσικές. Αυτό, όμως, οδηγεί στο αρνητικό στοιχείο του παιχνιδιού, δηλαδή τα μεγάλα loading times.

Μετρήσαμε αναμονές 3-4 λεπτών για να φορτώσει, κάτι φαίνεται λογικό λόγω του πεπερασμένου hardware. Αυτό, όμως, δείχνει και την έλλειψη προσπάθειας από τον developer για οποιοδήποτε optimization του τίτλου.

NBA 2K22

Το παιχνίδι τρέχει στα 30fps και, ειδικά σε handheld mode, θα παρατηρήσετε frame drops και μικρά κολλήματα. Συχνά είναι και τα visual bugs του παιχνιδιού, ειδικά στα μαλλιά των παικτών, τα οποία θα δείτε ότι έχουν τη δική τους βούληση και χαρακτήρα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το NBA 2K22 φέρνει αρκετές βελτιώσεις σε επίπεδα gameplay και δείχνει ότι η 2Κ άκουσε την κοινότητα των παικτών με την προσθήκη drafts, κλπ. Από την άλλη, συνεχίζει στη λογική των microtransactions. Με την απαίτηση του να είστε Online για να λειτουργήσουν τα περισσότερα modes, χάνει στο να εκμεταλλευτεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Switch που είναι το mobility.

NBA 2K22

Aπο εκεί και πέρα, αν θέλετε ένα ρεαλιστικό και όμορφο παιχνίδι μπάσκετ, προσπεράστε τα άπειρα options και τα μενού για να μεταφερθείτε στα εντυπωσιακά παρκέ του που δε θα σας απογοητεύσουν.

Αν θελήσετε να κατεβάσετε το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο χώρο 46GB.

Score: 7/10

NBA 2K22
7/10

θετικά

+Βελτιωμένο shot meter

+Βελτιωμένα γραφικά

+Καλύτερο ΑΙ συμπαικτών και αντιπάλων

Αρνητικά

-Microtransactions

-Loading Times

-Απαίτηση online

Genre: Sports

Number of players: 1 – 10

Developer: Visual Concepts

Publisher: 2K

Download size: 46.2 GB


Ευχαριστούμε την CD Media, για την παραχώρηση του τίτλου.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5100+ Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *