Wednesday, June 19, 2024
Reviews

Garfield Lasagna Party – Nintendo Switch Review

Τα party games αποτελούν μια κατηγορία παιχνιδιών που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στο Nintendo Switch, οπος το Garfield Lasagna Party. Η υβριδική λογική της κονσόλας και η ευκολία με την οποία μπορούν να συνδεθούν πολλοί παίκτες, μαζί με την απλότητα στο χειρισμό που προσφέρουν τα Joy Cons κάνουν τα παιχνίδια αυτού του τύπου να αποτελούν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Έχουμε δει εξαιρετικούς τίτλους σε αυτή τη κατηγορία, όπως τα Mario Party και οπως είναι λογικό διάφοροι developers και studio αναπτύσουν ανάλογα παιχνίδια.

Garfield Lasagna Party

Ένα απο αυτά τα παιχνίδια θα αναλύσουμε σήμερα. Το Garfield Lasagna Party, ενα party game στο οποίο πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος μας γάτος…που μισεί τις Δευτέρες! Το Garfield Lasagna Party κυκλοφόρησε απο την Microids για το Nintendo Switch τον Νοέμβριο του 2022.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το Garfield Lasagna Party αποτελείται απο 32 minigames στα οποία μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 4 παίκτες ταυτόχρονα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να συγκεντρώσετε όσο περισσότερα κομμάτια lasagna μπορείτε για να αναδειχθείτε νικητής.

Ο σχεδιασμός αυτών των minigames προσφέρει ποικιλία, απο το να πρέπει να κατευθύνετε σωστά και γρήγορα το χαρακτήρα σας σε έναν μίνι λαβύρινθο, να κόψετε την αγαπημένη πίτσα του Garfield μέχρι το ποιος θα προλάβει να αρπάξει πρώτο το τοστ μόλις βγει απο την τοστιέρα!

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 4 χαρακτήρες: τον αγαπημένο γατούλη Garfield, το σκύλο του Jon τον Odie, την Arlene και τον Nermal. Γενικά περιορισμένες επιλογές σε χαρακτήρες καθώς θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλοι απο το κομικ, όπως για παράδειγμα ο Jon, ο ιδιοκτήτης του Garfield.

Υπάρχουν 3 game modes στο παιχνίδι. Το πρώτο είναι το Lasagna Race, το οποίο αποτελεί και τον κορμό του παιχνιδιού. Σε αυτό παίζεται είτε μόνος είτε με φίλους σε ένα board που θυμίζει επιτραπέζιο και κινείστε ρίχνοντας ζάρι. Υπάρχουν όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά ενώς επιτραπέζιου καθώς μπορει να χρειαστεί να μετακινηθείτε μπροστά ή πίσω κάποια τετράγωνα, να χάσετε τη σειρά σας, κλπ. Στο τέλος κάθε γύρου, οι 4 παίκτες παίζουν ενα minigame και ο νικητής κερδίζει τι άλλο? Lasagna.

Τα άλλα δύο game modes του παιχνιδιού είναι τα Lasagna Challenge και The Lasagna World Tour. Στο Lasagna Challenge μπορούν εως 4 παίκτες να παίξουν κάποιο απο τα minigames του τίτλου χωρίς χρήση του board ενώ, τέλος, στο The Lasagna World Tour μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας τουρνουά επιλέγοντας τα minigames στα οποία θέλετε να παίξετε με τους φίλους σας.

Ο χειρισμός είναι αρκετά απλός, κάποια Minigames απαιτούν ταχύτητα στο ποιος θα πατήσει πρώτος το ανάλογο κουμπί, κάποια απαιτούν skill για να αποφύγετε παγίδες, κλπ. Στα αρνητικά του παιχνιδιού είναι οτι προσφέρεται μόνο ενα Board ενώ και τα minigames απο ένα σημείο και έπειτα μοιάζουν να επαναλαμβάνονται σε λογική και σχεδιασμό.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού ακολουθεί τη λογική του κόμικ με έντονα, όμορφα χρώματα και καρτουνίστικο σχεδιασμό. Το περιβάλλον είναι καλοσχεδιασμένο, με αρκετά εφφέ και ποικιλία.

Οι χαρακτήρες είναι όμορφα σχεδιασμένοι και με αρκετή λεπτομέρεια. Tο αρνητικό είναι το animation τους, καθώς μοιάζουν ξύλινοι στην κίνηση και, ειδικά τα πρόσωπα τους, στερούνται εκφράσεων και αντιδράσεων σε ο,τι συμβαίνει. Όσον αφορά την απόδοση στο Nintendo Switch, αυτή γίνεται ομαλά χωρίς frame drops τόσο σε docked όσο και σε handheld mode.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το Garfield Lasagna Party είναι ενα ευχάριστο party game, ειδικά για μικρότερες ηλικίες καθώς προσφέρει ευκολία στο χειρισμό και στον τρόπο παιχνιδιού. Στερείται όμως βάθους και περιεχομένου καθώς λείπουν πολλοί χαρακτήρες που θα πρόσθεταν ενδιαφέρον στον τίτλο. Tα minigames του μοιάζουν επαναλαμβανόμενα απο ένα σημείο και μετά.

Σε μια κατηγορία παιχνιδιών όπου έχουμε δει εξαιρετικούς τίτλους, oπως τα Mario Party, η Microids έπρεπε να έχει προσέξει περισσότερο το Garfield Lasagna Party σε επίπεδο replayability και περιεχομένου και να μην αρκεστεί μόνο στο οτι εξασφάλισε τα δικαιώματα ενός αγαπημένου χαρακτήρα. Iσως σε μελλοντικά DLC να δούμε μια βελτίωση στον τίτλο αλλά μέχρι τότε υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογα party games εκει έξω για να επιλέξετε.

5 / 10 - five out of ten
5/10

Θετικά

+ Ευκολία χειρισμού

+ Όμορφος σχεδιασμός

Αρνητικά

 Περιορισμένη δυσκολία

Μικρός αριθμός χαρακτήρων

– Λείπει περιεχόμενο τόσο σε boards όσο και minigames

Replayability

Info

Nintenders

Μείνετε συντονισμένοι στους Nintenders για περισσότερα νέα γύρω από την αγαπημένη μας πλατφόρμα και τα παιχνίδια της! Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο Facebook ”Nintendo GR by Nintenders“. Ελάτε να συζητήσετε μαζί με ακόμη 6300 Έλληνες για την αγαπημένη μας κονσόλα.

Φώτης "Tholin" Μπέτσος

Η ενασχόληση μου με τα videogames ξεκίνησε το 1990 με το αριστουργηματικό adventure LOOM της Lucasarts. Στην πορεια ανακάλυψα τις κονσόλες της Nintendo και ξεκίνησα απο το SNES στο οποίο λάτρεψα τα JRPGs. Η αγάπη για τη Nintendo συνεχίστηκε με όλες τις επόμενες κονσόλες της και φτάνει μέχρι και σήμερα με το Switch. Όταν δεν παίζω RPGs, ερευνώ την ιστορία της Nintendo και των ανθρώπων και IPs που τη διαμόρφωσαν...

Αφήστε ένα σχόλιο!