Monday, April 15, 2024
Άρθρα

Music Corner: An Unwavering Heart

Μια μελωδία που ήχησε πρόσφατα στα αυτιά μου και μου θύμησε πράγματα από τις τελευταίες γενιές Pokemon είναι το “An Unwavering Heart“. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο τραγούδι, οριακά στενάχωρο, όπως αυτό αναπαραγόταν στα παιχνίδια Pokemon στα οποία συμμετείχε.

To τραγούδι “An Unwavering Heart” είναι μια όμορφη και συγκινητική μουσική που ακούγεται στην πέμπτη γενιά Pokemon στις Black & White και τα sequels τους Black & White 2. Επανεμφανίστηκε ξανά στις Pokemon X & Y με την ονομασία “How About a Song? An Unwavering Heart”.

Μπορεί, να συνοδευτεί με δραστηριότητες όπως χαλαρό gaming, δημιουργίες, hama beads μέχρι και χαλάρωση, αλλά προπάντων όμορφες αναμνήσεις.

Oι Pokemon White and Black όπου το “An Unwavering Heart” ακούστηκε πρώτη φορά.

Η προσωπική εμπειρία με την Pokemon X & Y

Συνεπαρμένος από ένα αγαπημένο φίλο πήρα το 3DS και την Pokemon Y το 2013. Εκείνη την εποχή όντας φοιτητής με τα μυαλά αλλού, απήχα από τις Diamord/Pearl και Black/White. Συνεπώς ο νέος 3D κόσμος της Pokemon Y πραγματικά με συνεπήρε και με βύθισε μέσα του. Τα τρισδιάστατα γραφικά της Pokemon Y, ήταν ένα χάρμα οφθαλμών. Είχαμε να δούμε κάτι αντίστοιχο αλλά σαφώς υποδιέστερο από τις πρώτες προσπάθειες στα Stadium και Colosseum/Gale of darkness. Ο συνδυασμός με τις νέες Mega Evolution, τις προσθήκες παλιών Pokemon οπως τα Κanto starters, ο speedboost torchic που δινόταν τότε, αλλά και το καλύτερο κατ εμέ online multiplayer ήταν αρκετά για με κάνουν να αφιερώσω τις περισσότερες ώρες σε ένα παιχνίδι Pokemon πέρα από οποιδήποτε άλλο. Μέσα σε αυτές τις ώρες είναι και η ακρόαση του “An Unwavering Heart” ” που χρόνια αργότερα θα το εκτιμούσα σαν μουσική και θα ερχόμουν να σας γράψω για αυτό αναγνωρίζοντας το.

Oι Pokemon Χ&Υ που διασκευάστηκε το “An Unwavering Heart”.

Sheet Music

O Συνθέτης για το An Unwavering Heart είναι o Shota Kageyama.

To sheet για την αναπαραγωγή του τραγουδιού μπορούμε να το βρούμε από το ninsheetmusic εδώ.

Προτεινόμενες διασκευές για το An Unwavering Heart από το Youtube:

  1. Πρώτη εκτέλεση η original εκδοχή του τραγουδιού.
  1. Ακολουθούν 2 εκδόσεις σε Lo-Fi από το αγαπημένο κανάλι Gamechops.
  1. Πάρα πολύ ωραία διασκευή και αφορμή για τη συγγραφή αυτού του Music Corner, το An Unwavering Heart (εδώ ο δημιουργός Eric Buchholz το ονόμασε “Reflections”).
  1. Remasteted εκτέλεση από το κανάλι Zame με πιο έντονο ορχηστρικό ήχο.
  1. Εκτέλεση μόνο με πιάνο από τον Moises Nieto. Ακόμα πιο συναισθηματικό κομμάτι.
  1. Πάμε λίγο να ανέβουμε όμως! Ανεβαστική beat διασκευή με μίξη (remix που, δε λένε στο χωριό μου). Από το κανάλι kamex.
  1. Βασική εκτέλεση με στίχους από το κανάλι Trickywi.
  1. Και τέλος κλείνουμε με μία εκτέλεση πάλι σε καθαρό πιάνο από τον Darren Ang για τον οποίο και έχουμε ξαναμιλήσει στο Music Corner για τις υπέροχες δουλειές του σε πιάνο εδώ και εδώ.

Bonus εκτέλεση διασκευή με ένα παλιό κλασσικό και αγαπημένο, το οποίο και βρήκα στην βιβλιογραφία για το τραγούδι. Απολάυστε υπέυθυνα “An Unwavering Heart” σε συνδυασμό με Αha και “Take on me“.

Keep gaming και καλή ακρόαση!

Mewtwo sentimental enjoying the nightview.

Πηγη 1
Πηγή 2

Στο προηγούμενο Music Corner είχαμε ασχοληθεί με το “Music Corner Collections: PokeTape 1 & 2”.

Αφήστε μας το σχόλιο σας αν σας άρεσε το άρθρο.

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6200 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Στάμος Σπανομάρκος

Mario Pokemon και Zelda. To τρίπτυχο της επιτυχίας, εξαιτίας του οποίου ποτέ δεν άλλαξα τη Nintendo με εξαίρεση το πρώτο psp. Το gamecube είναι η πρώτη nintendo κονσόλα που αγόρασα και από εκεί και μετά έχω πάρει κάθε main φορητή και σταθερή κονσόλα. Pokemon Red & Emerald, The Legend of Zelda: Minish Cap & Breath of the wild, Mario land 2 & Mario Sunshine είναι οι αγαπημένοι τίτλοι από τα franchise. Το Song of Storms & το Kass theme ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσω μαθήματα μουσικής. Μου αρέσει και να σχεδιάζω χαρακτήρες της Nintendo στο χαρτί.

Αφήστε ένα σχόλιο!