Music Corner: Pallet town theme

Επιστροφή στις ρίζες! Επιστροφή στην παιδική ηλικία. Είμαι στο 31ο έτος της ηλικίας μου και αυτή η μουσική, αυτός ο ρομαντισμός, αυτός ο ήχος, είναι για μένα η παιδική ηλικία. Ο συνδυασμός των άπειρων ωρών μέχρι να μάθεις να κάνεις save, σε μία κουμούτσα με μία μικρή οθονίτσα, κάτω από ένα φως, ώστε να μιλάς με έναν εικονικό γέρο που θα σου δώσει το πρώτο σου πλασματάκι, για να ξεκινήσεις μία περιπέτεια. Το Pallet town theme είναι η μουσική, η παιδική μουσική, που ξεκίνησε τη μακρινή ιστορία στις Pokemon Red & Blue. Eκείνο το ταξίδι που ακόμα συνεχίζεται στον μαγικό κόσμο των Pokemon. Ενός από τα μεγαλύτερα franchise όλων των εποχών αλλά και των πιο όμορφων αναμνήσεων κατά την παιδική μας ηλικία.


Το “παιδικό” τραγούδι Pallet town theme είναι μια απαλή και συναισθηματική μουσική και μπορεί, να συνοδευτεί με δραστηριότητες όπως χαλαρό gaming, δημιουργίες, hama beads μέχρι και χαλάρωση, αλλά προπάντων όμορφες αναμνήσεις.

Pokemon Red n Blue outer carton boxes

Η προσωπική εμπειρία με την Pokemon Red

H Pokemon Red έπεσε στα χέρια μου το 1999. Έχοντας δει λίγα πράγματα από ένα φίλο και μία Pokemon Blue που κατείχε, περίμενα να πάρω τη δική μου κασέτα Pokemon πως και πως. Τόσες ώρες παιχνιδιού και τόσες αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της πιο τρυφερής ηλικίας ενός νέου ανθρώπου, ήταν επόμενο να σηματοδοτήσουν το κάθε τι σχετίζεται με αυτά τα παιχνίδια, σε όμορφες αναμνήσεις μιας καλής παιδικής ηλικίας.

Ήταν ένα τόσο όμορφο ταξίδι σε επίπεδο μουσικής, εικόνας, αισθητικής, gameplay και σύστημα μάχης, κάνοντας εισαγωγή στα turn-based role play games.

Παρ’ όλα αυτά, τα χρόνια περνάνε, τα παιχνίδια πόκεμον βγαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, (παράπονο δεν έχουμε) οι Pokemon Red & Blue παλιώνουν και τα γραφικά γερνάνε. Μπορείς να παίξεις ξανά και ξανά αυτά τα παιχνίδια για τη νοσταλγία, αλλά είναι αρκετά παλιά πια. Όμως αυτές οι μονοφωνικές μουσικές, όπως το Pallet town theme, δεν μπορούν να ξεχαστούν και να ξεχωρίσουν από την παιδική ηλικία, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Η Pallet town οπως παρουσιάζεται στην πρώτη γενιά Pokemon και τις κασσέτες Pokemon Red & Blue

Ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για το την Pallet town 

Η Pallet Town (Ιαπωνικά: マサラタウン Masara Town) είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται νοτιοδυτικά στην περιοχή Kanto. Είναι η πατρίδα του κεντρικού χαρακτήρα του παιχνιδιού και του αντιπάλου του στην ιστορία της περιοχής Kanto. Στη σειρά των παιχνιδιών είναι η πατρίδα των χαρακτήρων Red και Blue. Στο anime, είναι η πατρίδα του Ash και του Gary. Στην πόλη βρίσκεται και το εργαστήριο του Professor Oak, του γνωστού και διάσημου καθηγητή (ο γέρος που αναφέραμε παραπάνω), ο οποίος ερευνά τα Pokemon.

Η πόλη έχει δύο εξόδους. Στα βόρεια βρίσκεται το Route 1, που οδηγεί στην πόλη Viridian. Στα νότια βρίσκεται το Route 21, μια υδάτινη διαδρομή που οδηγεί στο νησί Cinnabar.
Στις Γενιές I, III και VII, αυτό το σπίτι είναι όπου μένει ο κεντρικός χαρακτήρας πριν ξεκινήσει το ταξίδι του. Η μητέρα του κεντρικού χαρακτήρα μένει εδώ και αφότου αυτός φύγει για πρώτη φορά από την πόλη για να κάνει τo ταξίδι του, έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το σπίτι και να μιλήσει μαζί της, για να ξεκουραστεί και να αποκαταστήσει πλήρως όλα τα Pokémon του, ακριβώς όπως ένα Pokémon Center.


Το ιαπωνικό μότο είναι «Pallet είναι το χρώμα του καθαρού λευκού ξεκινήματος». Έτσι λοιπόν η πόλη Pallet είναι η μικρότερη πόλη στο παιχνίδι και αρχή του παιχνιδιού. Αποτελείται από δύο σπιτάκια, ένα εργαστήριο και 8 κατοίκους.

Η Pallet town οπως παρουσιάζεται στην τρίτη γενιά Pokemon και τις κασσέτες Pokemon FireRed & LeafGreen

Sheet Music

O Συνθέτης για το Pallet town theme δεν είναι άλλος από τον Junichi Masuda.

Άναλυτικές πληροφορίες για το Pallet town theme θα βρείτε στη Bulbapedia με #Music

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic εδώ.

Προτεινόμενες διασκευές για το Pallet town theme από το Youtube:

  1. Η πρώτη εκτέλεση από τον Erik C Piano man σε πιάνο.
  1. Και άλλη έκδοση σε απαλό πιάνο από το κανάλι, αφορμή του οποίου υπήρξε το Pokemon Arceus.
  1. Πρώτη εκτέλεση με κιθάρα από τον Family Jules, πολλά χρόνια πριν.
  1. Δεύτερη εκτέλεση με κιθάρα από τον Sam Griffin.
  1. Πιο ηλεκτρονική μουσική από το κανάλι jam2995.
  1. SmoothMcGroove και οι μοναδικές του acapella εκτελέσεις.
  1. Ορχηστρική διασκευή από το κανάλι Braxton Burks – Θέμα.

Keep gaming, και καλή ακρόαση!

Pallet Town in Pokemon Let’s Go Pikachu and Let’s Go Eevee.

Πηγη:

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner Collections: Poke Fi”.

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5700 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

stamos17

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!