Τι μας διδάσκουν οι γυναίκες της Nintendo

Δεν είναι μυστικό πως οι γυναίκες στον κόσμο του gaming, και δη στον κόσμο της Nintendo, όχι μόνο κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και η συμβολή τους είναι ζωτικής σημασίας. Αποτελούν υπάρξεις που σαστίζουν με το πόσο όμορφα σχεδιασμένες είναι και ταυτόχρονα κερδίζουν απόλυτα τον σεβασμό όλων των gamers χάρη στις προσωπικότητές τους. Κάθε μία είναι μοναδική και μας έχει μεταλαμπαδεύσει πολλαπλές αρετές και μαθήματα ζωής…Πάμε να δούμε μερικά από τα σημαντικότερα μηνύματα που μοιράστηκαν και συνεχίζουν να μοιράζονται οι γυναίκες της Nintendo.

γυναίκες της Nintendo
P-S-Z

Samus Aran – Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις

Σίγουρα σήμερα θεωρούμε δεδομένο πως πίσω από την μεταλλική και βαριά στολή του παιχνιδιού Metroid, κρύβεται η πανέμορφη Samus. Το 1986 ωστόσο τα «αποκαλυπτήρια» με τον τερματισμό του Metroid συγκλόνισαν τους πάντες. Γιατί;

Διότι καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού βλέποντας τον χαρακτήρα να σκοτώνει αλύπητα ότι βρεθεί στον δρόμο του και να προχωράει με το κεφάλι ψηλά με έναν και μόνο στόχο, τον τερματισμό. Υποθέσαμε όλοι ασυναίσθητα πως πρόκειται για άντρα. Και όμως. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όσα ξέρουμε και για όσα δεν ξέρουμε. Και ανεξάρτητα από το τί θα συναντήσουμε, πρέπει να είμαστε δυναμικοί και ατρόμητοι όχι μόνο στα video- games αλλά και στην πραγματική μας ζωή.

Samus Aran – Metroid

My past is not a memory. It’s a force at my back. It pushes and steers. I may not always like where it leads me, but like any story, the past needs resolution. What’s past is prologue.

Samus Aran

Princess Peach – Μια γυναίκα όλα τα μπορεί

Η πριγκίπισσα Peach, συνήθως εμφανίζεται στο μυαλό μας όταν κάνουμε αναφορά σε αυτή, ως μία γλυκιά ύπαρξη η οποία δείχνει πάντα πανέμορφη στο ροζ φόρεμα της. Επίσης συνήθως την εικονογραφούμε στην φαντασία μας ώς φυλακισμένη στο κάστρο του Bowser. Όταν όμως της χαρίζεται η ελευθερία της;

Τότε η Peach μετατρέπεται σε μια πολυάσχολη γυναίκα της οποίας ο ελεύθερος χρόνος δεν της φτάνει για να κάνει όλα όσα αγαπάει. Όπως βλέπουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια της Nintendo, η λατρεμένη μας πριγκίπισσα συμμετέχει σε τουρνουά τένις, παίζει ποδόσφαιρο και λίαν συντόμως golf, κάνει πάρτι και οδηγάει καρτάκια με τους φίλους της και πάντα βρίσκει τρόπο να περνάνε όλοι όμορφα στο πλευρό της.

Πριγκίπισσα Peach – Mario Tennis

Πως τα καταφέρνει; Αν μετρήσουμε μάλιστα τις φορές που την απήγαγε ο Bowser, και όλη την ψυχική οδύνη που πέρασε τότε αντιλαμβανόμαστε πως η Peach διακατέχεται από μεγάλη ψυχραιμία και γενναιότητα. Αρκεί μάλιστα να θυμηθούμε και το παιχνίδι Super Princess Peach, όπου για πρώτη φορά σώζει τον Mario. Δικαιωματικά λοιπόν έχει τεράστια θέση στον χώρο της Nintendo αλλά και στην καρδιά μας.

“We have to do what we can with our time to smiles on as many faces as possible!”

Πριγκίπισσα Peach

Πριγκίπισσα Zelda – Ο καθένας φτιάχνει την μοίρα του

Η πριγκίπισσα Zelda αποτελεί μία φιγούρα πολύπλοκη μα τρομερά δυναμική. Αν και πάντα είναι δέσμια της μοίρας της,”καταδικασμένη” να κρατάει στην πλάτη της το βάρος της Hyrule, δε σταματάει να χαμογελάει και χαρίζει δύναμη στον Link.

Σε κάθε παιχνίδι προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα και την μοίρα της και να βοηθήσει όχι μόνο όσους αγαπάει αλλά και όλη την ανθρωπότητα. Η πριγκίπισσα Zelda διακατέχεται από μία ανιδιοτελή αγάπη προς τον λαό της και είναι πάντα πρόθυμη να θυσιαστεί για το καλό του.

Η πραότητα της Zelda που κληρονομείται από τίτλο σε τίτλο και εμπνέει τεράστιο σεβασμό στο πρόσωπό της κάνοντάς όλους εμάς να την αγαπάμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Γυναίκες - Zelda
Πριγκίπισσα Zelda- Breath of the Wild

“Link… You may not be at a point where you have fully recovered your power or all of your memories, but courage need not be remembered, for it is never forgotten.”

Πριγκίπισσα Zelda

Pearl και Marina- Κυνήγησε τα όνειρά σου

Όλοι έχουμε αδυναμία στο υπέροχο μουσικό duo, Off the Hook. Mας κρατάει συντροφιά στο Splatoon, μας διασκεδάζει σε όλα τα Splatfest και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Τόσο η Pearl όσο και η Marina ξεκίνησαν τελείως διαφορετικά τον δρόμο τους. Aντιμετώπισαν τεράστιες τραγωδίες κατά τα συμβάντα του Splatoon 1 και πολλά εμπόδια. Όμως στο τέλος τα κατάφεραν.

Μάλιστα η Marina σε νεαρή ηλικία ήταν υποχρεωμένη να εργαστεί ως μηχανικός μάχης για την Octarian φυλή. Στήριξαν η μία την άλλη δείχνοντας μας την φιλική αλληλεγγύη και έκαναν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Η Pearl και η Marina, μας μαθαίνουν πως για να φτάσουμε στην κορυφή δεν χρειάζεται να πατήσουμε ο ένας επάνω στον άλλον. Αντίθετα με σκληρή δουλειά, επιμονή και ευγενή άμιλλα μπορούμε να κατακτήσουμε την κορυφή.

Γυναίκες - Pearl & Marina
Pearld & Marina – Splatoon 2

“Villains wouldn’t exist if their parents hugged them when they were kids!”

Marina

Ιsabelle – Η καλοσύνη και η ευγένεια πάντα ανταμείβονται

H Isabelle ξεκίνησε την καριέρα της με την δημιουργία του Animal Crossing. Η πρώτη αντίδραση του κόσμου και των παικτών είχε να κάνει με το πόσο αξιαγάπητη, αληθινή και αγνή ήταν. Όχι μόνο σας βοηθάει αφιλοκερδώς , αλλά προσπαθεί πάντα να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να είστε καλά.

Έτσι λοιπόν, χωρίς να είναι εντυπωσιακή και δίχως να κατέχει «εξουσία», κέρδισε την καρδιά μας και έγινε η μασκότ του Animal Crossing. Αυτό μεταφέρει ένα πολύ δυνατό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους. H καλοσύνη, μία αρετή που δυστυχώς στις μέρες μας έχει αρχίσει και εξασθενεί, πρέπει να “μοιράζεται” απλόχερα. Μην φοβάστε να είστε καλοί με τους ανθρώπους ακόμα και αν όλοι τριγύρω σας, δείχνουν το αντίθετο.

Γυναίκες - Isabelle
Isabelle – Animal Crossing

A good attitude will always take you further than a bad habit

Isabelle, Animal Crossing

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως οι γυναικείοι χαρακτήρες, και όχι μόνο, των video-games μας διδάσκουν συνεχώς τρόπους για να μπορέσουμε να ευδοκιμήσουμε στην πραγματική μας ζωή. Για αυτό, πάρτε αγκαλιά το Nintendo Switch σας και απολαύστε τα αγαπημένα σας παιχνίδια γνωρίζοντας πως η μαμά- Nintendo έχει φροντίσει τόσο για να διασκεδάσετε αλλά και για να πάρετε -έμμεσα ή άμεσα- μαθήματα ζωής.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 4400 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Credits: Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3, Πηγή 4, Πηγή 5