Greak: Memories of Azur – Nintendo Switch Review

Greak: Memories of Azur

Ιστορία

To Greak: Memories of Azur, είναι ενα 2D single-player side-scrolling game, με developer την Navegante και publisher την Team17. Σκοπός του παιχνιδιού, μέσα απο την συνεργασία, είναι να βοηθήσετε τρία αδέλφια να ξεφύγουν απο την επίθεση των Urlags και να τα οδηγήσετε σε μια νέα πατρίδα.

Γνήσιοι απόγονοι της φυλής Courines και με μαγικές ικανότητες, ο Greak, η Adara και ο Raydel προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα αερόπλοιο. Αναζητώντας τα κομμάτια του σκάφους, στην χώρα του Azur, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον χωρισμό αλλά και με τους απεχθείς εισβολείς.

Family

Gameplay

Το παιχνίδι ξεκινά με τον κεντρικό ήρωα να συγκεντρώνει τα βασικά αντικείμενα που θα τον βοηθήσουν στην αναζήτηση των υλικών για το αερόπλοιο, αλλά και την επανένωση με τα αδέρφια του. Στην αρχή θα ανακαλύψετε τοποθεσίες, με γρίφους, οπου θα χρειαστεί διαφορετικός χαρακτήρας και με ξεχωριστές ικανότητες. Τότε είναι η στιγμή που το παιχνίδι μεταμορφώνεται απο action-adventure σε puzzle και το κάνει πολύ καλά χωρίς να κουράζει.

Η εναλλαγή των χαρακτήρων με τις ξεχωριστές ικανότητες είναι το κλειδί για να ολοκληρώσετε τους γρίφους αλλά και να αντιμετωπίσετε όλους τους εχθρούς και τα εμπόδια. Το “ταξίδι” είναι προκαθορισμένο και σπάνια θα χρειαστεί να επισκεφθείτε παραπάνω απο δυο φορές την ίδια περιοχή. Ο χρόνος που σας παρέχει το παιχνίδι είναι απεριόριστος ώστε να σχεδιάσετε την στρατηγική για τα επόμενα βήματα σας.

Το μοναδικό μέρος που απαραίτητα θα κάνετε συχνά fast travel, είναι η κεντρική πόλη. Εκεί σας περιμένουν αναβαθμίσεις για τον εξοπλισμό αλλά και ανάληψη των quest από τους npc του παιχνιδιού. Σε όλη την επικράτεια θα βρείτε υλικά για να μαγειρέψετε φαγητά αναπλήρωσης ενέργειας και τα ανάλογα τσουκάλια για τις σχετικές συνταγές. Σε αυτό το σημείο να πούμε οτι υπάρχει περιορισμός στα υλικά, “μηχανισμός” που δεν επιτρέπει την αλόγιστη χρήση.  

Puzzle

Χειρισμός

Διαβάζοντας για τις ξεχωριστές ικανότητες των τριών χαρακτήρων, φαντάζει δύσκολος ο χειρισμός τους. Στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η κίνηση είναι ομαλή, η επίλυση των γρίφων απλή και τα άλματα στο κομμάτι του platforming δεν εκνευρίζουν. Ο κάθε ήρωας χρησιμοποιεί τα ιδιαίτερα skills του στο κατάλληλο σημείο. Πιθανό να χρειαστεί λίγη παραπάνω προσπάθεια στα bosses, αλλά η εναλλαγή των ηρώων σε συνδυασμό με το διαφορετικό οπλοστάσιο, γέρνει την ζυγαριά προς όφελος σας. Το Pad Pro είναι άνετο στη χρήση, καθώς χρησιμοποιούνται όλα τα κουμπιά αλλά τα Joy Cons προφέρουν καλύτερη αίσθηση του HD Rumble.

“Ιδανικά, θα θέλαμε δυνατότητα co-op”

Nintenders

Hand-drawn 2D style

Γραφικά/Ήχος

Από το intro με το όμορφο animation, μας προϊδεάζει ο τίτλος για την ποιότητα του, στον οπτικό τομέα. Τα ζωντανά χρώματα, οι καλοσχεδιασμένες τοποθεσίες έχουν δημιουργηθεί με μεράκι. Έντονη κάνει την παρουσία του το parallax scrolling με τα διαφορετικά layers, όπως αρμόζει στα σωστά 2D games. Τεχνικές έμμεσου φωτισμού και blur στα κατάλληλα σημεία, τονίζουν στο που πρέπει να εστιάσουμε. Επίσης λεπτομέρειες όπως το αίμα, τα δάκρια και ο ιδρώτας ενισχύουν στην απόδοση της αγωνίας. Απολαυστικός ο ακουστικός τομέας, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά για τα ενορχηστρωμένα soundtrack και τα ηχητικά εφέ στις σπηλιές. Δεν παρουσιάστηκαν φαινόμενα framedrop, bug ή glitch.

“Θα θέλαμε μεγαλύτερο κείμενο σε handheld mode”

Nintenders
O “μικρός” που χωρά παντού.
Η νεαρά μάγισσα, εξαιρετική στο κολύμπι.
Ο “μεγάλος”, ικανότατος μαχητής.

Σύνοψη

To Greak: Memories of Azur, είναι παράδειγμα σωστού 2D platform game. Δεν κουράζει με εκνευριστικές μάχες και μεθοδευόμενο, δύσκολο χειρισμό. Η ισορροπία ανάμεσα στους χαρακτήρες και τις κινήσεις τους θα σας αποζημιώσει για τον χρόνο που θα του αφιερώσετε. Σίγουρα η ιστορία των τριών αδελφιών είναι συγκινητική και μας διδάσκει, τον θεσμό της οικογένειας στον μεταβαλλόμενο κόσμο και την έννοια του δεσμού.

8 / 10 - eight out of ten
8/10

Θετικά

+ Ομορφα τοπία και γραφικά

+ Ενορχηστρωμένη Μουσική

+ Ποικιλία χαρακτήρων και κινήσεων

+ Ιστορία

Αρνητικά

– Δεν έχει δυνατότητα co-op

– Μικρό κείμενο σε handheld mode

– Μέτρια διάρκεια

Ευχαριστούμε την Team 17, για την παραχώρηση του τίτλου.

Genre: Adventure, Action, Platformer, Puzzle

Age rating: PEGI 7

Number of players: 1

Features: Demo available, Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud

Download size: 1,5 GB

Διαβάστε: Metroidvania games.

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo Switch GR”. Ελάτε να συζητήσετε τα πάντα μαζί με ακόμη 5000 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.