Monday, April 15, 2024
Άρθρα

Music Corner: The Minish Village theme

Και ναι ήρθε η ώρα… ήρθε η ώρα να γράψουμε “κάτι” για το πρώτο και αγαπημένο μου Legend of Zelda. Kαι δεν είναι άλλο από το The Legend of Zelda: The Minish cap. Αντικειμενικά το παιχνίδι είναι φοβερό… από όλες τις απόψεις (και ναι είναι μικρό), αλλά δεν αλλάζει το γεγονός πως σίγουρα για την εποχή του, ίσως και τώρα παραμένει ένα από τα καλύτερα 2D Zelda games.


Μιας και Music Corner, δε μπορούμε να γράψουμε review για το παιχνίδι, αλλά μπορούμε να γράψουμε για την μουσική του. Η αλήθεια είναι ότι το μοναδικό αυτό franchise, που ένας ξανθομπάμπουρας σώζει μια ξανθιά ελφομάγισσα, από (συνήθως) ένα δίποδο μαγοχειρομέρι, έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει από άποψη μουσικής, σε σχέση με ότι μπορεί να προσφέρει το Minish cap. Mε λίγα λόγια μέχρι και εγώ μπορώ να δεχτώ ότι το Minish Cap δεν έχει και τις καλύτερες μουσικές που μας έχει συστήσει το franchise. Όμως αποθαρρυνόμαστε συνεπώς ο συγγραφέας, εμού του ιδίου, αποφάσισε να επιλέξει το The Minish Village theme για αυτό το Music Corner.

The Legend of Zelda the Minish Cap Box

To τραγούδι The Minish Village theme είναι μια όμορφη μουσική που θέλει να εισάγει τον Link στο κλίμα μιας μικρής κλειστής κοινωνίας, ενός απομονωμένου και ήρεμου χωριού, κρυμμένο μέσα στο δάσος, αόρατο στα μάτια των ανθρώπων. Έτσι ξεκινάει όμορφα και τρυφερά την ιστορία του παιχνιδιού κάνοντας εισαγωγή στον κόσμο των Minish, μιας μικροσκοπικής φυλής καλάγαθων μικρών πλασμάτων. To The Minish Village theme μπορεί να συνοδευτεί με δραστηριότητες όπως χαλαρό gaming, δημιουργίες, hama beads μέχρι και χαλάρωση, αλλά προπάντων όμορφες αναμνήσεις.

Design with hama beads from Minish Cap

Η προσωπική εμπειρία με το The Legend of Zelda the Minish Cap

Πρέπει να ήταν καλοκαίρι του 2005, που θυμάμαι να ξυπνώ ένα πρωί, και με τα χρήματα που είχα μαζέψει από το Πάσχα, πήγα να πάρω ένα Game Boy Advance SP. Είχε έρθει η ώρα. Νισάφι πια με τις μη φωτιζόμενες οθόνες. Εντωμεταξύ στην αρχή, το έπαιζα υπεράνω, και έλεγα δε μου χρειάζεται, τόσα χρόνια πως έπαιζα χωρίς φωτισμό κλπ-κλπ… Zήλεψα από ένα φίλο, και πηγαίνω στα multirama τότε… και δε βρίσκω άλλη έκδοση πέρα από την έκδοση Limited Zelda edition με το The Legend of Zelda the Minish Cap. Ξέρετε αυτή που βγήκε μόνο σε 25,000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ξενερωμένος λίγο, αλλά τι να κάνουμε; Το πήρα παρόλο που ήθελα το μπλε.

Το Limited Game Boy Advance SP Zelda themed

Τελικά το πήρα και που να ήξερα…

Αφότου το πήρα, πήγα σπίτι, άφησα στην άκρη το Minish Cap, γιατί η φάση τότε ήταν Pokemon Emerald και Battle Frontier. Που να ασχοληθώ με ένα franchise που δεν είχα ξαναπαίξει τίποτα μέχρι τότε και είχα μια ισχνή εικόνα από ένα Boss στο Ocarina of time (Queen Gohma). Και ενώ έχω παίξει κάνα δίωρο Pokemon Emerald, λέει ο φίλος που είχε ήδη και SP και το Minish Cap, ρε δε το δοκιμάζεις αυτό; είναι καλό, το έχω πάρει και εγώ και είναι καλό παιχνίδι. Του λέω άσε…

Με τα πολλά με έπεισε, δεν καταλάβαινα ακριβώς πως πήγαινε η λογική του παιχνιδιού συνεπώς, τον έπαιρνα τακτικά τηλέφωνα να με καθοδηγήσει πως να περνάω τα εκάστοτε σημεία (αυτός ήθελε να δοκιμάσω… ας πρόσεχε). Ξεκίνησα την ιστορία στο παιχνίδι, γνώρισα το γκρινιάρικο καπέλο που λέγεται Elzo (αυτός είναι το Minish cap), ο Link τον έβαλε στο κεφάλι του και άρχισε να τον καθοδηγεί. Με το πέρας του πρώτου dungeon στην περιοχή Minish Village (μουσική για την οποία γράφουμε), και μετά του επόμενου στο Μοunt Kernel, το παιχνίδι άρχισε να μου αρέσει πολύ. Μπήκα στη λογική, το τερμάτισα, έγινα μία ρουβίτσα των Zelda και μετά έπαιξα όλα τα Zelda που βγήκαν από αυτό και μετά, είτε σε 3D είτε σε 2D.

Link and Elzo entering the Minish Village with greetings of the Forest Minish (Picori)

Το Minish Village και η συμμετοχή του την ιστορία του παιχνιδιού.

Το Minish Village είναι μια τοποθεσία κάτω δεξιά στο χάρτη της Hyrule στο Minish Cap. Βρίσκεται στην περιοχή του χάρτη (σα να λέμε διαμέρισμα) Minish Woods και είναι η πρωτεύουσα του κόσμου της μικροσκοπικής φυλής των Minish στην περιοχή Hyrule. O αρχικός πληθυσμός των Minish της Hyrule ίδρυσε το χωριό του στην περιοχή Minish Woods, το οποίο συνεχίζει να ευδοκιμεί, αν και πολλοί εκ αυτών έχουν μετακομίσει εκτός των συνόρων του Minish Woods.

Για να αποκτήσει πρόσβαση στο χωριό ο Link πρέπει να συρρικνωθεί στο μέγεθος των Minish. Αυτό έχει την τύχη να το επιτύχει με τη βοήθεια του Elzo, ενός γκρινιάρικου καπέλου που πρωτοσυναντά λίγο μετά αφού μπει στην περιοχή Minish Woods. Έπειτα ο Link μπαίνει στο Minish Village. Επικεφαλής του χωριού Minish είναι ο πρεσβύτερος τους, Gentari. Αυτός καθοδηγεί τον Link να μπει στο ναό και να ξεκινήσει την περιπέτεια του με το πρώτο Dungeon.

Link returns to its original size from the Minish size, with help from Elzo.

Λίγα πράγματα για το πως είναι διαμορφωμένο το χωριό Minish Village

Η αρχιτεκτονική του Minish Village ποικίλλει από βαρέλια, κατοικήσιμα παπούτσια και μανιτάρια – οτιδήποτε στην περιοχή είναι αρκετά μεγάλο για να υποστηρίξει τον καθιστικό, μινιμαλιστικό τρόπο ζωής των Minish. Η ύπαρξη του χωριού Minish είναι μυστικό για όλους εκτός από αυτούς που έχουν στενούς δεσμούς με τη Βασιλική Οικογένεια του Hyrule. Υπάρχει ο μύθος ότι οι Minish είναι ορατοί μόνο στα μάτια των παιδιών. Και καθώς η Hyrule είχε ανάγκη από τη βοήθεια τους για να σωθεί η Zelda, ο βασιλιάς ζήτησε από τον Link που ήταν παιδί να ξεκινήσει την αναζήτηση του για να βρει τους Minish. Ήξερε ότι η φυλή αυτή θα φανερωθεί στα μάτια ενός παιδιού όπως είναι ο Link.

The map of Minish Village

Sheet Music

O Συνθέτης για το Minish Village theme είναι o Mitsuhiko Takano με σύμβουλο τον μοναδικό Koji Kondo.

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic εδώ.

Elzo sings the shrink song

Προτεινόμενες διασκευές για το the Minish Village theme από το Youtube:

  1. H original εκτέλεση από το παιχνίδι remastered.

  1. Πρώτη εκτέλεση με Πιάνο.

  1. Δεύτερη εκτέλεση με πιο funky-rock σύνθεση.

  1. Τρίτη εκτέλεση με πιο epic επιρροή.

  1. Tέταρτη εκτέλεση σε μια πιο ορχηστρική εκδοχή.

  1. Και τέλος μία αγαπημένη εκτέλεση με κλασσική κιθάρα.

Keep gaming και καλή ακρόαση!

Πηγη 1
Πηγή 2

Elzo talking to Link

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner Collections: Pokemon Diamond & Pearl Music Medley”.

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6400 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Στάμος Σπανομάρκος

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!