Ξέρατε ότι…η Ooccoo ονομάστηκε έτσι από το πράσινο της στολής του Link;

Έχουμε συναντήσει πολλά και διαφορετικά ονόματα στη σειρά “The Legend of Zelda”. Σίγουρα όμως η Οoccoo αγγίζει την κορυφή. Από πού λοιπόν προέρχεται η έμπνευση για την ονομασία της;

Οoccoo
Link meeting Ooccoo

Στο Twilight Princess γνωρίσαμε για πρώτη φορά αυτόν τον εξαιρετικά περίεργο χαρακτήρα. Με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του και την μοναδική του μορφή σίγουρα μας τράβηξε την προσοχή. Συνδυάζει ανθρώπινα χαρακτηριστικά και στοιχεία από πτηνά. Αυτό το περίεργο πλάσμα σας βοηθάει να κάνετε teleport στην είσοδο του Dungeon και μαζί με το παιδί της, Ooccoo Jr,- παίζουν ρόλο ζωτικής σημασίας.

Οoccoo and Junior
Ooccoo & Ooccoo Jr

Οoccoo or 00CC00

Η Ιαπωνική ονομασία της φυλή των Oocca είναι 天空人 (Tenkuujin). Η μετάφραση αντιστοιχεί στις εξής ερμηνείες: “tenkuu” που σημαίνει ουρανός “jin” που σημαίνει άνθρωπος. Βέβαια αυτό ισχύει μόνο για την φυλή. Η Οoccoo αν και γραμματικά μοιάζει πολύ με το όνομα της φυλής, ωστόσο δεν μπορεί να ερμηνευτεί ακριβώς λαμβάνοντας υπόψιν τις υπάρχουσες λέξεις. Και όχι άδικα…

Οoccoo colour code
Color code OOCCOO

Το όνομα προέρχεται από χρωματικό κώδικα. Και μάλιστα όχι από τυχαίο χρώμα, αλλά από το έντονο πράσινο που χρησιμοποιήθηκε για να χρωματίσουν την στολή του Link από το “Ocarina of Time”. H ακριβής ονομασία του κώδικα είναι 00CC00. Μάλιστα αρχικά είχαν υποθέσει πως πρόκειται για το χρώμα της στολής από το πρώτο παιχνίδι της σειράς, ωστόσο κατέληξαν πως μάλλον το Ocarina ήταν αυτό που επηρέασε το Twilight Princess. Σε πολλούς τομείς και όχι μόνο στις ονομασίες φυσικά.

MC Escher

Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως η ιδιαίτερη αρτιστική αύρα που αποπνέει η Οοccοο και το dungeon της “City in the Sky” δεν είναι άγνωστη. Για όσους γνωρίζουν προέρχεται από τον δημιουργό MC Escher. Ο Escher έγινε διάσημος για το ιδιάζων artwork του, και συγκεκριμένα για το Endless Staircase. Σε ένα έργο του με τίτλο “Another World”, θα παρατηρήσετε την ίδια αισθητική με την Οοccoo. Στο συγκεκριμένο έργο υπάρχουν τρία πλάσματα τα οποία μοιάζουν εκπληκτικά με τον χαρακτήρα του Twillight Princess και είναι ξεκάθαρη η επιρροή.

Another World

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 4600 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Credits: Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *