Monster Hunter Rise Sunbreak Review

Η ιστορία του Monster Hunter Rise συνεχίζεται και χρησιμοποιεί ένα νέο theme στο νέο του expansion, Sunbreak. Ενώ έχετε εμποδίσει ήδη το χωριό σας και έχετε φέρει την ειρήνη στην Kamura, ένα νέο μυστηριώδες φαινόμενο εμφανίζεται. Έχει σχέση με τα τέρατα μιας μακρινής χώρας γνωστής ως Kingdom, που απειλεί να βυθίσει τον κόσμο στο χάος για άλλη μια φορά. Η βάση των επιχειρήσεων μετακινείται από το χωριό Kamura στο Elgado Outpost στο Kingdom, χρησιμεύοντας ως κόμβος για την επέκταση.

Elgado

Η νέα πόλη, το Elgado, έχει όλα όσα χρειάζεστε για να προετοιμαστείτε για κυνήγι. Το Dango Stand επιστρέφει, προσθέτοντας ακόμη περισσότερους συνδυασμούς από πριν, καθώς και έναν νέο μηχανισμό για την τροποποίηση των γευμάτων σας. Το σιδηρουργείο έχει επίσης νέα LVL4 decorations για να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας, καθώς και πρόσθεσε Rampage Decorations, αντικαθιστώντας τις παλιές δεξιότητες Rampage από παλαιότερα όπλα. Έχετε επίσης πανοπλίες και όπλα Master Rank για να σφυρηλατήσετε άμεσα αλλά και για να ξεκλειδώσετε περισσότερα καθώς προχωράτε.

Υπάρχουν δύο νέοι χάρτες για κυνήγι στο Sunbreak. Ο πρώτος είναι ο Jungle, ένας remixed χάρτης από το Monster Hunter Freedom Unite (MH2). Έχει προσαρμοστεί πλήρως για να ταιριάζει καλύτερα με τις νέες κινήσεις και την έλλειψη loading μεταξύ των περιοχών. Ο χάρτης είναι μικρός, αλλά έχει πολλά να εξερευνήσετε, με σήραγγες να πλέκονται σε όλο τον χάρτη και ακόμη και ένα μυστικό νησί που μπορείτε να βρείτε στη γωνία του χάρτη, αν είστε αρκετά ευρηματικοί. Αφού προχωρήσετε στο Master Rank, ξεκλειδώνετε το Citadel, έναν ολοκαίνουργιο χάρτη για το Sunbreak. Σε αντίθεση με τον Jungle ,ο Citadel είναι μεγάλος χάρτης, διαθέτει ποικιλία τοποθεσιών και ερείπια για εξερεύνηση και μυστικά για εύρεση.

Master Rank Quests

Οι αποστολές Master Rank είναι ένα νέο επίπεδο δυσκολίας αναζήτησης που προστέθηκε με το Sunbreak Expansion . Αυτές οι αποστολές σάς επιτρέπουν να κυνηγήσετε εκδόσεις Master Rank των τεράτων του βασικού παιχνιδιού, καθώς και των νέων Monsters που είναι αποκλειστικά για το Sunbreak. Αυτά τα τέρατα δίνουν νέα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία όπλων και πανοπλιών Master Rank.

Anomaly Quests

Τα Anomaly Quests είναι ένας νέος τύπος Quest που κάνει το ντεμπούτο του με το Sunbreak Expansion. Τα Anomaly Quests είναι ειδικά κυνήγια ενάντια σε τέρατα που έχουν βγει εκτός ελέγχου από τα Qurio. Αυτά τα τέρατα είναι εξαιρετικά ισχυρά και έχουν μερικούς μοναδικούς μηχανισμούς, ενώ θα ανταμείψουν τον κυνηγό με ειδικά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εξοπλισμού υψηλότερης βαθμίδας. Οι αποστολές ξεκλειδώνονται αφού φτάσετε στο MR 10.

Follower Collab Quests

Τα Follower Collab Quests είναι και αυτός ένας νέος τύπος Quest. Τα Follower Collab Quests είναι αποστολές μόνο για έναν παίκτη όπου ο παίκτης μπορεί να στρατολογήσει τα διάφορα NPC που έχει συναντήσει στο ταξίδι του ως βοηθούς για να τους συμμετάσχει στα κυνήγια. Αυτοί οι ακόλουθοι έχουν ο καθένας τις δικές του προσωπικότητες και ιδιορρυθμίες και θα βοηθήσουν τον κυνηγό με διάφορους τρόπους, επιτρέποντας μια εντελώς νέα εμπειρία κυνηγιού.

Υπάρχουν δύο τύποι Follower Collab Quests: τα Follower Quests που είναι μοναδικά για κάθε ακόλουθο και επιτρέπουν στον κυνηγό να ενισχύσει τους δεσμούς τους και τα Support Surveys , στα οποία ο παίκτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ακόλουθους με τους οποίους έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς, καθώς και τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν. Η ΑΙ των ακολούθων είναι πάρα πολύ καλή σε σημείο που ευχόμουν να μπορώ να τους χρησιμοποιώ σε όλες τις αποστολές αντί για πραγματικούς συμπαίκτες.

Is it really good?

Το κρίσιμο ερώτημα λοιπόν. Είναι ένα καλό expansion; Είναι ένα σχετικά απλό expansion. Δεν φέρνει μεγάλες αλλαγές στο παιχνίδι. Αν το δεις ψυχρά το Sunbreak είναι ένα επίπεδο δυσκολίας παραπάνω για το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα expansion που είναι διασκεδαστικό και σε βάζει στην διαδικασία να ξαναρχίσεις το κυνήγι τεράτων χωρίς να νιώσεις ότι επαναλαμβάνεται. Κάνει μικροαλλαγές στο σύστημα μάχης και quality of life προσθήκες που ενώ δεν είναι τρομερές, απορείς γιατί δεν υπήρχαν εξαρχής.

Για τους ήδη κυνηγούς του Rise θα είναι μια ωραία δικαιολογία να επιστρέψουν στις ζούγκλες. Δυστυχώς δεν τους δίνει πολλούς λόγους. Θα έπρεπε να είναι περισσότερες επιλογές σε όπλα και πανοπλίες να φτιάξεις. Από την άλλη άμα σου άρεσε το Rise, θα περάσεις καλά και με το Sunbreak.

Για τον νέο χρήστη είναι πιο εύκολη η επιλογή. Στην φυσική του μορφή το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε μαζί με το Sunbreak στην τιμή του βασικού παιχνιδιού. Στην ψηφιακή του μορφή, τακτικά, το Rise βρίσκεται σε έκπτωση 50%. Οπότε μαζί με το expansion βγαίνουν λίγο πάνω από την πλήρη τιμή του βασικού. Αξίζει λοιπόν να τα πάρετε μαζί πακέτο και να απολαύσετε τις εκατοντάδες ώρες gameplay που μπορεί να σας προσφέρει.

Ευχαριστούμε την CD Media που μας παρείχε τον κωδικό.

8 / 10 - eight out of ten

Joys

  • Νέα τέρατα και περιοχές να εξερευνήσεις
  • Πολύ καλή τιμή για τον νέο παίκτη
  • Νέο επίπεδο πρόκλησης
  • Συνεχείς προσθήκες νέου υλικού

Cons

  • Δεν εκμεταλλεύτηκε όσο θα ήθελα τους followers
  • Δεν πρόσθεσε πολλά νέα όπλα και πανοπλίες

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *