Music Corner: Ballad of the Goddess

Μέσα στο τρεντ της εποχής, με τη release του The Legend of Zelda: Skyward Sword, δε θα μπορούσαμε να πιάσουμε κάτι άλλο πέρα από το Ballad of the Goddess. To Ballad of the Goddess είναι το signature theme του Skyward Sword. Είναι μία ήρεμη και συνάμα δυναμική μελωδία, η οποία μπορεί να αναπαραχθεί και να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα, συνοδεύοντας δραστηριότητες όπως gaming, δημιουργίες, hama beads μέχρι και χαλάρωση.

Λίγα λόγια για το Skyward Sword

Το Skyward Sword θεωρείται το πρώτο χρονολογικά Zelda στην ιστορία. Δείχνει πως ξεκίνησαν όλα, την εποχή που επικρατούσε η ειρήνη υπό την προστασία της θεάς Hylia, τον πόλεμο με τον Demise, ποιος ήταν ο πρώτος Link, η πρώτη πριγκίπισσα Zelda και η σχέση της με τη Θεά, αλλά και πως δημιουργήθηκε το Master Sword. Για μία καλύτερη εικόνα όσον αφορά το timeline του Zelda μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

The evolution of Master Sword

To Ballad of the Goddess στο Skyward Sword

Στο Skyward Sword, το «Ballad of the Goddess» είναι ένα τραγούδι που έχει τις ρίζες του από τα αρχαία χρόνια. Το τραγούδι ακούγεται για πρώτη φορά από τη Zelda, την ημέρα του Wing Ceremony, καθώς αυτό αναπαράγεται από την Goddess Harp και τη συμμετοχή των κατοίκων του του Skyloft.


Καθώς το παιχνίδι προχωρά, ο Link μαθαίνει το τραγούδι από μία ηλικιωμένη γυναίκα στο Sealed Temple αφού αποκτήσει την Goddess Harp. Έπειτα η ηλικιωμένη γυναίκα του λέει ότι οι στίχοι του τραγουδιού θα χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό των Sacred Flames, τα οποία πρέπει να βρει ο Link για να ενισχύσει το σπαθί του. Ο Link μπορεί να μάθει τους στίχους από το Gaepora, το οποίο αποκαλύπτει ότι οι δύο μεγάλοι ανεμόμυλοι στο Skyloft πρέπει να βλέπουν τον Light Tower. Ο Link πρέπει στη συνέχεια να αναζητήσει το υπόλοιπο πανί για να ενεργοποιήσει τους ανεμόμυλους. Μόλις τελειώσει, ο Link πρέπει να παίξει τη μπαλάντα στην κορυφή του πύργου για να αποκαλύψει ένα μονοπάτι στο Thunderhead και στο Isle of Songs που περιέχονται στο εσωτερικό.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Link παίζει το Ballad of the Goddess στην κορυφή του Statue of Goddess με τη Goddess Harp.

Statue of Goddess Hylia

Άλλες εμφανίσεις του Ballad of the Goddess σε παιχνίδια

A Link Between Worlds

Στο A Link Between Worlds, το”Ballad of the Goddess” είναι ένα από τα τραγούδια που αναπαράγεται από τους μουσικούς του Milk Bar στο Kakariko Village.

Tri Force Heroes

Στο Tri Force Heroes, τπ”Ballad of the Goddess” είναι μία από τις πολλές μελωδίες στο Lucky Lobby Ball το οποίο αναπαράγεται όταν αυτό χτυπηθεί με το σπαθί.

Super Smash Bros. for Wii U

Κατά το Super Smash Bros. for Wii U, το”Ballad of the Goddess” ακούγεται σαν ένα από τα πολλά τραγούδια, στις Skyloft και Pirate Ship πίστες. Μια παραλλαγή αυτού του τραγουδιού είναι το “Ballad of the Goddess / Ghirahim’s Theme“.

Super Smash Bros. Ultimate

Το”Ballad of the Goddess” και η σύνθεση, “Ballad of the Goddess / Ghirahim’s Theme” ακούγεται ξανά και εμφανίζεται σε όλες τις Zelda themed πίστες στο Super Smash Bros. Ultimate.

Trivia, Fan fact

Είναι αρκετά γνωστό πια, οτι το κύριο μέρος της μελωδίας του The Ballad of the Goddess όταν αναπαράγεται ανάποδα, αποκαλύπτεται πως είναι το Zelda’s Lullaby από το The Legend of Zelda: Ocarina of Τime.
Υπάρχουν πολλές πηγές στο διαδίκτυο που να το επιβεβαιώνουν, και πολλές θεωρίες για να το ερμηνεύσουν. H πιο επικρατούσα θεωρία είναι ότι το Ballad of the Goddess αφυπνίζει τη θεά (η οποία είναι η Zelda σύμφωνα με το Skyward Sword), συνεπώς όταν παιχτεί ανάποδα έχει τη χρήση του νανουρίσματος της Zelda. Εμείς συλλέξαμε για εσάς ένα άρθρο και ένα σχετικό βίντεο που το αποδεικνύει :

 1. Ballad of the Goddess is just Zelda’s Lullaby Backwards
 2. Youtube: Legend of Zelda – Skyward Sword: Ballad of the Goddess / Zelda’s lullaby

Σύνθεση και μουσική για το Ballad of the Goddess

Η σύνθεση της μουσικής για το Ballad of the Goddess έχει γίνει, από ποιον άλλο, για ακόμη μία φορά, τον Konji kondo για το The Legend of Zelda: Skyward Sword το 2005.

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheet music εδώ.

Προτεινόμενες διασκευές για το Βallad of the Goddess theme από το Youtube:

 1. Εric C piano Man, σε δυνατή εκτέλεση πιάνο:
 1. Taylor Davis και εκτέλεση με βιολί και όμορφα σκηνικά στο clip:
 1. Ballad of the Goddess σε εκτέλεση με Mariba:
 1. Soft guitar έκδοση από τον Donovan Raitt:
 1. Metal έκδοση από τον Shady Cicada:
 1. Metal έκδοση από τον Family Jules:
 1. Cover με Άρπα:
 1. O Kyle Landry και το πιάνο του δε θα μπορούσε να λείπει:
 1. Mία ακόμη εκτέλεση με κλασσική κιθάρα:
 1. Και τέλος η ξεχωριστή έκδοση από το Smash Bros Ultimate:

Keep gaming, και καλή ακρόαση!

Lyrics

English

Oh youth, guided by the servant of the goddess, unite earth and sky, and bring light to the land.
Oh youth, show the two whirling sails the way to the Light Tower…and before you a path shall open, and a heavenly song you shall hear.

Hylian (Phonetic)

en daʃeʋu nobe̞ ʃʊndu/
tje̞ ʃʊtu ke̞wɛnu sale̞/
en daʃeʋu nobe̞ dʊʃu/
tje̞ ʃʊtu nobe̞ dezu dotʃe̞/

Πηγές:
Ballad of the Goddes Zelda wiki
Hylia Zelda wiki
The Legend of Zelda 25th Anniversary

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner Collections: The Legend of Zelda – Smooth Jazz”.

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5000+ Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *