GTA: The Trilogy – The Definitive Edition Review

Η αναμονή για μια κυκλοφορία τίτλου Grand Theft Auto, στην κονσόλα της Nintendo έλαβε τέλος στις 11 Νοεμβρίου. To GTA:The Trilogy-The Definitive Edition, είναι μια remastered έκδοση των τριών κλασσικών παιχνιδιών, τα οποία κυκλοφορούν με ένα φρέσκο lifting σε γραφικά, visuals αλλά και χειρισμό.

GTA: The Trilogy

Ιστορία

To GTA 3 διαδραματίζεται στη Liberty City. Ένα ζευγάρι κακοποιών αποφασίζει να ληστέψουν την κεντρική τράπεζα της πόλης. Ο Κλοντ, που είναι ο πρώτος πρωταγωνιστής και η σύντροφος του, Καταλίνα καταφέρνουν να πάρουν τα λεφτά, αλλά η Καταλίνα του έστησε παγίδα πυροβολώντας τον. Κάπως έτσι ξεκινάει η περιπέτεια μας.

Στο Vice City ,έχουμε τον πρωταγωνιστή Tommy Verceti ο οποίος μετά απο 15 χρόνια φυλακής στη Liberty City φτάνει στη Vice City, όπου θα εμπλακεί σε μια συμφωνία με ναρκωτικά. Τα πράγματα όμως δεν θα πάνε καλά σε αυτή τη συμφωνία.

Στο San Andreas O νοτιοαφρικανός Carl Johnson γυρίζει στο San Andreas μετά απο 5 χρόνια διαμονής στη Liberty City. Έχει ενημερωθεί απο τον αδερφό του οτι η μητέρα τους πέθανε. Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο συλλαμβάνεται απο διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Το GTA 3, Vice City και San Andreas κυκλοφόρησαν το 2001, 2002 και 2004 αντίστοιχα. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα franchises στην gaming βιομηχανία, αφού έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1997 μέχρι και σήμερα. Οι ιστορίες που αφηγούνται τα παιχνίδια αξίζουν τον χρόνο σας, είναι εκπληκτικές με αρκετές δόσεις χιούμορ, ανατροπές και σάτιρα.

Γραφικά

Γενικά έχει γίνει αναβάθμιση στα γραφικά και στον φωτισμό, ο οποίος είναι δυναμικός. Διακρίνονται έντονα χρώματα, αντανακλάσεις και γενικά ένα όμορφο περιβάλλον. Τα loading times είναι πολύ πιο γρήγορα. Ωστόσο, δεν είναι αυτό που περιμέναμε.

Βλέπετε υπάρχει μια γενική θολούρα στα γραφικά και κάποια θέματα στις σκιές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το παρατηρούμε στο GTA 3. Υπάρχουν αρκετά bugs, glitches και κακό frame rate. Για παράδειγμα, το frame rate στην οδήγηση είναι αρκετά κακό έως unplayable. Είδαμε ρυθμό ανανέωσης κάτω από τα 30 fps, όταν στην οθόνη μας έχει αρκετά αυτοκίνητα ή ανθρώπους.

Αυτό βέβαια είναι ένα σημαντικότατο πρόβλημα. Αφού ο σκοπός του παιχνιδιού είναι κατά κύριο λόγο η οδήγηση. Κατά την προσωπική μου άποψη τα πράγματα καλυτερεύουν στο Vice City και στο San Andreas χωρίς ωστόσο να λύνονται εντελώς τα ζητήματα. Αξίζει να τονίσουμε ότι η οδήγηση στο Vice City και San Andreas είναι καλύτερη και πιο ομαλή σε σύγκριση με GTA 3.

Ένα ακόμη πρόβλημα που παρατηρήθηκε είναι ο σχεδιασμός των χαρακτήρων. Είναι απλά κακός. Παίζοντας παρατηρήσαμε χέρια παραμορφωμένα, το ίδιο και στα σώματα που ήταν χωρίς συνοχή με διαφορετικά μήκη άκρων κ.α. Το χειρότερο όμως από τα παραπάνω είναι η βροχή, η οποία δε “δένει” καθόλου με το περιβάλλον και στις περισσότερες περιπτώσεις περισσότερο ενοχλεί παρά προσθέτει εφέ στο gameplay μας.

Soundtracks

Ένα μεγάλο plus στα παιχνίδια GTA είναι η μουσική. Δυστυχώς, έχουν γίνει αρκετές “εκπτώσεις” και στα κομμάτια, σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Όπως το Vice City που χάνει το Billie Jean του Michael Jackson και το San Andreas το Killing in the Name των Rage Against the Machine, το Hellraiser του Ozzy Osbourne κ.α

Χειρισμός

Σε αυτό το κομμάτι τα πράγματα είναι καλύτερα. Πλέον χρησιμοποιείται το layout του GTA V και έτσι οι περισσότεροι παίκτες θα νιώσουν το περιβάλλον οικείο, εάν έχουν αφιερώσει χρόνο στο “5”. Πλέον υπάρχει η αυτόματη στόχευση καθώς και η ροδέλα στις επιλογές για πιο γρήγορη επιλογή όπλου. Εδώ βέβαια, πρέπει να προσθέσουμε ότι σε first person aim είναι αρκετά δύσκολη η στόχευση.

Σύνοψη

Κλείνοντας τα Grand Theft Auto 3, Vice City και San Andreas είναι εξαιρετικά παιχνίδια ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. Προσφέρουν σίγουρα διασκέδαση και ελευθερία στις πόλεις με ατελείωτα κυνηγητά και αποστολές. Παρόλα αυτά δε λάβανε την απαραίτητη προσοχή που δικαιούνται. Όπως αναφέραμε ,υπάρχουν αρκετά glitches και bugs στα παιχνίδια που δεν περνάνε απαρατήρητα. Ελπίζουμε σε ένα update που θα διορθώσει αρκετά από τα προβλήματα.

4 / 10 - four out of ten
4/10

θετικά

+ Αναβάθμιση γραφικών
+ Πλήθος αποστολών
+ Σενάριο

Αρνητικά

– Μεγάλα frame drops
– Θολούρα στην εικόνα
– “Κομμένα” soundtracks

Genre: Action

Age rating: PEGI 18+

Number of players: 1

Publisher: Rockstar Games

Download size: 19.8 GB (2.6GB, 5.3GB, 11.9GB)

Languages: Chinese, English, Italian, German,Korean,Portuguese,Spanish,Polish

System Tested: Nintendo Switch

Release date: 11/11/2021

Ευχαριστούμε την CDMedia για την παραχώρηση του τίτλου

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 5200+ Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *