Tuesday, July 23, 2024
Reviews

Kirby Fighters 2 – Nintendo Switch Review


…too much Kirby or not?


Εννοείται πως όλοι λατρεύουμε και με το παραπάνω τη στρογγυλή τσιχλόφουσκα που ακούει στο όνομα Kirby. Σε ποια κατηγορία ανθρώπων όμως ανήκετε:
α) Όσοι περισσότεροι Kirby τόσο το καλύτερο ή
β) O ένας και μοναδικός;
Εάν ανήκετε στη δεύτερη ίσως να αργήσετε λιγάκι να προσαρμοστείτε στο νέο παιχνίδι Kirby Fighters 2, αλλά εγγυόμαστε ότι θα το απολαύσετε…σε έναν βαθμό τουλάχιστον. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τις εντυπώσεις μας από το παιχνίδι.

Kirby stars

Basic is good


Μπορεί πλέον όταν αναφερόμαστε σε κάτι ως “βασικό” να μην έχει θετική χροιά, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως αυτό δεν ισχύει. Το Kirby Fighters 2, είναι ένα “βασικό” παιχνίδι, με την έννοια της απλότητας. Απλοί χειρισμοί, απλοί συνδυασμοί, απλό gameplay. Όλοι οι χαρακτήρες είναι ένας Kirby ή κάποια μορφή του τουλάχιστον και πρόκειται για ένα fighting παιχνίδι.

Kirby aim

Το να κοντρολάρετε τον χαρακτήρα σας είναι ιδιαιτέρως εύκολο. Κάθε χαρακτήρας έχει τα ίδια κουμπιά: attack, jump, block, grab, dodge. Ο κάθε Kirby έχει διαφορετικές ιδιότητες, ανάλογες με αυτές που υιοθετεί όταν “καταπίνει” κάποιον άλλον χαρακτήρα. Για να κερδίσετε σε μία μάχη, πρέπει η ζωή του αντιπάλου σας να φτάσει στο μηδέν. Προ εκπλήξεως ο αντίπαλος σας δεν πεθαίνει αλλά μετατρέπεται σε φάντασμα και αν καταφέρει να σας χτυπήσει μπορεί να έρθει ξανά στη ζωή με πάρα πολύ λίγο health.

Kirby Love

Modes…kirby style


Practice mode: Μπορείτε να κάνετε το προφανές. Να δοκιμάσετε τους χαρακτήρες και να δείτε ποιος σας βολεύει περισσότερο, να εξοικειωθείτε με τα κουμπιά και γενικότερα να βελτιωθείτε στο παιχνίδι δίχως άγχος.


Single handed mode: Αντίπαλος σας είναι ο χρόνος!!! Κερδίστε όσους περισσότερους Kirby μπορείτε προτού τελειώσει ο χρόνος. Αρκετά διασκεδαστικό…αν και γρήγορα καταντάει λίγο κουραστικό.


Battle Mode: Σε αυτό το mode μπορείτε να πολεμήσετε μέχρι θανάτου με φίλους ή την οικογένειά σας. Εάν δεν έχετε κάποιον δίπλα σας για local mutliplayer, τότε υπάρχει η δυνατότητα να ψάξετε αντιπάλους online. Στην πίστα επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα οπότε διαλέξτε προσεκτικά.

kirby stage

Story mode: Όπως αναφέρει και το όνομά του, πρόκειται για ένα είδος campaign. Στην ουσία περνάτε από πίστα σε πίστα, ανεβαίνοντας έναν πύργο για να αντιμετωπίσετε τον King Dedede and Meta Knight. Κάθε όροφος δυσκολεύει όσο ανεβαίνετε, και αυξάνεται ο αριθμός των πιστών που πρέπει να περάσετε.

Kirby floor

Επιπλέον, καθώς προχωράτε θα ανακαλύπτετε Stones τα οποία είναι randomly generated. Οπότε δεν μπορείτε να προβλέψετε τι θα σας τύχει ώστε να το διεκδικήσετε με κάποιον τρόπο. Αυτά τα stones θα σας ανεβάσουν τα Stats.

Kirby room


Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο chapter είναι ιδιαίτερα δύσκολο, διότι εάν χάσετε και τις 3 ζωές σας τότε πρέπει να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή. Η δυσκολία έγκειται κυρίως σε αυτό που προαναφέραμε. Τα πολυπόθητα stones. Εμφανίζονται τυχαία και μπορείτε να διαλέξετε ένα από τις 3 επιλογές…προσοχή…choose wisely.

…Kirby Fighters 2 dreamland

Kirby dreemland


Σαφώς Kirby game χωρίς την εκπληκτική του μουσική και τα μαγευτικά, παραμυθένια χρώματα δε γίνεται. Για έναν Kirby fan, η εμπειρία είναι υπέροχη, τα remix των κλασικών τραγουδιών απίστευτα και οι πίστες είναι απλά Kirby.


Συνοψίζοντας για το Kirby Fighters 2


Αν και για το παιχνίδι υπήρχαν πολλές προσδοκίες, δυστυχώς υστερεί κυρίως σε 2 τομείς. Αρχικά λόγω της μορφής του και της ομοιότητάς του με το Super Smash Bros. Eίναι αδύνατον να μη γίνει σύγκριση μεταξύ των 2 και εκεί χάνει παταγωδώς. Όσο ενδιαφέροντες και αν είναι οι “χαρακτήρες” και οι δυνάμεις των Kirby, δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να ξεπεράσουν το Super Smash Bros. Ούτε στο story mode ούτε στο fighting mode. Επομένως, για κάποιον που παίζει ήδη Super Smash Bros., δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αγοράσει εκτός και αν είναι ερωτευμένος με τον Kirby.

Kirby fighters


Από την άλλη πλευρά σύντομα το παιχνίδι γίνεται repetitive και αν εξαιρέσουμε το story mode το οποίο έχει και ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας αλλά και ενδιαφέρον, τα υπόλοιπα modes μοιάζουν κάπως κενά.


Γενικά πρόκειται για μία ευχάριστη εμπειρία, την οποία λόγω της απλότητας της μπορείτε να απολαύσετε με την οικογένειά σας καθώς είναι ιδανικό και για μικρά παιδιά.

Θετικα

+Kirby game

+Ευχάριστη μουσική

+Όμορφες πίστες

+Kids friendly

Αρνητικά

-Repetitive

-Απλοικό

-Μοιάζει με Super Smash Bros. αλλά δεν είναι τόσο καλό

-Μέτριο Challenge

6/10

Ευχαριστούμε τη CDMEDIA για την παραχώρηση του παιχνιδιού.

Αφήστε ένα σχόλιο!