King of Seas – Nintendo Switch Review

King of Seas

Η θάλασσα είναι το παν. Καλύπτει τα 7/10 της γήινης σφαίρας. Η ανάσα της είναι αγνή και υγιεινή. Είναι μια απέραντη έρημος όπου ο άνθρωπος δεν αισθάνεται ποτέ μόνος, γιατί η ζωή στροβιλίζεται από όλες τις πλευρές”

Ιούλιος Βερν, 1826-1905, Γάλλος συγγραφέας

Ποιος δεν θα ήθελε να γίνει πειρατής; Να πλέεις στις επτά θάλασσες, ταξιδεύοντας ελεύθερος. Να βυθίζεις πλοία, να λεηλατείς θησαυρούς και να κάνεις εμπορία κλεμμένων αγαθών σε διάφορα λιμάνια, φιλικά προς τους πειρατές.

Στο King of Seas , τον νεότερο τίτλο από την 3D Clouds και την Team 17, μπορείτε να ζήσετε την πειρατική ζωή.

Το πλοίο θα σαλπάρει…

Παίζετε ως ο Lucky, ο γιος του βασιλιά ή η κόρη του ανάλογα την προτίμησή σας. Ξεκινάτε το παιχνίδι αναλαμβάνοντας μια μικρή αποστολή για το βασίλειό σας. Ενώ λείπετε, ο πατέρας σας δολοφονείται, το πλοίο σας βυθίζετε από προδότες, νομίζοντας σας για νεκρούς. Φυσικά κατηγορούν εσάς για τη δολοφονία του πατέρα σας. Ευτυχώς, οι πειρατές είναι καλοί άνθρωποι τελικά. Μετά τη διάσωση, οι πειρατές σας δίνουν ένα πλοίο και σας δείχνουν τον δρόμο για να ανακτήσετε το θρόνο σας. Ταξιδέψτε στις 7 θάλασσες και αγκαλιάστε το πλήρες νόημα της πειρατικής ζωής.

king of seas

Το King of Seas είναι Action RPG πού βασίζεται πιο πολύ στο gameplay του, παρά στην ιστορία του. Υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τύποι πλοίων που μπορείτε να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χειριστείτε το πλοίο σας, τα κανόνια του αλλά και να ελέγξετε τα πανιά. Το πλοίο σας είναι αναβαθμίσιμο. Μαζεύοντας τα κατάλληλα υλικά και πηγαίνοντας στον ξυλουργό μπορεί να αλλάξει και να αναβαθμίσει οποιοδήποτε μέρος του καραβιού σας. Επίσης μπορείτε να αναβαθμίσετε την υγεία, την αντοχή ή τη δύναμή του καραβιού σας. Επιλογές δηλαδή που κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Εκτός από αυτά έχετε και ειδικές ικανότητες που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας και στην επιβίωση σας. Μπορείτε να ανεβείτε level είτε βυθίζοντας αντίπαλα καράβια σε μάχη, ολοκληρώνοντας αποστολές, σώζοντας ναυαγούς και μεταφέροντας δέματα. 

Ahoy, Mateys!!!

Στο ταξίδι σας θα συναντήσετε τρεις βασικές κατηγορίες καραβιών και λιμανιών τα οποία ξεχωρίζουν από το χρώμα. Έχουμε το μπλε που το χρησιμοποιεί το Ναυτικό, το πράσινο που είναι για τους εμπόρους και το μαύρο που είναι για τους πειρατές. Τα περισσότερα πειρατικά και εμπορικά καράβια δεν θα σας επιτεθούν αν δεν επιτεθείτε εσείς πρώτοι. Εν αντιθέσει με τα καράβια του Ναυτικού που θα σας θεωρήσουν εχθρούς και θα σας επιτεθούν μόλις βρεθείτε στην ακτίνα βολής των κανονιών τους.

king of seas

Το King of Seas τρέχει καλά στο Switch αλλά όχι απροβλημάτιστα. Όλο το περιβάλλον του είναι πολύ όμορφο και τρισδιάστατο. Οι χαρακτήρες από την άλλη είναι δισδιάστατοι με  καρτουνίστικο σχεδιασμό. Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα αρχικά με αυτή την επιλογή αλλά δίνει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στο παιχνίδι. Μικροθεματάκια μπορεί να βρεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά τίποτα που να κάνει δυσάρεστη την εμπειρία του.  Το πιο βασικό είναι ο αρχικός χρόνος loading παιχνιδιού όταν το ξεκινάς, αλλά και το αρχικό βίντεο που σου εξηγεί την ιστορία στο οποίο παρατηρούνται κοψίματα κατά την παρακολούθηση του. Σε handheld mode μπορεί να σας ενοχλήσει η μικρή του γραμματοσειρά καθώς δεν υπάρχει voice acting για να βοηθήσει.  

Γενικά λόγω του open world χαρακτήρα του παιχνιδιού, η handheld εμπειρία δεν είναι τόσο ευχάριστη.  Υπάρχουν πολλά στοιχεία και χρειάζεσαι μία μεγαλύτερη οθόνη για να τα προβάλλεις.
Η μουσική του είναι καλή δίνοντας μία θαλασσινή ατμόσφαιρα η οποία αλλάζει ανάλογα τις καταστάσεις.

king of seas

Walk the Plank…

Όταν πρωτοξεκίνησε ο τίτλος το promotion του King of Seas τον Μάρτιο και βλέποντας τα trailer υπέθεσα και ήλπιζα ότι θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, full price, που θα σβήσει το Sid Meier’s Pirates από το χάρτη. Αυτο δεν συνέβη αλλά για τους λάτρεις του είδους είναι καλό. Είναι ένας ευχάριστος τρόπος να σκοτώσεις τις ώρες σου χαλαρά το καλοκαίρι. Με ενοχλεί ακόμα η επανάληψη κάποιων αποστολών και πόσο τιμωρητική μπορεί να είναι μια ήττα που σκέφτηκα να το παίξω στο easy αλλά του το συγχωρώ λόγω του price range του.

5 / 10 - five out of ten
5/10

Ευχαριστούμε τις 3D Clouds και Team 17 , για την παραχώρηση του τίτλου.

Nintendo eshop

  • Released: May 25, 2021
  • Genre: Adventure, Strategy
  • Number of players: 1
  • Developer: 3D Clouds
  • Publisher: Team17
  • Download size: 1.291 GB
  • PEGI Rating: 7

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της!
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 5000 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *