My Pokemon Stories Vol.2

My Pokemon Sories Vol.2

Το ταξίδι του Landon και του Sceptile

Σήμερα στο My Pokemon Stories Vol.2 θα σας διηγηθώ μια υπεροχή ιστορία!

(Pokemon Ruby & Sapphire 2003 Game Boy Advance)

Όλα ξεκίνησαν πίσω στο 2003 με την κυκλοφορία της Pokemon Ruby.
Ξεκίνησα το ταξίδι μου διαλέγοντας εκείνο το μικρό Treecko το οποίο είχε Timid nature, αν και τότε δεν
ήξερα καν την σημασία τους.

Το Treeko εξελίχθηκε σε Sceptile μετά από αμέτρητες μάχες! Στην πορεία του ταξιδιού μας προς το πρωτάθλημα Pokemon, ήρθαμε αντιμέτωποι με δυο ομάδες, την Team Magma και την Team Aqua. Οι δύο αυτές ομάδες πάλευαν μεταξύ τους για την κυριαρχία της στεριάς ή της θάλασσας. Η αναζήτηση τους για τα θρυλικά Pokemon Groudon και Kyogre έφερε το Hoen στα πρόθυρα της καταστροφής ωσότου ο φύλακας των ουρανών Rayquaza αποφάσισε να συμμετέχει στην προσπάθεια μας να σταματήσουμε αυτήν την παράνοια.

Όλα είχαν αίσιο τέλος και οι δύο ομάδες κατάλαβαν ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ θάλασσας και στεριάς.
Καταφέραμε με πολύ κόπο να γίνουμε πρωταθλητές στην περιοχή Hoen. Μετά την νίκη μας, βάλαμε ως στόχο να νικήσουμε όλα τα contest και γίναμε μέχρι και sketch model.

Μια σκιά απλώνετε…

(Pokemon Colloseum 2003 Game Cube)

Το ταξίδι όμως δεν τελείωσε εκεί, ακούσαμε ότι μια σκοτεινή δύναμη απλωνόταν στην περιοχή Orre. Αποφασίσαμε ότι ως πρωταθλητές ήταν χρέος μας να ερευνήσουμε το συμβάν. Κάποιο σκοτεινό μυαλό μετέτρεπε αθώα Pokemon σε σκοτεινά και γεμάτα οργή πλάσματα εγκλωβισμένα σε μια σκοτεινή αύρα!


Τα Shadow Pokemon όπως τα ονόμασαν. Διασώσαμε μέχρι και το τελευταίο από τις σκοτεινές δυνάμεις με την βοήθεια του μυθικού Pokemon Celebi, το οποίο βοήθησε να εξαγνιστούν μερικά από αυτά. Καταφέραμε μέσα σε όλα αυτά να κατακτήσουμε την κορυφή του Mt. Battle κερδίζοντας τις 100 μάχες. Μια απρόσμενη έκπληξη μας περίμενε, το θρυλικό Pokemon Ho-oh ευγνώμον για την νίκη μας αποφάσισε να έρθει στην ομάδα μας.

Κλοπές Pokemon

(Fire Red & Leaf Green 2004 Gameboy Advance )

Είμασταν ακόμη στην αρχή, είχε έρθει η σειρά της περιοχής Kanto, όπου ο τίτλος του πρωταθλητή έμελλε να γίνει δικός μας. Όμως περάσαμε πολλές δοκιμασίες, το κακό είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την περιοχή. Ο Giovanni, αρχηγός των Team Rocket, έκλεβε Pokemon από άλλους εκπαιδευτές στο βωμό του κέρδους. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταθεί μπροστά στο πείσμα μας να βοηθήσουμε να ηττηθούν μια και καλή και να σώσουμε τα άμοιρα πλάσματα από τα νυχιά της μαφίας Pokemon.

Μάχη του χρόνου και του χώρου

(Diamond & Pearl 2006, Platinum 2008 Nintendo DS)

Aργότερα ήρθε η ώρα ταξιδέψουμε στο Shinoh, όπου νέες περιπέτειες και ένας ακόμη τίτλος μας περίμενε. Ποιος θα το πίστευε ότι θα φτάναμε τόσο μακριά! Εκεί ήρθαμε αντιμέτωποι, ίσως με την πιο επικίνδυνη αποστολή μας. Η Team Galactic και ο αρχηγός τους Cyrus, ήθελαν να διαγράψουν το γνωστό σε εμάς σύμπαν με σκοπό την δημιουργία ενός νέου πιο ισορροπημένου. Η αναζήτηση τους, τους οδήγησε στην εμφάνιση του θρυλικού Pokemon Dialga, κυρίαρχο του χρόνου. Αλλά και του Palkia, κυρίαρχο του χώρου.

Καθώς οι δυο τιτάνες πάλευαν μεταξύ τους, o χώρος και ο χρόνος γινόντουσαν ολοένα και πιο ασταθείς. Η καταστροφή του σύμπαντος φαινόταν να πλησιάζει τρομακτικά. Τότε έγινε το θαύμα! Η δύναμη της φιλίας μας με το Sceptile ήταν αρκετή να μας δώσει κουράγιο να νικήσουμε και να τους φέρουμε στα συγκαλά τους. Αποτέλεσμα, ο χώρος και ο χρόνος συνυπήρχαν ξανά σε αρμονία!

My Pokemon Sories Vol.2

Η επιστροφή της Team Rocket

(Heart Gold & Soul Silver 2009 Nintendo DS)

Ο ορίζοντας άνοιγε για την περιοχή Joghto. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και ο δρόμος μας οδήγησε στην κορυφή του Mt. Silver. Εκεί ήρθαμε αντιμέτωποι με τον ένα και μοναδικό Red. Η νίκη όσο δύσκολη και αν φάνταζε, ήταν δική μας. Είχαμε νικήσει τον θρύλο! Η Team Rocket είχε επιστέψει. Φαίνεται πως το μάθημα που τους δώσαμε στο Kanto δεν ήταν αρκετό και σιγουρά δεν περίμεναν να μας συναντήσουν ξανά. Ο Giovanni ήταν άφαντος μετά την ήττα του. Μερικά μέλη της παλιάς Team Rocket, προσπαθούσαν να ξανά χτίσουν την ομάδα από τα ερείπια της αναμένοντας την επιστροφή του ηγέτη τους! Δεν είχαν υπολογίσει όμως στα σχέδια τους εμάς .

My Pokemon Sories Vol.2

Aνθρωποι και Pokemon

(Pokemon Black & White 2010 και Black 2 & White 2 2012 Nintendo DS)


Μετά από όλα αυτά το Unova είχε σειρά. Εκεί αντιμετωπίσαμε μια νέα ομάδα, την Team Plasma. Με αρχηγό τους τον N, είχαν ως στόχο να διαχωρίσουν τον κόσμο των Pokemon από εκείνο των ανθρώπων. Ο N κατάφερε να πάρει στον έλεγχο του το θρυλικό Pokemon Zekrom, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ανίκητος. Εγώ και ο Sceptile ξέραμε ότι μετά από όσα έχουμε περάσει μαζί, δεν θα αντέχαμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι και τα Pokemon θα ζουν χωριστά! Ξέραμε ότι για να σταματήσουμε τον Ν και τον Zekrom, έπρεπε να ζητήσουμε την βοήθεια του θρυλικού Reshiram. Εκείνος ανταποκρίθηκε στην έκκληση μας για βοήθεια και έτσι η συνύπαρξη των Pokemon και των ανθρώπων θα μπορούσε να συνεχίσει! Η συμμέτοχη μας σε ένα ακόμα πρωτάθλημα και σε μια ακόμα κατάκτηση τίτλου είχε έρθει.

My Pokemon Sories Vol.2

Ένα αρχαίο όπλο

(X & Y 2013 Nintendo 3DS)

Όλες μας οι περιπέτειες, άνοιξαν τον δρόμο για την περιοχή Kalos, εκεί μια νέα ομάδα που άκουγε στο όνομα Team Flare και αρχηγό τον Lysandre, είχε άμεσο σκοπό την εξαφάνιση κάθε ανθρώπου και Pokemon που δεν ήταν μέλος της. Ήθελαν να δημιουργήσουν μια κοινωνία μόνο με όσους εκείνοι θεωρούσαν εκλεκτούς! Αυτό θα μπορούσαν να το πέτυχουν χρησιμοποιώντας ”το αρχαίο απόλυτο όπλο” που ήταν κρυμμένο στην περιοχή.

Για να χρησιμοποιήσουν το όπλο θα χρειαζόταν η ζωτική δύναμη αμέτρητων Pokemon με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους. Ένα από αυτά ήταν και το Pokemon της ζωής, το Xerneas. Θεέ μου! Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Έτσι σκεφτήκαμε ότι η μόνη λύση θα ήταν να ξυπνήσουμε το Xerneas από τον λήθαργο του και να ζητήσουμε την βοήθεια του για να σταματήσουμε αυτήν την τρέλα. Ευτυχώς η τύχη και το Xerneas ήταν με το μέρος μας και καταφέραμε να σταθούμε νικητές και να σώσουμε τον κόσμο. Μετά από όλα αυτά λάβαμε συμμετοχή στο Battle Maison. Η νίκη, μας πρόσφερε ένα ακόμα Ribbon για να μας θυμίζει την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό.

Επιστροφή στο σπίτι!

(Omega Ruby & Alpha Saphire 2014 Nintendo 3DS)


Μετά την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στην συλλογή μας ακούσαμε τα νέα! Η ώρα να επιστρέψουμε στο σπίτι μας το Hoen είχε έρθει . Έπρεπε να υπερασπιστούμε τον τίτλο του πρωταθλητή και η φιλία μας, μας οδήγησε στο να κατακτήσουμε το Mega Evolution. Για άλλη μια φορά, καταφέραμε να νικήσουμε όλα τα contest.

Τα Groudon και Kyogre είχαν ξυπνήσει για μια ακόμη φορά, όμως έμοιαζαν να είναι δυνατότερα από ποτέ. Είχαν ξυπνήσει οι αρχέγονες δυνάμεις τους, τα Primal Forms όπως τα ονομάσαμε. Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και για άλλη μια φορά, με την βοήθεια του Rayquaza τα καταφέραμε. Όμως και εκείνος ήταν διαφορετικός, χρησιμοποιούσε την Mega Evolution! Τότε κάπου στην ατμόσφαιρα της γης, ένας άγνωστος εχθρός εμφανίστηκε. Καβάλα στην πλάτη του Rayquaza, ντυμένοι σαν αστροναύτες με φόντο τον πλανήτη Γη, αντιμετωπίσαμε το Pokemon Deoxys. Τελικά δεν ήταν ο εχθρός που νομίζαμε, αλλά άλλος ένας φίλος που μπήκε στην ομάδα μας.

Μυστήριες πύλες

(Pokemon Sun & Moon 2016) και (Ultra Sun & Ultra moon 2017 Nintento 3DS)

Τότε ήταν που τα νέα ήρθαν από την περιοχή Alola. Παράξενες πύλες άνοιξαν στον ουρανό και Ultra Beasts εμφανιστήκαν σε διάφορα σημεία της περιοχής, κάποιος έπρεπε να τα σταματήσει! Εκεί ανακαλύψαμε το hyper training και ενώ εκείνο το μικρό Treecko δεν γεννήθηκε με τέλεια στατιστικά, είχε πλέον αγγίξει την τελειότητα των 6iv. Ο κόσμος σώθηκε και ο τίτλος του πρωταθλήματος έφερε για άλλη μια φορά το όνομα μας. Ένας νέος διαγωνισμός άνοιξε τις πόρτες του. Το Battle Tree, εκεί μας περίμενε μια έκπληξη! Παλιοί φίλοι από την περιoχη Kanto μας περίμεναν στην είσοδο να μας καλωσορίσουν. Ο Red και ο Blue θα λάμβαναν συμμετοχή. Καταφέραμε να πάρουμε την νίκη. Για ακόμα μια φορά η φιλία μας νίκησε!

Ο κίνδυνος όμως δεν είχε τελειώσει, μια νέα ομάδα η Team Rainbow Rocket άπλωνε τα δίχτυα της στην περιοχή, το όνομα ήταν γνωστό αλλά και νέο ταυτόχρονα. Αρχηγοί από κάθε ομάδα είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους. Αρχηγός τους ο Giovanni (Team Rocket) και διαχειριστές οι Maxie (Team Magma), Archie (Team Aqua), Cyrus (Team Galactic), Ghetsis (Team Plasma) και τον Lysandre (Team Flare). Πως κατάφεραν όμως να βρίσκονται όλοι εδώ;

Χρησιμοποιούσαν τις Ultra Wormholes για να ενώσουν δυνάμεις από το παρελθόν και από παράλληλες διαστάσεις για να κατακτήσουν πολλαπλά σύμπαντα. Με βοηθούς τα Pokemon Solgaleo και Lunala και την δύναμη των κρυστάλλων Ζ και των Z moves, η ήττα τους ήταν προδιαγεγραμμένη.

Περιπέτειες στην περιοχή Galar.

(Sword & Shield 2019 Nintendo Switch)

Σήμερα το ταξίδι μας βρίσκετε στην περιοχή Galar. Εκεί ανακαλύψαμε μια νέα μέθοδο. Το Ability Patch, το οποίο μας επέτρεψε να αλλάξουμε το απλό ability Overgrow σε hidden ability Unburden. Μια νέα δύναμη μας περίμενε να την γνωρίσουμε. Η δύναμη του Dynamax! Ο παντοδύναμος Eternatus είχε ξυπνήσει για να σπείρει τον όλεθρο, ο θρύλος της ασπίδας και του σπαθιού μας έφερε πρόσωπο με πρόσωπο με τους θρυλικούς Zachian και Zamazenta. Χάρη στις ηρωικές μας προσπάθειες και με την ασπίδα και το σπαθί στο πλευρό μας, η Galar είναι ξανά ασφαλής. Mετά από όλες αυτές τις περιπέτειες, έχοντας κερδίσει αμέτρητα Ribbons στην πορεία του ταξιδιού μας, είμαστε πρωταθλητές της περιοχής!

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια περιπέτειας και φιλίας, σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο τον Pokemon, ανυπομονούμε για τις περιπέτειες που θα φέρει το μέλλον!

Κάπου εδώ τελειώνει το My Pokemon Sories Vol.2.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5200 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *